News:

.

Main Menu

Fortele Terestre Romane

Started by Ionut, December 16, 2016, 08:19:11 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dumbravaandrei

Contractul nu va contine doar tancuri.

reed

Știu,însă totuși mi se pare o sumă mare pentru niste tancuri retehnologizare

qionescu1

Polonezii cumpară 250 de Abrams cu 5 mld, deci pe acolo suntem și noi. Cu siguranță contractul include și logistica și muniția aferentă.

Harry

TibiV

Pun aici un documentar despre blindatele antiaeriene Ghepard (germane), si asta pentru ca cel putin 75% din imagini sunt cu Ghepard-uri romanesti, la aplicatii si la parade...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

On July 11, 2023, Polaris Government and Defense Vehicles won a contract to supply Romania with over 50 ultralight tactical vehicles, DAGOR. These vehicles will enhance the tactical mobility of the Romanian armed forces in the face of current and emerging threats. Romania will receive the vehicles through the Foreign Military Sales (FMS) program of the U.S. government.
 The contract also includes upfit and spare parts for the vehicles as well as operator and maintenance training, which will be conducted in-country by Polaris field service representatives.

mariusbalasa

Modelul acesta de vehicule ultra usor este destinat fortelor speciale parasutate en teatre de actiune unde inamicul nu prezinta o problema importanta.
Norocul nostru este ca au cumparat numai 50... si le vor folosi doar pentru antrenamente.
Avioanele din care sa le parachuteze nu se vor cumpara niciodata si nici prin Africa nu prea au mai ramas multe zone unde ar putea fi folosite. O:-)

Harry

WASHINGTON, July 27, 2023 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Romania of sixteen (16) Assault Amphibious Vehicles (AAVs) and related equipment for an estimated cost of $120.5 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Romania has requested to buy sixteen (16) Assault Amphibious Vehicles (AAVs), Personnel Variant (AAVP-7A1); three (3) Assault Amphibious Vehicles, Command Variant (AAVC-7Al); two (2) Assault Amphibious Vehicles, Recovery Variant (AAVR-7Al); sixteen (16) 50 Cal Machine Guns (Heavy Barrel); and five (5) 7.62 mm M240B Machine Guns. Also included are MK-19 Grenade Launchers; M36E T1 Thermal Sighting Systems (TSS); supply support (spare parts); support equipment (including special mission kits/Enhanced Applique Kits (EAAK)); training, unclassified technical manuals, technical data package, engineering and technical support and assistance (including Contractor Engineering Technical Services (CETS)); and other related elements of program and logistics support. The total estimated program cost is $120.5 million.

dumbravaandrei

Amfibiile astea sigur nu ajung la Fortele Navale? 

AdrianRO

Cred ca vor ajunge la FOS avand in vedere nr. redus si faptul ca sunt de asalt amfibian.

mariusbalasa

,,The Government of Romania has requested to buy sixteen (16) Assault Amphibious Vehicles (AAVs)...
The total estimated program cost is $120.5 million.''
Norocul nostru este ca sint numai 16... adica cit sa echipezi o companie de infanterie de marina dedicata asaltului amphibiu.
Nu avem nici nave de desant amphibiu si nici nu avem de gind sa debarcam in Crimeia, Novorossiisk si nici la Istanbul...
Dar, grele cum sint plutesc totusi in apa sarata... cu putin noroc poate pentru trecerea Dunarii pentru urmatoarele aplicatii cu americanii pentru a-i impresiona cumva ... :lol:
Intre timp industria de aparare din Romania a disparut cu desavarsire ...
Inteleg ca in ziua de astazi cu razboiul din Ukraina citeva capatani iluminate din Ministerul Apararii Nationale arunca banii pe care guvernul ii imprumutam la cele mai mari dobanzi din E.U... pe orice fel de material militar, doar, doar ... pentru a cumpara de la prietenii nostri americani (afaceristi destepti).

mariusbalasa

Nu stiu in ce scoala de ofiteri si-au pierdut tineretea uni care se dau astazi drept ,,analisti militari de televizor'' :lol:  :lol:  :lol:
,,Achiziția de vehicule amfibii de asalt constituie și un factor disuasiv pentru oricine ar gândi o aventură militaristă pe litoralul țării noastre, a declarat col. (r) Ion Petrescu, analist militar, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.''

dumbravaandrei

hai mai usor cu marea industrie romaneasca de aparare... faptul ca era singura la care aveam acces pentru o lunga perioada de timp, nu o face buna, performanta sau mareata... produceam gloante/obuziere pentru prastii si cam atat. Nici macar nu produceam mult.

AdrianRO

RO era al noualea* exportator de armament din lume inainte de 1989.

Totusi..nu e putin lucru.

Ref amfibiile luate acum - cum ziceam, cel mai probabil vor merge la FOS cu scop de eventuale incursiuni pe linie de forte speciale in teritoriu RO cucerit de rusi intr-o posibla invazie, in zona dunarii. 

carutasul

de atunci războiul s-a schimbat. România exporta pușcoace (astea cred că merg și acum) și tancuri model sovietic (proiectare locală dar tot același stil) sau TAB-uri, dar războiul actual a dovedit că e nevoie de alte generații de arme, cu altă tehnologie. Într-un fel e avantajos pentru noi, eu cred că în principiu am putea să contribuim și noi la tehnologie, dar cu motoarele de MAN din '70 sau ce puneam noi pe TAB-uri nu mai ai ce să faci... Ucrainenii au oprit coloanele de blindate rusești cu câteva drone, e clar ... nu că s-a dus vremea lor dar e nevoie de alte generații de blindate, cu alte capabilități...