SpaceX | Space Exploration Technologies Corporation

Started by l3x, March 27, 2012, 03:31:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

WOW. Se pare ca incearca tot în noaptea asta (RO time) sa faca testul cu StarHopper după eșecul de acum 24 de ore. Elon nu mai are răbdare. Incredibil ce ritm se impune la SpaceX.

Ionut

WTF?! Ce de flacari. :lol: Everyday Astronaut este live acum.

Later edit: tocmai a inchis live-ul, cred ca a stat vreo 6 ore in live. :lol: E nebun asta. Nu imi dau seama daca a facut hop-ul sau nu... o sa ma uit mai incolo. Puteti vedea si voi video. Ciudat rau de tot focul de la final. :o Au dat foc baietii la pasune. O:-)

Ionut

^ Au reușit să facă testul. :) Chiar dacă au dat foc la tufișurile din apropiere. :lol:

Ionut

Încă o lansare foarte importanta. :)

Săptămâna viitoare plănuiesc să facă un hop cu StarHopper. De data asta muuuult mai sus, cam 200 metri. Abia astept. :D

l3x

Bun asa Ionut, vad ca nu mai e nevoie de mine pe-aici  :lol: :lol: :lol:

Ionut

Ah. Sa nu uit. Au prins și o bucata din fairing! A doua oara a fost asta. :)

RobertH

Dupa cateva amanari, testul cu StarHopper la 150m(motor Raptor) a fost un succes. E ultimul zbor efectuat de StarHopper, urmatoarele incercari vor fi cu modele mult mai mari si complexe.

Ionut

Marea și ultra-asteptata prezentare a lui Elon despre Starship (racheta care va duce oamenii pe Marte în 5 ani - Elon-time) este în direct din Boca Chica, Texas, in noaptea asta la ora 03.00, ora României. M-as trezi, sunt super curios, dar cred ca mai bine vad în reluare mâine la prima oră. :)

RobertH

Al doilea set de 60 sateliti Starlink au fost lansati. In total au fost lansati 120 sateliti din 700, cat va avea constelatia.

De asemenea : S-a folosit pentru prima data un booster reconditionat pentru a patra oara si fairings recuperati de la lansarile anterioare. Racheta s-a recuperat cu ajutorul navei-drona "Of course I still love you".

kitsune

Cred că voi fi printre primii clienți când i-or da drumul. Cu condiția să acopere și pe oceane, nu doar uscatul. Oricum, bate  Inmarsat și KVH care fac legea acum, cu prețuri mari și servicii proaste
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Anca_Emanuel

@RobertH primul set de sateliți a fost o versiune mai veche pe care au testat mai multe chestii printre care: pot lansa așa mult fără dispenser clasic ? Apoi pot manevra sateliți spre autodistrugere completă în atmosferă ?
Dintre primii 60 am info că doar 50 sunt pe orbita destinată. Unii nu au răspuns la comenzi, alții au fost de sacrificiu pentru test.
Versiunea asta de sateliți are ceva upgrade hardware: mai multă viteză de transmisie, etc.
Se așteaptă ca unul din 60 să nu meargă cum trebuie.
Pentru restul de detalii cred că trebuie să așteptăm date oficiale.
Pentru cei interesați: www.reddit.com/r/spacex

Anca_Emanuel

RobertN

Ionut

60? :lol:
Sa vezi cand baga mii... cam 60 x 24 lansări pentru acoperire globală.

RobertN