Coridorul Feroviar Rin-Dunare Nord | Curtici-Bucuresti-Constanta

Started by ionescu63, April 01, 2012, 12:40:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Andi

Am trecut astazi pe tronsonul Coslariu-Sighisoara, dar din pacate fara poze, doar cateva idei:

- la iesirea din statia Coslariu Podu Mures s-a facut o linie provizorie de legatura intre firul 2 si podul nou peste Mures, iar pe podul vechi au inceput sa demonteze catenara si linia
- in toate statiile s-au montat panouri albastre cu numele statiilor, respectiv ceasuri si tabele electronice
- inafara de intrari/iesiri in abatere, un pasaj cu limitare de 40 la ora la Manarade si un pasaj cu 15 unde nu exista bariera sau semnalizare acustica si luminoasa, am circulat cu viteze de pana la 100-120 km/h
- intre Micasasa si Copsa Mica, in zona celor doua poduri noi s-a finalizat linia, mai lipseste doar catenara
- in Copsa Mica lipseste firul de contact la linia 3, in rest totul parea a fi finalizat
- la Medias am discutat problema, se asteapta mutarea traficului pentru a finaliza linia 6. Liniile 1-3 sunt finalizate, mai e necesara doar catenara
- in zona Bratei si pana in Atel unde mai era o portiune de linie in lucru pe firul 1 s-a finalizat tot, dar ca si in celelalte zone mai e nevoie de firul de contact
- inainte de Dumbraveni pasajul rutier peste CF este si el in curs de finalizare, probabil se rezolva lucrurile marunte
- dupa Dumbraveni, la podul DN14 unde s-a taiat dealul si s-a mutata soseaua firul 1 este finalizat si chiar am circulat pe el cu 100 km/h
- intre Danes si Sighisoara s-au montat semnalele de bloc care erau noi noute, semn ca probabil incep sa le puna peste tot
- intrarea in Sighisoara pe firul 1 este si ea gata, semnalul de intrare este montat insa mai este de lucru la acea linie de tragere alaturata.

Cam asta e tot, in general doar linie de contact mai este necesara. Nu mai vad niciun obstacol in a da in exploatare acest tronson in 2019 la capacitate maxima  :)

dan tm

cuculean

alecu26

Strabag Swietelsky e pe cale sa piarda cele doua loturi din Brasov Sighișoara.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000830198&id_inst=2

Ora estimata: 11:00
Complet: S8 Completul 1 recurs Achiziţii Publice
Tip solutie: cu casare
Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursului, ca nefondată. Admite recursul . Casează în parte sentinţa recurată în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează decizia autorităţii Ccntractante de respingere a ofertei recurentei petente comunicată acesteia prin adresa CFR nr.1240/05.07.2018, decizia autorităţii contractante prin care oferta depusă de asocierea BraSig a fost desemnată câştigătoare şi raportul procedurii de atribuire. Constată că oferta asocierii Rail Works este acceptabilă. Obligă Autoritatea Contractantă să reevalueze ambele oferte, ţinând cont de criticile aduse ofertei asocierii BraSig de ofertantul RailWorks. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.12.2018.
Document: Hotarâre    20.12.2018
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Vice33

@Andi, o intrebare: in spiritul sarbatorilor crezi ca mai e oportun un ultim reportaj pe Sighisoara-Simeria, asa cum obisnuiai sa faci in anii trecuti?

Andi

Din pacate in perioada asta nu pot, poate in ianuarie-februarie.

Vice33

La tunelul Turmas de la Turdas ce se mai aude...? Au incercat sa reloce acea magistrala de gaz (ultima ramasa)...?

@Ionut, informatiile cu procentele lucrarilor vor fi actualizate si pentru luna Decembrie, nu?

alin_simeriaveche

^^Ce coincidenta. Acum o saptamana am descoperit o ruda ce lucreaza ca sudor pe acest lot. Mi-a spus ca totul este pregati din punct de vedere logistic cu acea conducta doar ca nu vor cei de Tg Mures sa inchida magistrala de gaz. Mi s-a spus ca el crede ca nici 2019 nu v-a fi schimbata teava de gaz. Chiar am spus ca mi se pare incredibil acest lucru. Nu stiu, nici acum ce sa spun dar poate lucrurile nu stau chiar asa...cel putin asa sper.

anacronox

Ieri se lucra la iesirea din gara Deva spre Soimus. Se aduceau traverse. Cativa muncitori in jur de ora 15.

Vice33

Alin, informatia obtinuta verbal este sigura? Persoana cu care ai vorbit a aflt de la alta persoana, daca lucrurile sunt atat de grave, inseamna ca inaugurarea tronsonului nu va avea loc la anul in decembrie, asa cum scrie pe acele placi mari.
Poti afla cine este antreprenorul responsabil cu aceasta lucrare de mutare a acelei tevi (Distrigaz Nord Tg. Mures/Vertatel sau alt antreprenor?) ca sa fac o scrisoare catre ei (sau catre CFR SA), sa vedem ce ne raspund...

alin_simeriaveche

Acea persoana s-a exprimat ceva de genul ca cei de la Tg Mures nu vor sa inchida magistrala pentru ca este o retea foarte importanta. El era foarte convins ca nu se va iaugura. Cica Strabag este de mult pregatita sa faca jonctiunea, aacum tocmai de aceea nu se grabesc. Oricum luati aceste informatii cu o doza de suspiciune. Dupa cum am spus, nefiind o sursa oficiala, eu sunt retinut dar in acelasi timp stim cat dureaza in Romania o realocare

cristi5

QuoteBrașov - Sighișoara cu trenul - Când vor fi gata lucrările de peste un miliard de euro pe traseul pe care se circulă aproape la fel de încet ca acum un secol

​Între două dintre cele mai frumoase orașe din țară - Brașov și Sighișoara - drumul cu trenul este extrem de lung și restricțiile de viteză au dus timpii de parcurs la nivelul celor de acum un secol. Lucrările de reabilitare NU au început și câteva obstacole persistă, astfel că mai repede de câțiva ani nu sunt șanse să avem o viteză decentă pe cei 130 km. Mai jos puteți afla cu cât se scurtează traseul și cât de rapide vor fi trenurile când lucrările se vor fi terminat.

http://m.hotnews.ro/stire/22889763

rocklee

tiava care trece prin fata tunelului este propritatea trans gaz ...problema este ca in zona este bransamentul loc Turdas ...care este in proprietatea EON targu mures ....problema este proiectul bransamentului ...cu  care nu este inca de acord Eonul...dar din ce am inteles este ca sa intrat in linie dereapta ...si se va  rezolva problema in cel mai scurt timp....constructorul este in zona si asteapta primavara ...sa isi faca treaba ... :)

Vice33

Rocklee, Doamne-ajuta sa fie asa cum spui si sa se termine o data cu aceasta relocare de teava de gaz si sa continue cu racordul CF spre Turdas...