News:

.

Main Menu

Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kitsune

Epopeea corvetelor continuă:

QuoteConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis la data de 4 iunie să admită excepţia tardivităţii invocate de autoritatea contractantă şi, pe cale de consecinţă, a respins ca tardivă contestaţia depusă de asocierea Naval Group - SC Şantierul Naval Constanţa SA, în contradictoriu cu Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02550 Bucureşti, prin Compania Naţională Romtehnica SA. Este vorba de licitaţia privind corvetele militare.
articolul complet aici
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Ionut

Şantierul Naval Constanţa şi Naval Group s-au dus la CNSC pentru a obliga Ministerul Apărării să anunţe rezultatul licitaţiei corvetelor, la care prin antepronunţare sunt daţi câştigători. Contestaţia - respinsă

Şantierul Naval Constanţa şi grupul Naval Group, controlat de statul francez, au încercat să oblige Ministerul Apărării, printr-o acţiune la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), să comunice rezultatul licitaţiei pentru achiziţia celor patru corvete multifuncţionale destinate Marinei Militare Române, contract de peste 1 miliard de euro şi pentru care afirmaţii recente ale ministrului de resort au fost interpretate drept o antepronunţare în favoarea francezilor. Consiliul a respins însă contestaţia. La acest moment, dosarul corvetelor a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Povestea pe News.ro

tom_sawyer

Gabriel Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată

Procedura de atribuire a contractului de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Gabriel Leş. Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.

,,Cert e din nou ne blocăm în proceduri. Asta știm să facem cel mai bine. Astăzi vom răspunde la adresă. Ieri după masă am primit-o. Vom pune la dispoziție documentele cerute. Din ce spuneau juriștii la acest moment, în 15 zile trebuie să dea o soluție. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (...) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (...) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestație, unde au fost semnalate grave nereguli", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Apărării, Gabriel Leș.

mediafax.ro

rota

Naval Group a fost declarată câştigătoare a contractului pentru corvetele multifuncţionale

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea de corvete multifuncţionale, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Sursa

TibiV

Froid...
Ca doar nu o sa spun "cool" intr-o tara francofona... :lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

În sfârșit!

C'est super, c'est cool, c'est top sont beaucoup plus utilisés. Mais, nous ne sommes pas des «francophones» aujourd'hui.

Ionut

Stati ma așa. Nu vor fi contestații? Doar intreb.

kitsune

Of, cum te pricepi tu să tai avântul. Și eu care deschisesem șampania aia virtuală. Iar contestații? Păi nu e prețul ăla mai mic? SNC plus Francezii au avut 1,2 mld, ăilalți au fost mai scumpi.

Naval Group, care ar urma să construiască la Constanța cele patru corvete, a anunțat la licitație prețul de 1,2 miliarde de euro, mai ieftin decât cele 1,25 miliarde cerute de Damen și cele 1,34 miliarde euro cerute de constructorul italian Fincantieri, cel de-al treilea participant la licitație.

Btw, procedura cred că e aici http://www.romtehnica.com.ro/site/import/, eu nu am cum să mă uit

Ionut

Păi nu comentez prețul, mai ales că nu ma pricep. Doar procedural vorbesc. Stiu ca licitația a fost suspendată INAINTE de a se anunța câștigătorul. S-a ridicat suspendarea, s-a anunțat câștigătorul și acum, teoretic, poate urma o contestație sau mai multe. Eu cred ca se va contesta... dar na, o fi altfel la naval fata de rutier. :)

Eurocopter

Parca tocmai renuntase Fincantieri la contestatie. Si Damen nu stiu daca are temei, fiind o oferta semnificativ mai scumpa ca cea Naval Group.

florin74

Au ajuns in faza in care pretul decide. Au trecut de toate criteriile tehnice de calificare.. Naval a avut pretul cel mai mic, castigator. Greu sa conteste.  Cred ca asta a fost si motivul pentru care Dragnea  a incercat sa suspende anuleze licitatia, pe motiv de scurgere de informatii (a aparut pretul in presa).

kitsune

A ieșit ministrul cu confirmarea deja, dar am pierdut link-ul

Harry

Damen a fost anunțat de către autoritățile române privind rezultatul programului de înzestrare esențial ,,Corvetă multifuncțională". Facem următoarele declarații cu privire la acest subiect:

- Ieri, 2 Iulie 2019, autoritățile române ne-au informat oficial despre rezultatele licitației privind Programul de înzestrare esențial ,,Corvetă multifuncțională".

- Damen este hotărât să rămână în continuare un partener pentru România: suntem de 25 de ani în România, cu o experiență de peste 90 de ani în toată lumea. Damen investește pe termen lung în România!

- Damen este mai hotărât ca niciodată și dorește să rămână un partener de nădejde pentru România; Damen a investit continuu în Galați și – de anul acesta – a readus la viață șantierul naval Mangalia și va continua să aloce resurse importante astfel încât România să devină unul dintre cele mai importante huburi de construcție de nave de la Marea Neagră, din Europa și din lume;

- Damen consideră că oferta sa este cea mai potrivită soluție pentru necesitățile navale românești: conține sisteme de armament din Statele Unite ale Americii care sunt interoperabile la nivelul alianței NATO, aducând împreună cele mai bune companii din industriile de apărare din Statele Unite ale Americii (BOEING, RAYTHEON, GENERAL DYNAMICS) și din Uniunea Europeana. Această soluție poate să fie construită în România, de către un șantier naval din România, cu forță de muncă românească - cu experiență în domeniu, gata să înceapă construcția navelor imediat după atribuirea contractului și în termenele stabilite.

- Damen oferă o soluție recunoscută la nivel global care va putea fi folosită zeci de ani, construită la timp și în România. Acest contract ar fi creat locuri de muncă suplimentare în ambele șantiere navale din Galați și Mangalia, pe lângă cele 4500 de locuri de muncă deja existente și 1500 subcontractori; acest lucru ar fi menținut România ca fiind cea mai importantă țară pentru șantierele navale Damen și de asemenea de la Marea Neagră;

- Oferta Damen este pe deplin compatibilă cu întregul program de reînnoire a flotei Marinei Române, fiind încrezător în experiența noastră extinsă la șantierul naval Damen Galati, oferind nu numai un produs tehnologic avansat, ci și unul construit în termenul limită și costurile specificate.

- Șantierul Naval din Galați este singurul exportator de nave militare din România către numeroase marine militare NATO și non-NATO. Șantierul Naval a beneficiat în mod extraordinar de experiența găsită la Galați, managerii fiind români și bazându-se pe o lungă tradiție de construcție a navelor.

- Damen urmărește cu interes și preocupare majoră anunțul MApN referitor la atribuirea produsului Corveta Multifuncțională mai ales că acesta vine la un moment în care multiple chestiuni (inclusiv de legalitate, încălcare a confidentialității etc), invocate chiar de către MapN ca temeiuri pentru suspendarea procedurii sunt în continuare nelămurite. Damen analizează următorii pași de urmat.

*** FINAL ***

kitsune

Da @Harry, a fost Roquefort mai bună decât Danish Blue și decât Gorgonzola. Că până la urmă o să fie brânză de oaie în burduf turcesc, asta e altă discuție. Mă bucur că nu e "sîr" ("сыр" ca să fie mai clar)

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)