News:

.

Main Menu

Fortele Terestre Romane

Started by Ionut, December 16, 2016, 08:19:11 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Harry

^^Sa stii ca obiceiul asta prost al firului scurt l-au preluat si privatii...

kitsune


Ministrul Apărării, Gabriel Leş, despre incidentul cu tancurile care au "arat" ogorul în Bărăgan: Este o eroare

"Joi, 20 iunie, în jurul orei 14.00, în zona Insulei Ialomiţei, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiţii meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă", a transmis, joi seară, MApN.
 
S-a făcut evaluarea pagubelor
 
Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019 (SG19), la care participă apriximativ 13.500 de militari din 14 ţări, se desfăşoară în localităţile Cincu, Borduşani, Babadag, Smârdan şi Râşnov. Militari americani din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19 au intrat, joi, cu tehnica blindată din dotare prin mai multe culturi din zona Insulei Ialomiţei, distrugându-le.  "În jurul orei 18.30, s-a desfăşurat la Primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai Primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare", a mai transmis MApN.


articolul complet

Trecând peste eroarea tanchiștilor ("din cauza vremii nefavorabile :lol:), eu totuși am o nedumerire, tot citind despre incident. Unde anume s-a întâmplat chestiunea, la Stelnica, Bordușani sau în apropiere de Fetești? Poate la Pârțani (nu e de râs, "localitatea" se cheamă acum Retezatu)? Unde pisici e Insula Ialomița și de ce zic ăștia că e în Bărăgan?
Cum am mai spus mai demult, în zonă se face de prin anii '80 câte o aplicație de "forțare a unui curs de apă", mereu în același loc, probabil că și documentația e "taie-lipește" de pe vremea tratatului de la Varșovia. Ok, de data asta au fost cu tancuri și nu s-au băgat în apă (cred), dar când veneau cu TAB-urile alea semisubmersibile, mai pierdeau câte unul.
Dar totuși, unde e Insula Ialomița domnilor cu geografia făcută la ff?
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry


kitsune

#48
După "Insula Ialomița" pe care Digi24 se încăpățânează să o inventeze (copiind mesajul MApN dar perseverând în mai multe articole), iată că și ProTV dă cu stângul în dreptul:

Quote
Tancurile şi maşinile de luptă au plecat din dreptul localităţii Borduşani, Ialomiţa, au traversat braţul Borcea cu ajutorul unor pontoane pe Dunăre şi au ajuns pe malul opus unde urmau să execute manevrele de luptă într-o zonă clar stabilită.

Știu că e greu pentru un jurnalist să se documenteze, dar a confunda Dunărea cu Brațul Borcea e rușinos. Măcar am înțeles cum a fost aplicația, s-a trecut Brațul Borcea la Bordușani, ajungând în Balta Ialomiței (care nu e în Bărăgan, btw), în dreptul localității Stelnica unde au intrat în lanurile oamenilor. N-am înțeles de ce s-au speriat oamenii de la taxare la pod.

@Harry: ăia recoltau orz la Stelnica, nu orez.  :lol: kampei
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

tom_sawyer

#49
Quote from: tom_sawyer on September 20, 2018, 09:57:48 PM
Quote from: TibiV on July 11, 2018, 11:56:20 AM
Megalicitație în Armată: a fost pregătit un contract de peste 3,4 miliarde lei

Ministerul Apărării a inițiat o licitație estimată la 3,42 miliarde de lei pentru achiziționarea de 2.902 autocamioane, autocisterne, autofurgoane și autotractoare și 363 de remorci și semiremorci de mare capacitate. Durata contractului a fost stabilită la 7 ani.

"Furnizorul se obligă ca, după livrarea a cel mult 300 de produse din lotul 1 (autocamioane, autocisterne, autofurgoane și autotractoare - n.r.), respectiv a 45 de produse din lotul 2, în toate configurațiile aferente primului an de livrare din contractul subsecvent, să furnizeze produsele realizate în facilitățile integrate în industria de profil din România", se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Ofertele vor fi depuse până la 13 august. Lotul 1 a fost estimat la 3,36 miliarde de lei, fără TVA, iar lotul 2 – 57,77 milioane de lei, fără TVA.

https://www.profit.ro/stiri/megalicitatie-in-armata-a-fost-pregatit-un-contract-de-peste-3-4-miliarde-lei-18233825

Quote from: tom_sawyer on July 11, 2018, 07:56:04 PM
^ Anunt de participare: [CN1002170] Data publicare: 10.07.2018 01:40

Platforme de transport auto multifuncționale pe roți

Lot 1 - Camioane cu platforma:

1. Renault Trucks Defense SAS
2. IVECO DEFENCE VEHICLES S.p.A.
3. Asociere : MHS Truck&Bus SRL cu Rheinmetall GmbH (printre subcontractori: ROMAN S.A., SCHRADER MEDIAS, AUTOMECANICA MEDIAS)

Lot 2 - Remorci de uz general:

1. AUTOMECANICA MEDIAS
2. CTE TRAILERS SRL
3. Shladot Ltd
4. Engineered Land Systems SL
5. STIMPEX S.A.

Castigatori:

Lot 1: IVECO DEFENCE VEHICLES S.p.A.

Lot 2: AUTOMECANICA MEDIAS

http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100108751

De precizat ca sunt contracte-cadru. S-au mai achizitionat pana acum camioane de la Iveco pentru armata, 57 in 2015 si 173 in 2017.

myid

Unde sunt construite cele 300 de IVECO ? Italia ? Avem ceva local content pe ele?

yetiman

 :D Are importanta?

Daca restul de 2.602 buc trebuie "realizate în facilitățile integrate în industria de profil din România", mai conteaza unde sunt produse primele 300?
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

myid

pai are, ca sa stim ce proceduri si tara de origine pentru principalele subansamble vor fi folosite ( italiene, turcesti )  la asamblarea din RO, ca fabricare e prea mult spus.

yetiman

Cel mai probabil la furnizorii care ii are si acuma IVECO. Unii, poate, chiar din Romania.
Singurul lucru clar este asamblarea. Aici mi se pare corecta cerinta de a fi facuta in tara.

Nu stiu cifrele de productie ale IVECO, dar pot sa-ti dau un exemplu matematic. Daca zicem ca ei fabrica 50.000 camioane/an si folosesc 100.000 stopuri (dreapta+stanga), pentru cele asamblate la noi vor avea nevoie de 5.200 buc (adica 5,2%).
Crezi ca vor apela la un constructor local pentru ele daca au deja un furnizor consacrat la care comanda 100K buc/an?

Si, la fel de evident, pentru o capacitate de 5%, nu va face nimeni o linie de productie, ci doar una de asamblare.

(evident, cifrele sunt din burta si presupunerea luata in calcul este ca sunt identice intre ele si cu cele montate la comanda noastra)

PS: Sa nu uitam ca la noi exista foarte multe multinationale care produc componente pentru industria auto pe care le trimit "afara". A apus cam de mult vremea in care chiar conta unde sunt produse componentele (parerea mea, cel putin)


,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

Harry

Direcția generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forțelor Terestre, vor desfășura începând de marți, 30 iunie, la sediul Uzinei Mecanice București S.A., ultima etapă din cadrul activităților de testare - evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V aferente programului ,,Transportor blindat pentru trupe 8x8".

Ulterior parcurgerii acestei activități, vor fi demarate procedurile pentru instruirea personalului implicat în procesul de operare și mentenanță și recepția primului lot constând în 36 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 - PIRANHA V.

Totodată, demararea activităților de testare - evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V, presupune continuarea procesului de producție și integrare în țară a subsistemelor esențiale militare din compunerea transportoarelor.
Prin implementarea acestui program major de înzestrare, Ministerul Apărării Naționale continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităților a fost posibilă prin eforturi susținute ale specialiștilor Direcției generale pentru armamente și CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH.

oc7avian

Pe scurt, colocvial, se face predarea primelor 36 de vehicule. Înseamnă că s-au rezolvat problemele cu turela considerată neconformă în probe de către MApN.

qionescu1

Camioanele Iveco sunt cele mai ieftine si nu exceleaza la calitate. Sa nu ne amagim cu fabricarea in RO, aici vor fi doar asamblate. Ar fi bine ca MAPN sa fi venit cu mai multe detalii pe partea economica altfel nu convinge.

Care ar fi problema cu turele? Calitatea sau faptul ca nu li se pot monta rachete antitanc?

oc7avian

Oricum componentele nu se făceau toate într-un loc și era foarte greu să creezi o linie de producție completă la noi. Dar ai dreptate că ar trebui mai multe detalii de la MApN. Singura șansă de offset era ca o parte din componente să se producă în diverse firme din țară, lucru care ar scădea costul transportului la uzina de asamblare.

Din păcate Roman-ul cam tot așa ajunsese. Am vizitat fabrica când încă mai făcea câte ceva. Acolo trebuia totul modernizat de la 0, inclusiv refăcut hale de la structura de beton. S-a încercat ceva (nu știu dacă doar de fațadă), însă criza din 2008 a ras complet toți banii (abia mai aveau de motorină). Chiar și atunci se făcea doar asamblare pe o linie, maxim două, în niște hale ioi... Am vizitat turnătoria și zona de prelucrare: totul era manual, nimic nou, nimic automatizat. Aveau și rebuturi multe, din păcate. Doar cu sute de milioane de euro puteai reface industria acolo.

Legat de turelă: motivul nu e clar. Știm doar că au primit aviz negativ de la MApN în teste. Ideea e că turela e un model foarte nou, deci e normal să te aștepți la nevoia de ajustări.Un articol interesant, despre concluziile trase de Australieni

TibiV

https://www.mapn.ro/cpresa/16963_mapn-a-semnat-acordul-de-tip-guvern-la-guvern-aferent-programului-de-inzestrare-cu-sistemele-de-rachete-antinava

MApN a semnat acordul de tip Guvern la Guvern aferent programului de înzestrare cu sistemele de rachete antinavă

Ministerul Apărării Naționale a semnat, prin Direcția generală pentru armamente, acordul de tip Guvern la Guvern cu Statele Unite ale Americii aferent programului de înzestrare ,,Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă".

SIML reprezintă produsul militar destinat pentru apărarea zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă, având capacitatea de a coopera cu nave, aeronave şi echipamente proprii şi ale aliaţilor, utilizând datele furnizate de către acestea şi viceversa, folosind sisteme de legături de date şi canale de comunicaţii protejate, pentru executarea atacului cu rachetele antinavă.

Prin realizarea acestei capabilități, Forţele Navale Române vor dispune de un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă nou, modern, testat, operațional și interoperabil în cadrul NATO, adaptat misiunilor actuale, împreună cu instruirea privind folosirea în luptă a sistemului şi actualizarea permanentă a bazelor de date specifice SIML, constituind o necesitate esenţială ce va trebui satisfăcută în cel mai scurt timp posibil.

Prin semnarea acestui document, s-a atribuit Guvernului Statelor Unite ale Americii contractul de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), specific Programului Foreign Military Sales – FMS, conform prevederilor Legii nr. 37/2021 pentru realizarea ,,Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață".

Derularea contractului va avea loc în perioada 2021-2024, iar ,,Sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă" va fi livrat în trimestrul IV al anului 2024.

Conform actului normativ menționat, producătorul SIML are obligativitatea de a constitui o capacitate de producție și realizare a mentenanței la nivelul unui operator economic din industria națională de apărare, așa cum este definit la art. 3 lit. s) din Legea nr.232/2016 privind industria națională de apărare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare.

Operatorul economic va fi selectat de producătorul SIML, cu acordul Guvernului României.

Sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă include, fără a se limita la acestea, patru instalații mobile de lansare, platforme de comandă-control-comunicații, platforme de transport și încărcare-descărcare, senzori, suport logistic inițial, mentenanță și echipamente de testare, echipamente criptografice și cu regim special, asistență de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, inclusiv folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum și baze de date specifice SIML.

Costurile programului de înzestrare ,,Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă", în configurația cuprinsă în legea care a fost aprobată de Parlamentul României, sunt estimate la 286 milioane USD, fără TVA, urmând ca valoarea exactă să fie stabilită în urma derulării procedurii de achiziție.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

reed

Romanian lawmakers vote to approve $1.1 billion Abrams acquisition

Cam multi bani pentru 54 de tancuri modernizate .Nu mi se par destule oricum pentru ce are nevoie apărarea

Link