Coridorul Feroviar Rin-Dunare Nord | Curtici-Bucuresti-Constanta

Started by ionescu63, April 01, 2012, 12:40:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

calino

Pare incredibil cand te gandesti ce situatie avem pe rutier!

Quest

Tot de la vizita API de azi pe magistrala CF M200, la tunelul Batutza (AR).

Instalatie de betonare definitiva a tunelului.

Acelasi utilaj vazut dinspre interior. Sinele pe care ruleaza se vor prelungi in interiorul tunelului. Tunelul se vede ca are peretele torcretat. Dupa ce va fi imbracat si cu membrana hidroizolanta, peste ea se va turna betonul final, cu acest utilaj.

N-am apucat sa intreb ce utilaj e acesta. Colegii care stiti sinteti bineveniti cu completari. (trimiteti-mi mesaj pe PM iar eu vi-l alatur aici)
LE: Explicatii binevenite de la @Io aici

si de la @TibiV aici
Multumiri :cheers:

Tunelul e facut de CIPA, ptr Astaldi

Aici sintem cam la 1/3 din lungimea totala. Pe portiunea de inceput lasata in urma, s-a inaintat prin dinamitare, dar aici din cauza geologiei locale instabile, nu se mai dinamiteaza, ci inaintarea se face prin cap cu sfredel multiplu rotativ (ceva asemanator cu utilajul adus la un moment dat de UMB pe LD4), iar dupa ce vor inainta din acest punct inca 7 m, vor ajunge intr-o zona si mai instabila geologic, incit vor sfredeli doar jumatatea superioara pe o lungime de 12 m, o vor consolida, apoi pe cea inferioara, o vor consolida, si tot asa. Mai apoi si pina la capat, se va reveni la sfredelirea integrala a frontului de inaintare.

Primul domn din grupul de 3 in vesta reflectorizanta este geologul Astaldi (a lucrat si la Metrou M4, M5, a zis ca tot dinsul va fi si pe PiSi5 etc). In prim-plan cu spatele, Dorum. In dreapta Marcel.

Asa cum Dorum v-a spus deja, API a reusit azi o premiera nationala deosebita, si va spun mai mult ptr ca nu risc sa stric pionieratul pina maine :) un video cu drona in tunel. Horatiu a fost pilotul temerar. Am fost cu totii de acord ca presa va prelua filmul cu mult aplomb
Iar Marcel va veni cu zeci si zeci de poze a la "By MarcelBanu" :)

Calino nu e incredibil, dar se aplica vorba din batrini ca: "omul sfinteste locul" ;)
Common sense will get you far !

MarianD

Pe principiul "CFR va urează un Paste Fericit... scuze de intarziere", nu se misca rău deloc.

O sa ma spulbere frunzăverde da' mie imi place ce văd.  :lol:

marcelbanu

I M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...
O ploaie deasă, de nu am reușit să coborîm din mașini pentru fotografii...

Trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere, cîte una pe fiecare sens al șoselei.
Se închide prima dată cea de pe partea dreaptă a sensului de mers și după cîteva secunde și cea de pe sensul contrar.

Pînă aici ne-a plouat, abia am reușit două fotografii la semnalele BLA din fugă...

Linia de tramvai Arad - Ghioroc...
Pe aici, pe vremuri, circula Săgeata verde Arad - Ghioroc, Arad - Radna...

Ghioroc

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

marcelbanu

II M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

Radna

De aici, o suită de fotografii de cele trei poduri...

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

marcelbanu

III M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

marcelbanu

IV M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

marcelbanu

V M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

Planuri...

Săvîrșin

marcelbanu

VI M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

Vărădia de Mureș, stația electrică de alimentare a catenarei (110kV / 27kV)...

marcelbanu

VII M200 de la km614 spre Deva pe o vreme bacoviană...
Dar a meritat...

Cireașa de pe tort...
km559+977, tunel Bătuța

marcelbanu

Și cîteva filmulețe cu explicații în tunelul Bătuța...

Pod peste Mureș

Urmează o nouă zi...

christyan

Sunt curios in SF daca se vorbește ceva de acea instabilitate sau cate foraje geotehnice s-au facut pentru acest tunel?! In alta ordine de idei, stiu ca e lucrare pentru CFR dar sa pui si transformatorul pe șină?! :lol:

Stefan01

Felicitari tuturor colegilor pentru reportaj !  :cheers:

Acel utilaj executa foraje in roca pentru a putea construi sistemul ce sustine tavanul tunelului. Toate detaliile despre acel utilaj se gasesc aici.