[NT] Ce-am mai vazut din mers in Piatra Neamt

Started by Allex, December 01, 2016, 03:28:29 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Allex

"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

Allex

Si un articol de la deschidere unde sunt poze cu toate locatiile prezente in mall:

http://stiri-neamt.ro/shopping-city-piatra-neamt-si-a-deschis-portile-mii-de-oameni-la-inaugurarea-noului-mall/

Din cate am citit in alta parte nu a lipsit traditionala bataie pe tigai.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

dr4qul4

#2
Eu am plecat de acolo ieri pe la 3. Inca era o mizerie de nedescris iar pe terasa inca se montau diferite chestii.
Au lucrat toata noaptea ca sa fie totul gata. De fapt au lucrat 24/24 toata saptamana. In parcare era o macara de mari dimensiuni care monta reclamele luminoase si inca vreo 3 masini cu scari + buldozere care carau pamant vegetal (pus de mutle ori chiar peste moloz...). Si erau mai multi muncitori decat pe un lot de autostrada.
Iar dimineata la 8 erau -9 grade! Nici nu vreau sa-mi imaginez cum era la 4-5 dimineata.

Este unul din cele mai frumoase mall-uri din cate am vazut. Este chiar mare (merge din varianta pana in bd Central-Decebal, aproape de iesirea spre Bicaz) iar terasa este incredibila. Foarte mare (mult mai mare ca la Park Lake) dar mai ales cu priveliste. De fapt asta cam asta e lucrul care il face mai neobisnuit: Nu iti da impresia ca ai fii in oras, ci la munte. Langa mall insa mai e o ruina a unei foste fabrici care pare a fi in curs de demolare.

Localizarea exacta

PS. priveliste mai frumoasa aveam doar in camera de la etajul 7 de la Hotel Central.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

Allex

Pe varianta au facut intrarea? Cum arata? Eu am fost marti in Piatra Neamt si am trecut doar prin giratoriul de pe Decebal. Daca nu aveam inventarul trageam o fuga si pe centura sa vad cum e. Trebuie de modificat in OSM.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

dr4qul4

Eu am intrat din varianta pentru ca era blocat dinspre Decebal. E tot un giratoriu. Dar e putin mai mare si mall-ul e legat cu 2 bretele duble: una pentru intrare si una pentru iesire.

Si mai au o intrare/iesire tot in varianta (in T) probabil pentru magazinul de bricolaj. Cred ca noaptea poate fi folosita de camioane. E imediat dupa giratoriu (la 10-20 m).
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

GIV

nu stiu daca se incadreaza corect dar las un link cu niste piste de biciclete. momentan sunt la munca nu pot folosi uploaderul

src

akacrys

#6
Pacat ca s-a taraganat licitatia pana s-a anulat, era o sansa pentru jud. Neamt sa aiba parte de o unitate spitaliceasca de secolul 21, dupa atatea nenorociri de la Spitalul judetean de urgenta Piatra Neamt.  :ohno: Trist, s-a pierdut o ocazie buna, mai ales ca existau si banii din PNRR:

https://mesagerulneamt.ro/2025/01/spitalul-judetean-nou-mai-sta-o-tura/

QuoteÎn martie 2022, Ionel Arsene, președintele de atunci al CJ Neamț, anunța victorios că plenul CJ Neamţ a aprobat indicatorii economici privind obiectivul de investiții de interes public județean ,,Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare". Așa era anunțată o investiție uriașă estimată la 3.145.955.865,58 lei, inclusiv TVA, adică peste 630.000.000 euro. Spitalul urma să aibă 880 de paturi de spitalizare continuă și 87 pentru spitalizare de zi, 12 săli de operație, dintre care trei dedicate spitalizării de zi, plus una pentru aparatul angiograf. Durata estimată a lucrărilor era de 24 de luni! O investiție pentru care nu era asigurată sursa de finanțare, iar problemele tehnice păreau insurmontabile.

La vremea aceea se scria în "Mesagerul de Neamț": "Rezumând, ni se vinde povestea unei investiții fără finanțare certă, dar care trebuie luată de bună şi aplaudată cu tărie şi sentiment. Pe româneşte, nişte unii se află în treabă şi toacă banii pe studii şi proiecte. Reţeta e verificată şi consacrată. Chiar sub bagheta sau patronajul politico-administrativ al lui Ionel Arsene".

Pentru acest proiect, DSP a emis aviz favorabil. Motivația este una simplă, așa cum era el discutat, nu neapărat proiectat, era vorba despre un singur spital, cu toate cele necesare.

În momentul în care proiectul noului spital a fost trecut ca finanțare prin PNRR era foarte clar că trebuie schimbat, deoarece aici finanțarea maximă era de 200 milioane de euro. Și cum totul era pe repede-nainte, s-a ales o soluție "a la Solomon" și copilul a fost tăiat în două, practic, vechiul proiect a fost secționat și s-a vorbit despre o construcție inițială care trebuia să cuprindă doar o parte dintre secții. În acel moment, avizul dat de DSP nu mai corespundea cu noua realitate și ar fi trebuit emis altul, lucru care nu s-a întâmplat, DSP-ul notificând despre asta CJ în 15.02.2023

În octombrie, cel care a girat practic activitatea CJ, actualul senator Adrian Păduraru, declara pentru "Mesagerul de Neamț": "În prezent este în desfășurare procedura de evaluare achiziție servicii de proiectare și asistență tehnică plus lucrări de execuție. Valoarea totală a investiției, conform contractului de finanțare semnat, este de 1.680.522.877,29 lei, din care contribuția PNRR este de 1.176.366.014,1 lei, iar contribuția beneficiarului de 584.652.496,81 lei.

Spitalul va avea 423 de paturi pentru spitalizare continuă și 46 de paturi pentru spitalizare de zi. Preconizăm că până la sfârșitul acestui an vom reuși să semnăm contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică plus lucrări de execuție. Depinde foarte mult de cum vor evolua lucrurile, în sensul că se pot înregistra contestații sau nu în urma finalizării procedurii de achiziție". Nimeni nu vorbea la acea vreme despre probleme în privința caietului de sarcini.

Bomba a venit într-o emisiune tv găzduită de "Mesagerul de Neamț", în care Daniel Harpa, actualul președinte, a anunțat brusc că a cerut anularea procedurii: "Eu nu pot să accept să semnez un raport, chiar dacă sunt ordonator de credite, chiar dacă sunt Președinte de CJ, în condițiile în care managerul de proiect, DSP-ul mă informează că nu am aviz la momentul când s-a depus proiectul. Am ajuns în noiembrie 2024 să reprimesc un document la CJ de la DSP Neamț prin care ni s-a readus la cunoștință faptul că pentru noul spital județean cu 423 de paturi nu avem aviz favorabil."

Aparent Erbasu ar fi castigat contractul pentru construirea noului spital iar acum contesta anularea licitatiei:

https://atacul.ro/2025/02/25/contestatia-firmei-erbasu-constructii/

QuoteSocietatea Erbașu Construcții SA București, lider al asocierii ce a fost declarată câștigătoare a licitației pentru construirea noului spital de la Piatra-Neamț, a solicitat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să clarifice o serie de aspecte și să oblige Consiliul Județean Neamț să încheie contractul pe care asocierea l-a câștigat. Reprezentanții firmei bucureștene au depus o contestație împotriva deciziei lui Daniel Vasilică Harpa, președintele Consiliului Județean Neamț, prin care licitația a fost anulată.

Avocații firmei Erbașu Construcții consideră că decizia semnată de Daniel Vasilică Harpa nu ar conține motive suficiente care să justifice o astfel de măsură de anulare a licitației. Așa cum atacul.ro a arătat, în momentul anulării licitației, comisia de evaluare a ofertelor declarase câștigătoare oferta asocierii cu lider firma Erbașu Construcții SA București.