Centuri rutiere în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:48:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

penad2007

Cornelb , bine spus , sunt de acord cu tine.

CornelB

Nu-i asa ca-i trist: o parte a omenirii se gandeste in 2013, sa colonizeze planeta Marte, iar noi ne ca..., pardon, chinuim sa facem o centura in jurul Bucurestiului si cateva sute de km de autostrada in tara. >:(

penad2007

Peste vreo 1- 2 ani o sa rida si bulgarii de noi.

viossboss

lucrari timide la centura Tecuci:

Pozele sunt din acelsi loc ,la iesire spre Gl. sunt facute cu o "rasnita" asa ca sa-mi fie scuzata calitatea.
Aici ar fi inceputul centurii cu un pasaj peste cf
Dream come through !
Once in a lifetime !

user201

Câteva poze de pe relativ proaspăt inaugurata centură a orașului Săcele:

user201

Câteva imagini cu centura Brașovului, în zona intersecției cu DN1. Din ce putem vedea în stânga și în dreapta DN1, centura arăta aproape finalizată, inclusiv cu parapeți mediani. Din păcate nu am reușit să surprind asta și în poze.

rocklee

in ce stadiu e centura brasovului...si ce ternen de finalizare are... :)

user201

@rocklee
Din câte știu sunt trei sectoare( loturi ), dintre care lotul 3 Vectra este cel mai avansat, de pe acest lot fiind și pozele, lotul 2 nici nu a fost licitat și nu se știe dacă și când se mai face, iar lotul 1 Alpine e cam întârziat.

Știu că noile termene de finalizare ar fi Octombrie 2013. Am și văzut cândva un articol cu aceste noi termene mai exact, dar nu îl găsesc acum.

P.S. Un foto-reportaj mai amplu despre stadiul pe lotul 1 Alpine se găsește aici , pe SCC.

ciprebbe

La centura Cluj au inceput sa ridice terasamentul inspre viaduct

Continuand spre zona cu alunecarile

Se observa ca se lucreaza la terasament pe aici dupa ce s-a excavat enorm si s-a ajuns la cota

Avem primul rand de zid de sprijin facut in urma cu cativa ani, apoi s-a forat mai jos si a urmat un al II lea zis de sprijin

Aici am surprins in partea dreapta a imaginii cat de sus au trebuit sa mearga cu lucrarile de stabilizare a dealului(cred ca au peste 50m).

Cota la care se aseaza fundatia viitoarei centuri, mult mai jos decat era in varianta de acum cativa ani.....

Se poate vedea cum se scurge apa prin gaurile zidului de sprijin

Material de umplutura, se pune din ce am vazut peste stratul acela de textil

Si capatul dinspre Turda, unde cota drumului este mult mai sus si nu prea sunt urme de activitate acolo.

Pozele facute din mers cu tel sambata dimineata la ora 6.30

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Ionut

Foarte faine pozele! E singurul loc cu probleme?

ciprebbe

Da.
E primadata cand se avanseaza asa de repede cu lucrarile. Se spune ca este asigurata finantarea si ca anul acesta se va finaliza in sfarsit.
DAca mentin ritmul si nu mai pleaca dealul au toate sansele sa finalizeze. Dupa mine, la ce vreme a fost in ultimele 3 sapt cu ploi aproape zilnic, si dealul a rezistat + ca abea acum lucreaza la rigole si conducte de scurgere , in 3- 4 luni pot termina.
Se vede progres de la o sapt la alta si acum sa fim seriosi e o portiune de max 2 km cu probleme la care in sfarsit au gasit solutia.
De costuri nu vreau sa vorbesc insa sunt consolitari mai ceva ca pe A3.
E-republik

Ionut

Aha, multumesc de info si de poze! :cheers:
Restul centurii sa inteleg ca este OK daca doar aici sunt probleme? Adica nu s-au inregistrat alunecari si asfaltul este decent...

Hercule

Asfaltul este (mult) mai mult ca decent, pacat totusi ca centura nu e conectata la A3.
Deșteaptă-te române!

ciprebbe

Da asfaltul e ok, si hercule nu dispera, deja se discuta de cei 5.2 km ce vor lega A3 de DN1 in zona Tureni , impropriu zis ca se vor lega direct de centura insa avem sperante ca se vor face iaratunci si Turda va avea o centura adevarata.
Discutiile au ajuns deja la CNADNR , si sunt sanse ca in 2014 sa vedem activitate la aceasta legatura.
Macar atat poate sa faca clujanul interimar de 6 luni din fruntea CNADNR-ului.
E-republik

mariansb

Dintr-un articol aparut ieri pe Mediafax reiese ca s-ar fi reluat timid lucrarile la centura Sucevei si ar avea termen de finalizare luna octombrie 2013.
Nu pun linkul pentru ca e un material cu multa politica :D
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell