Centuri rutiere în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:48:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

radutm

Multumesc florin74! In baza listei tale am facut o chestie grafica, buna de pus pe prima pagina si de actualizat periodic:

E prima varianta, mai pot fi aduse multe completari si, eventual, facuta o lista atat cu centurile aflate deja in exploatare, dar si cu cele care sunt la stadiu de proiect.

LE: Am actualizat lista.
cont inchis

pasadia

La centurile de la BV ai mai putea adauga urmatoarele informatii:
- lot 1 executat de Alpine in proportie de 56% (trebuie verificata cifra, o spun din memorie). Santier abandonat in iulie 2013, contract nou semnat in iulie 2014, lucrarile inca nu au inceput.
- lot 2 presupune dublarea de la 1*1 la 2*2. Contract semnat in iulie 2014, azi cred ca am vazut primele semne de activitate (forari in zona singurului pasaj nou de pe acest lot la intersectia cu dj103).

Ionut

^^ Am pus tabelul in primul post din thread. :cheers:

radutm

Am actualizat tabelul. Acum ca ma gandesc mai bine cred ca merge extinsa treaba si la centurile construite in ultimii ani si aflate deja in exploatare, dar si la proiectele aflate deocamdata in stand-by. Este ceva de munca, dar daca ma ajutati un pic la strangerea informatiilor cred ca va iesi ceva frumos.
cont inchis

florin74

E un pic mai complicat. Au mai fost construite centuri si prin POR, dar mai mult sunt centuri urbane, ori drumuri existente si modernizate, fie o combinatie de drumuri existente cu sectoare noi.
Un exemplu este centura Dragasani. 

Asa ca centuri finalizate la o prima strigare: Timisoara, Caransebes, Drobet Turnu-Severin, Craiova Nord, Cluj Est, Brasov, (prima parte din DN1 -DN11), Lugoj.

Cred ca se complica tabelul. Mai bine am face un tabel cu centuri finalizate si un altul cu centuri in lucru sau pentru care sunt in derulare proceduri de achizitii.

radutm

De acord ca nu trebuie amestecate cele din prima lista cu celelalte. Va fi un tabel separat, ma gandesc daca e mai bine sa fie in ordine alfabetica sau pe judete...inclin pe varianta pe judete. As include ce s-a construit ca drum nou in ultimii 20 de ani si as exclude drumurile urbane denumite generic "centura", daca nu sunt drumuri dedicate.
cont inchis

MNU

Inca o mentiune... daca exista Cluj-Est, Craiova-Nord, ar trebui sa fie Timisoara Nord-Est pentru ca Timisoara e depaaaarte de o centura, macar pt directiile aglomerate. Ce sa nu mai zic de un inel complet.

Nu de alta dar mai e si "pol de crestere" in strategia de dezvoltare.

radutm

Am facut o schita pentru o lista completa a centurilor, avand drept reper trei judete din vest:
cont inchis

FRS

Dau si eu o mana de ajutor cu informatii de la mine de acasa din Suceava:

Suceava:     [12,43 km]   [Lucrari incepute in 2008]      [Valoare estimata a proiectului: 361.943.000 RON]   [Constructor: SCCF Iasi]   [Stadiu: 80%]
Radauti:      [16,58 km]   [Lucrarile nu sunt incepute]   [Valoare estimata a proiectului: 145.884.760 RON]   [Constructor: UMB]            [Stadiu: 0%]
Falticeni:     [6.50 km]     [Lucrarile nu sunt incepute]                                                                                                                               [Stadiu: 0%]
Campulung:[10,00 km]   [Lucrarile nu sunt incepute]                                                                                                                               [Stadiu: 0%]
V. Dornei:    [6,00 km]      [Lucrarile nu sunt incepute]                                                                                                                               [Stadiu: 0%]

NGC

A aparut azi anuntul 153322 pentru "CONSTRUCTIA VARIANTEI DE OCOLIRE TECUCI - RELICITARE".

Valoarea estimata fara TVA: intre 67,702,189.07 si 77,490,659.66 RON
Durata contractului este de 36 luni incepand de la data ordinului de incepere a lucrarilor (12 luni perioada de constructie, 24 luni perioada de garantie).
Termen limita pentru primirea ofertelor: 09.10.2014

alecu26

inseamna ca va aparea foarte repede si Satu Mare.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

MNU

alecu26

va trebui sa mai intrebam la CNADNR.

Cred ca ei au interpretat intrebarea noastra doar asa...pe termen foarte scurt.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

reed

https://www.youtube.com/v/m3-YWantR-E
ce terasanente,deblee si viaducte...
stiu ca a tot stat in reparatii centura Carasebesului.e deschisa in momentul de fata?

adi

La sfarsitul lui iulie, centura Caransebes era deschisa. Din ce stiu nu sunt motive sa o inchida......iar