Drumul Expres DEx Centura Techirghiol

Started by captiva, November 25, 2016, 03:54:40 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

sa o numeroteze cum vor numai sa o construiasca odata  :lol:

Duta C

Harry

Agenția pentru Protecţia Mediului Constanta anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul : ALTERNATIVA TECHIRGHIOL (INCLUSIV REȚELE DE UTILITĂȚI), propus a fi realizat în jud. Constanţa, mun/oras/com. Constanța, Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar, Tuzla, 23 August, intravilan, extravilan, titular: COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., cu sediul în mun. București, bd. Dinicu Golescu nr. 38;

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, va avea loc in data de 11.09.2023, ora 13, la Pavilionul Expozitional al grădinii Botanice Techirghiol, din strada Aleea Lacuri nr. 3, oraș Techirghiol,  judetul Constanta.

mirceaeliade

Quote"Sigur ca nu poti sa faci trotuar langa fiecare drum adiacent, dar aici e un caz special, fiind o zona extrem de circulata, o sa-i rog pe colegii mei sa studieze ca in viitor, anumite investitii, desi, si tin sa subliniez, in aceasta toamna, pe tot ce inseamna alternativa Techirghiol, adica dublarea actualului drum de la Constanta spre Mangalia pe un drum expres, vom reusi, sper, in aceasta toamna sa scoatem la licitatie", a afirmat Sorin Grindeanu, la Digi 24.
https://infrapress.ro/2023/08/22/grindeanu-cere-16-miliarde-de-lei-de-la-buget-ministerul-transporturilor-are-cele-mai-multe-cheltuieli-pentru-investitii/

danpandrea

Dorm mai bine știind că un ministru speră...

shift2rail

^ s-a mai scris, de neinteles decizia Cnair de a nu continua acel DX pe tot litoralul: Mangalia-VV-granita Bg.

survola

Vlad94

Incurca mult proiectul centurii Mangalia, care va fi DN. Eu aș fi proiectat centura Mangaliei astfel:

Powered by API/PUM imgur uploader
-cu galben e alternativa Techirghiol
-cu portocaliu e continuarea drumului

naivu

Subscriu la idea lui @Vlad94 , dar drumul de legătură spre VamaVeche l-aș duce chiar de-a lungul graniței și insera în DN-ul spre BG exact înainte de vamă, și aș amenaja și parcare de TIR-uri pe el. (Altfel toate tirurile vor staționa în VamaVeche  :()

pasadia

Care tiruri? Din cate stiu grosul traficului de marfa in acea zona trece prin PTF Negru Voda, nu prin PTF Vama Veche.

Dpmdv bine ar fi daca bucata la sud de Mangalia ar fi corelata cu partea bulgara astfel incat sa nu ramana un capat in aer la granita. Iar in acest caz zona Vama Veche + 2 Mai poate fi legata la aceasta investitie oricum (si pe la sud de Vama Veche, si pe la nord de 2 Mai, si pe un drum de legatura care sa plece dintre ele. De exemplu:

naivu

1- nu ai tiruri pt că nu ai Alternativa Techirghiol și ar trebui să traverseze Eforie N+S. Când vor avea DX și DN 2+2  până la Mangalia, vor fi destule tiruri care vor vrea și prin PTF VamaVeche.
2- dacă reușim să ne corelăm cu partea bulgară nu are rost drum de legătură cu VamaVeche, e suficient un drum de legătură la Mangalia S. Ce propuneam la S de VamaVeche era pt perioada cât ar rămâne capătul în aer la graniță (în caz că nu reușim să ne corelăm)
3- și eu aș aduce drumul la Granichar (eu l-aș pune pe V localității). De acolo bulgarii pot alege dacă vor să construiască o continuare mai aproape de Dobrich sau mai aproape de mare.

dumbravaandrei

nu cred ca ai cum sa faci vama tirurilor la PTF Vama Veche...

naivu

^Dacă va exista cerere pt vămuire tiruri cât de dificil e să modernizezi un PTF?
Bineînțeles, ideal este să te coordonezi cu bulgarii și să faci un PTF nou ultimul răcnet între DX-ul nostru și bucata lor!

dr4qul4

ce rost are sa ducem DX-ul asta catre vama? Nu ar trebui intai sa vorbim cu bulgarii ca sa vedem unde vor si ei sa puna vama (si drum de legatura)?
Cel mai probabil bulgarii vor veni dinspre Dobrici. Dar asta mult mai tarziu, pentru ca momentan nu-i intereseaza.
Si daca bulgarii ne dau sa alegem daca de la Dobrici sa mearga catre Constanta sau catre Calarasi, noi ce vom alege?

De fapt ce zic eu aici de vama...vor disparea pana duc bulgarii orice drum la granita.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

naivu

Normal ca vorbesti cu bulgarii (sau incerci macar) inainte sa demarezi DX-ul, dar pana vorbesti cu bulgarii trebuie sa-ti faci temele, sa intelegi ce vrei si ce avantaje/dezavantaje are fiecare varianta. Parerea mea ca un DX pe la NegruVoda-Dobrich e mai putin avantajos pt noi decat un DX mai spre mare care sa ne facilite accesul catre Mangalia S (unde avem portul si santierul) si 2Mai+VamaVeche. Daca luam initiativa, avem sanse mari sa iasa ca noi, bulgarii par mult mai putin interesati de drumurile Dobrogei decat au fost pt podul Vidin-Calafat.