Fortele Terestre Romane

Started by Ionut, December 16, 2016, 08:19:11 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

qionescu1

Cobra II depasea cerintele de greutate din caietul de sarcini. Nu stiu cum au rezolvat turcii problema fara compromisuri la blindaj...

tom_sawyer

#121
Se pare că nu depășește cerințele:

In cadrul programului Autovehicul Tactic Blindat de Tip Usor (ATBTU), singurele cerinte ce au fost facute publice sint masa proprie in stare de functionare de maximum 10.580kg si protectia balistica de nivel minim STANAG 4569 K2, M2a si M2b.

Cerinta legata de masa proprie in stare de functionare a bagat discutiile despre ATBTU intr-o ceata deasa, in principiu din cauza confuziei intre termeni. Lucrurile incep sa devina mai clare daca se tine seama de faptul ca masa proprie in stare de functionare nu este acelasi lucru cu masa maxima (tehnic admisibila).

Veriga lipsa dintre ele este masa utila, asa cum ne asigura chiar UE (n-am gasit alta... rima):

    ,,masa utilă" înseamnă diferența dintre masa maximă tehnic admisibilă și masa în stare de funcționare la care s-a adăugat masa pasagerilor și masa echipamentelor opționale;
   
Mai simplu, masa in stare de functionare inseamna un vehicul alimentat, cu sofer, insa fara pasageri sau incarcatura (masa) utila. De exemplu, in cazul ATBTU, probabil ca cei 80 de kg din masa proprie de 10.580kg ceruta in specificatii ii corespund soferului.

Problema este ca, in general (exista si exceptii, asa cum se va vedea mai jos ), masa in stare de functionare nu apare in brosurile comerciale, in majoritatea cazurilor fiind specificata doar masa maxima sau "greutatea maxima", uneori fiind mentionata doar ca "greutate".


https://www.tehnomil.net/2024/10/10/fabricatie-integrare-asamblare-episodul-2/

Un articol foarte documentat, recomand citirea integrală.

tom_sawyer

#122
Fabrica Hanwha, ridicată de la zero în Dâmbovița

,,Speram să ajungem ca la finalul anului să demarăm, iar în prima parte a anului următor să intrăm complet în etapa de construcție", susține Coulter.

Acesta dezvăluie pentru prima data și locul unde va fi cosntruită noua uzină: Dâmbovița.

,,Va fi o fabrică ridicată de la zero. Mai bine de 50% din obuzier va fi produs în România și ne uităm cum să maximizăm tot procesul aici în țară", declară Coulter, făcând referire la parteneriate cu companii și furnizori locali: ,,Am identificat deja mai bine de 30 de companii și furnizori în România".

Cu Iveco România parteneriatul presupune că toate camioanele din cadrul sistemelor de obuziere vor fi produse tot în România, la fabrica Iveco unde sunt produse și restul camioanelor pentru Armata Română.

În contractul cu România, Hanwha trebuie să livreze trei sisteme de obuziere. Fiecare sistem presupune 18 obuziere K9 propriu-zise, 12 de vehicule de realimentare cu muniție K10, țevi de tun suplimentare, 3 vehicule șenilate de recuperare și evacuare, muniție și 13 camioane cu diverse funcții.

Primul sistem are termen de livrare foarte curând, la final de 2026. Acesta va fi livrat din Coreea de Sud, în timp ce în România se va ridica fabrica unde vor fi produse următoarele două sisteme pentru Forțele Terestre.

,,Prima tranșă va fi livrată direct (n.r. din Coreea de Sud), dar in același timp lucrăm să ridicam fabrica să o avem terminată în 2027 pentru producția locală. În a doua jumătate din 2027 vom livra al doilea sistem care va fi produs în România", spune CEO-ul Hanwha Global Defense.

Potrivit acestuia fabrica din România va ajunge la capacitatea de 100% odată cu al treilea sistem ce are termen de livrare în 2029.

https://hotnews.ro/unde-va-fi-ridicata-fabrica-in-care-sud-coreenii-vor-produce-obuzierele-blindate-pentru-armata-romana-cand-vor-fi-livrate-primele-sisteme-si-alte-detalii-despre-proiect-1925481

AdrianRO

a nshpe mia fabrica care se ridica..dar nu se ridica. sa o vedem. eu nu mai cred pana nu o vad gata si operationalizata.