Coridorul Feroviar Rin-Dunare Nord | Curtici-Bucuresti-Constanta

Started by ionescu63, April 01, 2012, 12:40:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

motorzbh

2a +2b Thales. 2c Alstom. 3 Siemens. Deci cred ca e Siemens. Proiectele au fost atribuite ca sa fie cat mai multe interfete intre echipamentele de semnalizare.

dan tm


Cristi N

E un sistem de stingere incendiu cu gaz inert, cel mai ieftin gaz care se incadreaza in categoria asta e CO2-ul

motorzbh

Astia zic ca e cu argon. De fapt este azot 50 % si argon 50%. Nu am testat niciodată vreuna si nici nu-mi doresc.

Cristi N

Au ales varianta mai scumpa   :D

Sistemul trebuie sa aibe o alarma care sa permita evacuarea persoanelor si abia dupa aia sa declanseze descarcarea gazului.

motorzbh

Asa am cerut noi.
GEN 65 Containerele vor fi prevăzute cu sisteme de detecţie a incendiilor (inclusiv detectoare de fum) şi de stingere a incendiilor, care să funcţioneze pe principiul utilizării gazelor inerte. Acestea trebuie să asigure reducerea / eliminarea cantităţii de oxigen, fără influenţe negative asupra echipamentelor sau cablajelor aflate în interiorul containerului.
Asa s-au pus peste tot. Sistemele de detecție sunt foarte complicate ...

kitsune

Sistemul permite lansarea automată a gazului inert? Dacă e așa, nu e bine deloc
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Da, sistemele astea permit lansarea automata a gazului inert...

Asa avem si noi in camerele cu servere si alte incaperi sensibile "din pravalie" (toate din IT, nu la bufetul "fabricii").
Suntem considerati "de importanta nationala".

Pe usile incaperilor respective sunt afise mari care spun ca cei care lucreaza in interior, la intretinere/reparatii, trebuie sa o faca cu usa deschisa.
Daca usa este inchisa si se declanseaza alarma de incendiu (chiar si din greseala), cei din interior vor muri in 2-3 minute....  :(

(Usile raman blocate "pe inchis" la alarma de incendiu, tocmai pentru ca sistemul cu gaz inert sa fie eficient si sa lase focul "fara aer"....)

De cate ori i-am vazut pe baietii de la IT lucrand acolo, usile erau "cracanate larg". Dupa asta ne dam seama ca se fac lucrari de intretinere, pentru ca in mod normal usile alea sunt "sigilate". Si doar cateva carduri permit deschiderea lor (la noi, daca te-ai dus la buda trebuie sa "dai cu cardul" ca sa poti intra inapoi in birou. Si nu orice card deschide orice usa... Exista usi la care cardul meu - de exemplu- functioneaza doar 16 ore/zi. La alte usi, nu functioneaza niciodata...  :( )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Ce credeti ca face Adisan la ora asta?...

Evident, este pe teren!

Asadar, cu acordul lui explicit, voi pune eu o filmare a lui, publicata astazi - "Utilaj in lucru la calea ferata din zona Ilia".

Nu imi dati mie plusuri, ci lui Adisan.... Gasiti o multime de postari ale lui pentru "like"....

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

Asta urma să fie întrebarea următoare, dacă spațiul respectiv este accesibil oamenilor. Pentru că, indiferent de câte afișe ai pe ușă, dacă este un om înăuntru și sistemul decide (real sau nu) că trebuie să lanseze gazul, omul respectiv poate intra in panică, poate aluneca și rupe un picior (sau mai știu eu ce alt eveniment care să îl incapaciteze) și nu poate ieși la timp. Acel om va muri.
De aceea noi avem doar lansare manuală in compartimentele unde pot exista oameni, care se va face doar la ordin și doar după un apel care să confirme că toți au evacuat spațiul respectiv. Și chiar și atunci, există un timer și un semnal acustic (pe lângă alarmele electrice și cu aer comprimat), propriu zis un fluier pus pe duze, să îl auzi și să fugi, dacă prin absurd mai ești înăuntru. Și strategic sunt poziționate EEBD (Emergency Escape Breathing Device) care îți permit 10-15 minute de respirație proaspătă.
Nu vreau să intru în polemici, doar fac comparație cu ce avem noi și încerc să îmi închipui care ar fi eficiența sistemului dacă stai cu ușa deschisă.
Și noi mai avem un concept, Safety over Security, care spune că siguranța primează întotdeauna. Pe principiul ăsta, lacătele și încuietorile sunt doar din afară spre înăuntru.
Am lansat de câteva ori instalația aia mare de CO2 și crede-mă, numeri de cinci ori oamenii până să apeși pe manetă. Și tot îți tremură mâna
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

frunzaverde

Am fost si eu (aici in SE) in diverse sali cu echipament automat de stingere (sali de servere, sali de echipament), si am primit instructajul de rigoare. Am fost si responsabil de SSM (skyddsombud) un timp la locul de munca, ce descrieti voi aici e inacceptabil sub orice forma.

Pe unde am fost, gazul (halon sau argon) se activeaza exclusiv dupa o numaratoare inversa si o alarma vizuala si sonora (care ti-e prezentata inainte sa intri in camera respectiva). Toate usile, inclusiv la locurile astea trebuie sa se poata deschide spre exterior fara cheie (de fapt, TOATE usile trebuie sa se poata deschide spre exterior fara cheie, cartela sau altceva). Masti de gaz n-am vazut, dar exista intotdeauna un buton rosu de "override" la sistemul automat, si in interior si in exterior.

Singura exceptie este in caz de pericol de contaminare externa (daca deschizi usa contaminezi mediul cu ceva foarte toxic, agenti biologice etc.), dar in sali din astea n-am ajuns vreodata. Atat. Presupun ca o sala de servere sau un birou de miscare nu are agenti chimici sau biologici de tipul asta cum avem noi in laboratoarele universitatii...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

dorum

Am avut FM200 in toate salile de server/centrala la Orange.
Inainte de eliberarea gazului, aveai alarma sonora, vizuala, temporizare si deblocarea automata a tuturor usilor.
Plus neaparat logica era ca 2 sau 3 senzori, in tehnologii diferite neaparat, sa detecteze fum.
Gazul nu e toxic deloc.
Probabilitatea ca un angajat sa moara asfixiat tinde spre 0.

kitsune

O completare la cele spuse de @frunzaverde, masca de gaze (cum e aia de pe mufa mea din profil) nu ajută la o atmosferă săracă în oxigen, că nu are ce să filtreze, gazul inert per se nu este otrăvitor, doar asfixiant. E nevoie de un aparat de respirat (EEBD-urile asta sunt de fapt, cu o butelie mică înăuntru).
@dorum probabilitatea tinde, dar nu este zero. Cum am spus, un om incapacitat va muri.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

kitsune,
multam fain...

Exact asta doream sa ii spun lui dorum: gazele astea "anti-incendiu" nu sunt deloc toxice. Pur si simplu nu contin oxigen, caci asta este rostul lor, sa nu permita "alimentarea" focului.

Doar ca, intamplator, oamenii trebuie sa inspire oxigen.
Daca O2 nu e, nimic nu mai e...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

motorzbh

Relax, sistemul nu permite descărcarea cu oameni înauntru. Sistemele  sunt extrem de complicate cu pompe de aer care absorb aerul din container și mai multe nivele de alarmare. Chiar si daca fumezi ( deși e interzis) înauntru incepe sa o sune o sirena de te scoală din morți. Containerele sunt mici și ușor de ieșit de aia nu avem tuburi de respirat. Sper sa nu avem nevoie de ele vreodata.