News:

.

Main Menu

Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

kitsune

Împreună cu colegii croați noi îi spunem Balkanistan  O:-)
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

AFC

"Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar" - George Orwell

elphax

corvetele astea frantuzesti arata foarte bine, bine armate ( tunuri, rachete antiaeriene si anti-nava, torpile anti-submarin) si aproape stealth. pretul a fost mic deoarece suntem prima tara NATO care le cumpara, si cred ca doreau sa intre repede pe piata
ce nu am inteles este daca toate vor fi la fel, ma refer mai ales la heliport / hangar elicopter sau vor fi si alte variante

corvetele facute la Alexandria pt Egipt

si 2 randari cu rachete

Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Asta mi se pare tare in articol...
- Componenta de offset: modernizarea și înarmarea celor două fregate Type 22 - Regele Ferdinand și Regina Maria.
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

^^ Păi probabil că instalează lansatoare de Exocet și pe ele. Mă refer la rachete, nu la pește (care e delicios).
Și mai tunează motoarele. Poate și radare noi, ECDIS-uri moderne (WECDIS) plus sisteme integrate de comandă

elphax

Naval Group a construit mai multe fregate pt Marina Franceza. Din ce inteleg, vor monta sisteme de armament, radar si comunicatii pe fregate. Probabil aceleasi sisteme mentionate in articol, care se vor pune si pe corvete.
Cat timp se vor face toate la Constanta, cred ca e un plus pentru noi.

kitsune

Se vor face corvetele la Constanța și se vor arma. Adică se face tăblăria și se montează țevile. Restul se aduce de afară, doar nu or să facă tunurile la noi în șantier. Sau motoarele. Sau orice altceva. Se aduce tabla, se taie, îndoaie, asamblează în bloc-secții și apoi astea se sudează ca la lego. Echipamentele, aparatura, orice altceva se va aduce de afară. Poate vreo chiuvetă să scape, dar mă îndoiesc. Ce făcea Daewoo la Mangalia avea totul adus din Coreea. Noi aveam în firmă nave făcute la Galați sau Brăila, dar armate în Norvegia. Avem și un Bulk făcut la Mangalia, am pe undeva schemele și echipamentele, nu am văzut nimic făcut în România. Iar astea sunt nave civile. D-apăi la militare.

tom_sawyer

DOCUMENTE EXCLUSIVE Licitația pentru corvete, blocată de Damen. MApN nu semnează contractul încă

Compania olandeză Damen a contestat licitația de 1,6 miliarde euro pentru construirea celor patru corvete. Recent, ministrul Gabriel Leș anunța că cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar a fost cea a asocierii dintre Naval Group (Franța) și Șantierul Naval Constanța.

UPDATE: Mai jos, în facsimil, poate fi consultat documentul depus de Damen la Curtea de Apel București. Conform acestuia, olandezii au reclamat ca ilegală recenta decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, conform căreia o plângere a Fincantieri ar fi tardivă.

Consecința este, conform surselor Newsweek România, că Ministerul Apărării nu va semna contractul cu Naval Group, încă, ci va aștepta decizia Curții de Apel București în legătură cu plângerea de la CNSC a italienilor de la Fincantieri. Culmea, italienii și-au retras plângerea. Asta înseamnă, însă, că documentul depus de Damen rămâne fără obiect.

https://newsweek.ro/investigatii/exclusiv-licitatia-pentru-corvete-contestata-de-damen

kitsune

^^ Chiar vroiam să scriu despre.

Ionut

Eu cand v-am întrebat de contestații ati zis ca nu se mai pot depune...

kitsune

Păi... teoretic nu aveau de ce contesta. Dar au găsit cum că Fincanteri ar fi fost înțeleși cu francezii când și-au retras contestația:
Renunţarea la o procedură legală iniţiată de către unul dintre participanţi a fost în beneficiul celuilalt participant, câteva zile mai târziu
.

Harry

USS Ross (DDG-71) Pentru prima data la Ct. Foto: Ovidiu Oprea

elphax

unde sunt elicopterele Seahawk ? :)

irirat

E Arleigh Burke - Flight I, au doar puntea de aterizare, neavand si hangar nu are alocate elicoptere in mon permanent.
De la Flight IIA incolo au incorporat si un hangar pentru 2 elicoptere.

elphax

cand se apuca baietii de corvete ?