News:

.

Main Menu

Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

O imagine de arhiva cu V.P.R.195  in actiune.

foto prin amabilittea domnului Alexandru Ghinea


irirat

#166
Fortele navale se apropie cu pasi repezi de dotarea cu rachete antinava noi (4 vehicule de lansare și 32 de rachete antinava Naval Strike Missile).
NSM este una din cele mai performante și noi rachete AN produse de către o tara aliata (Norvegia + SUA) și va înlocui vechile noastre sisteme 4K51 Rubezh pe care le avem in dotare de aprox. 50 de ani.
Mai jos linkul cu notificarea trimisă congresului american.
https://www.federalregister.gov/documents/2020/12/11/2020-27299/arms-sales-notification
Postez aici pentru ca deși are baza la sol sistemele vor fi operate de către marina.
LE: vechile noastre rachete (inclusiv cele lansate de pe 4K51 Ruzbezh) sunt de tipul Styx si apar în poza postata de Harry mai sus.
@TIbiv - merci, dar in general nu sunt iritat :lol: :lol: :lol:doar irirat

qionescu1

Din pacate si aici problema offsetului nu e deloc clara sau putem banui ca lipseste cu desavarsire. Cel putin asa afirma partea franceza competitor in ceea ce trebuia sa fie o licitatie internationala.

TibiV

@iritat.
ai pierdut cuvantul "sol"...

Quote from: irirat on December 31, 2020, 11:09:21 PM
Postez aici pentru ca deși are baza la sistemele vor fi operate de către marina.

In mod sigur ai vrut sa spui "deși are baza la sol sistemele vor fi operate de către marina"

Te rog sa corectezi postarea (inca nu au trecut 24 de ore).
Mesajul meu poate fi sters dupa corectura.
Multumesc...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

#169
Contractul de aproximativ 1,6 miliarde de euro pentru corvetele Forțelor Navale, blocat pe termen nedefinit

Contractul de aproximativ 1,6 miliarde de euro pentru corvetele Forțelor Navale este blocat de mai bine de 7 luni, deși Ministerul Apărării dorește semnarea lui. Surse din Armată susțin că Naval Group, Franța și șantierul Naval Constanța, câștigătorii licitației, cer mai mulți bani pe motiv că a trecut timpul și prețurile trebuie reactualizate. Cum așa ceva e imposibil din punct de vedere legal, contractul nu se semnează și noile corvete ale Marinei par un obiectiv din ce in ce mai îndepărtat.

stiri.tvr.ro

https://www.youtube.com/watch?v=7rP1fx_Ilaw&list=TLGG0Xmetyw4Is4wOTA3MjAyMQ


Contestația (una din multele) Damen a ajuns la ÎCCJ. Are termen de judecată în octombrie 2022:

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=200000000380045


bgd77

Wow, 2022? Oare nu au gresit pe site?  :lol:

Pana se termina de judecat ne invadeaza Rusia si se si retrag.

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

Fregata ,,Mărășești", cea mai mare navă de război a Forțelor Navale construită în România, a executat luni, 31 ianuarie, manevra de plecare din portul militar Constanța, în vederea deplasării în locul de andocare, unde va intra într-un amplu proces de recondiționare și întreținere.
Andocarea în Șantierul Naval Constanța prevede o serie de lucrări la opera vie, instalațiile de ancorare și guvernare, punțile exterioare, motoarele principale și echipamentele de navigație, precum și înlocuirea elementelor neconforme, printre care elementele de osatură, tabla și instalațiile de stins incendiul.
Nava militară românească a intrat în șantier ca necesitate a refacerii capacității de luptă la un nivel necesar standardelor Forțelor Navale Române.

Harry

Antrenamente ale scafandrilor militari specializați în lucrul cu explozivii
Centrul de Scafandri a organizat, la sfârșitul lunii ianuarie, convocarea anuală de recertificare a operatorilor EOD (Explosive Ordnance Disposal), în cadrul căreia au fost executate două exerciții de neutralizare a unor dispozitive explozive.
Primul exercițiu a constat în neutralizarea unui dispozitiv explozibil improvizat (DEI) la uscat, fiind utilizat disruptorul cu apă de către operatorul EOD, care era îmbrăcat în costumul special de protecție balistică.
Cel de-al doilea exercițiu a presupus neutralizarea unui mine de fund. În acest caz, operatorul EOD, folosind echipament de scufundare specific, a amplasat o încărcătură de explozibil, în vederea producerii unei unde de șoc care să neutralizeze mina aflată în mare.
Datorită profesionalismului de care au dat dovadă de-a lungul timpului, scafandrii militari EOD şi-au câştigat respectul atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind pregătiţi să răspundă la solicitările NATO pentru orice tip de misiune specifică.

TibiV

Quote from: tom_sawyer on June 14, 2022, 10:24:18 AMBacul militar a ajuns la Galați. La Isaccea au dus bacul Oltișoru 3 de la Galați.

Bacul militar dislocat temporar de Ministerul Apărării Naționale la punctul de traversare a Dunării Galați - I.C. Brătianu s-a stricat după numai o zi. Prima cursă a bacului, aparținând Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius", a avut loc sâmbătă, 11 iunie, la ora 17,00, iar o zi mai târziu, duminică, acesta a avut nevoie de reparații.

Conform surselor "Vieții libere", bacul militar a fost reparat în noaptea de duminică spre luni, iar azi dimineață, 13 iunie, și-a reluat cursele începând cu ora 7,00. Bacul nu este remotorizat, conform surselor citate, acesta putând fi motivul defecțiunilor apărute: "Să vedem cât ține!", au mai spus sursele "Vieții libere".

Reamintim că MApN a decis aducerea unui bac militar pentru traversarea Dunării pe la Galați, în condițiile în care bacul "Oltișoru 3" al Navrom Bac Galați a fost detașat la Isaccea - Orlovka (Ucraina).


viata-libera.ro


Misto...
In caz de razboi le spunem rusilor "Piua! Ca ni s-a stricat bacul..." ?!...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

oneLess


tom_sawyer

16.06.2022
Precizări cu privire la funcționarea bacului militar de la Galați

Cu privire la informațiile eronate vehiculate de unele instituții media, prin care se acreditează ideea că bacul fluvial militar care acționează la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcționare, facem următoarele precizări:

Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00.

În aceeași zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecțiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul și-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la  încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopții au fost efecutate verificări suplimentare la toate sistemele navei.

Bacul a funcționat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obișnuit de lucru, 6.00 – 20.00.

Reamintim că bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galați, pentru a permite păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acționează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naționale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

mapn.ro

reed

QuotePresa franceză anticipează că Franța va propune României înzestrarea cu submarine de atac franceze din clasa Scorpene
Link

Harry

^^ E o speculatie a unui ziar francez. Eu personal sunt f sceptic.

Harry

O nouă ambarcațiune rapidă de intervenție, pe Dunăre, pentru marinarii militari
Șalupa rapidă de intervenție ,,Eugeniu Botez", cu numărul de bordaj 522, a intrat vineri, 15 iulie, în serviciul Forțelor Navale Române, în compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale ,,Amiral Gheorghe Sandu" din subordinea Flotilei Fluviale ,,Mihail Kogălniceanu".
Cu această ocazie, a fost organizat un ceremonial militar și religios, în Portul Militar Brăila, în cadrul căruia nava a fost botezată, iar șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, i-a acordat comandantului Divizionului 88 Vedete Fluviale ,,Amiral Gheorghe Sandu" primul pavilion al noii nave militare.
Șalupa de intervenție ,,Eugeniu Botez" va fi dislocată în Portul Militar Tulcea și va fi destinată executării unor misiuni pe Dunăre, pe canalele de legătură, în apele interioare, în zona lagunară și în zonele costiere. Ambarcațiunea are lungimea de 12 metri, lățimea de 3,8 metri și este construită pe un corp din aliaj de aluminiu. Aceasta poate transporta un echipaj format din opt persoane și două tone de materiale.
Principalele misiuni ale navei sunt de sprijin în acțiunile fluviale, de intervenție rapidă cu subunități de infanterie marină, cu specialiști EOD (lucrul cu explozivii) sau cu scafandri militari, acțiuni de patrulare în zona de desfășurare a acțiunilor militare, de evacuare a urgențelor medicale și de sprijin în misiunile de căutare și salvare executate în zona de responsabilitate.
Flotila Fluvială ,,Mihail Kogălniceanu", cu sediul comandamentului la Brăila, dispune de personal și capabilități pentru a-și îndeplini misiunile stabilite și angajamentele asumate de țara noastră în sistemul de securitate regională.
Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale