Industria IT&C in Romania

Started by Ionut, November 24, 2016, 09:22:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CristiM

#15
^
+1 big like
"Românului îi e greu până se apucă de treabă că de lăsat îndată se lasă"   Ion Creanga

frunzaverde

#16
Quote from: gruiarew on December 07, 2016, 10:20:02 PM
dr4qul4 eu-s d-ăla cu sârmele, că ai adus vorba. Pe orice "job description" de "Network Administrator" n-ai să vezi doar chestii care ţin de treaba asta. Toţi cer certificări minim CCNP / JNCP şi-ţi mai bagă şi chestii de genul "Active Directory", "SQL", sau "PHP/Pyton". Hai să fim serioşi cine le poate stăpâni pe toate la un nivel ok? Adică cel care o băgat mii de euro în cursuri / certificări să-şi ia un CCNP crezi că a avut ocazia să butoneze GPO-uri prin AD? Să nu-mi fie cu supărare dar mai tot timpul se caută om bun la orice şi dacă se poate să lucreze pe nimic.

Daca pozitia e de Network Administrator nu vad cerintele alea in vreun fel absurde. CCNP-ul imi spune ca stii sa proiectezi, construiesti si sa configurezi si sa mentii in mod optim dpdv hardware o retea de complexitate ridicata si de marime medie spre mare. Plus ca esti profesionist in a intelege si integra tehnologiile Cisco.

Nu mi se pare absurd sa ai capacitatea sa monitorizezi si sa automatizezi monitorizarea retelei folosind un limbaj de scripting standard pentru asta (Python, Perl, Ruby - cine stie, poate unii-si monitorizeaza retelele folosind PHP). Ba chiar mi se pare o cerinta de baza la nivelul asta (unde te-as angaja sa fii maintainerul principal).

La fel, daca te angajez intr-o retea care in principal va avea masini unix, la fel, mi se pare rezonabil sa poti sa folosesti uneltele standard de configurare, monitorizare si analiza de retea disponibile pe un sistem Unix (de la ifconfig, iptables, tcpflow, tcpdump), nu sa depinzi 100% de scularaia inchisa Cisco; inclusiv sa le poti automatiza pe-astea la un nivel rezonabil (adica sa ai ceva cunostinte de crontab, bash etc.). In niciun caz la nivelul unui sysadmin Unix dedicat, dar sa stii ce sa faci cand vezi promptul $. Altfel cum ai putea sa faci troubleshooting la retea? Cum ai putea sa stii daca reteaua ti-a fost compromisa? Cum ai putea sa stii/testezi daca comportamentul ciudat vine din routerele tale sau dintr-o statie/server cuplata?

Iar daca te angajezi intr-un mediu Windows, bineinteles ca voi vrea ca macar sa ai idee de cum functioneaza grupurile, permisiunile si pseudo-topologia AD, pentru a putea proiecta reteaua fizica intr-un mod optim (sau cel putin mai potrivit) pentru .

Bineinteles, nimeni nu-ti cere sa fi expert in toate astea. Daca organizatia e suficient de mica incat tu sa faci toata treaba de la configurare de cablaraie pana la setat useri si politici de grup in AD, atunci nu vad la ce ar fi nevoie de competente de nivel "expert" in organizatie, ca atunci cand ai 20-50 de statii, nu are ce sa fie atat de complex incat sa ai nevoie. Daca organizatia e suficient de mare incat sa existe sysadmini, network admini etc. separati, atunci la fel, skill-urile din afara feliei tale vor fi folosite la a comunica cu ceilalti din grupul de administratori, unde ei vor fi expertii pe felie.

Acum nu stiu cat e salariul pentru asa ceva in Romania, dar aici ai castiga cu chestiile de mai sus undeva la 31-33.000 SEK dupa vreo 5 ani de experienta.

P.S. Daca cineva iti cere pe langa administrare de retea sa stii sa folosesti framework-uri web MVC in Python, sa fi expert in d3, si eventual sa poti sa explici cu ochii inchisi care e diferenta intre o solutie RBF si o solutie liniara cand vorbim de clasificare semi-supervizata (experienta in COBOL un plus) atunci e clara bataia de joc - si n-are rost sa-ti bati capul cu "angajatorul".

Quote from: iuli on December 06, 2016, 12:01:05 PM
Lucrez si eu in domeniu si gasirea unor oameni cu bagajul elementar e aproape imposibil. Toti vin la interviu cu tone de diplome, note de absolvire mari dar cand incepi sa ii intrebi lucruri elementare se uita la tine de parca ar fi scosi la tabla de profesorul cel mai rau.

De unde dracu sa vina baza? Uitati-va pe programele universitatilor de profil din Romania. M-am uitat la Cibernetica (ASE), profilul Informatica, ca sa vad cam cum arata facultatea (si cat de mult difera fata de acum un deceniu si ceva cand am trecut si eu pe-acolo cativa ani inainte sa plec din RO):

Din 180 de credite (3 ani de studiu) astea sunt toate materiile cu legatura cu informatica:

Sisteme de calcul:
Bazele Tehnologiei Informatiei 5 cr.
Sisteme de Operare : 4 cr.
Retelistica : 5 cr.

Programare:
Bazele Programarii : 5 cr.
Algoritmi : 5 cr.
Programarea Calculatoarelor : 5 cr.
Sisteme Informatice Economice : 5 cr.
OOP : 5 cr.
Structuri de Date : 6 cr.
Programare Windows : 5 cr.
Impachetare Software: 5 cr.

Baze de date:
Baze de Date : 5 cr.
Oracle : 5 cr.

Total:
65 credite din 180, adica 1/3 din programul academic al unei facultati de infromatica are vreo legatura cu informatica.

Apoi, 5 credite inseamna 4 ore pe saptamana timp de 1 semestru (13 saptamani). Adica in total, 676 de ore de training in informatica pe parcursul a trei ani.

Si cand te uiti pe continutul cursurilor... de prea multe ori sunt vai mama lor, cu foarte putina intelegere a ce se intampla si mult invatat pe dinafara.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

Ionut

Premieră: IT-ul a depășit lohn-ul la export

Structura economiei României s-a schimbat în ultimii ani, lucru vizibil și din structura exporturilor. Lohn-ul, care se bazează pe mâna de muncă ieftină, și-a pierdut din importanță în exporturile de servicii. Pe val sunt serviciile din tehnologia informației, care au depășit, în premieră, lohn-ul în 2015 și arată o creștere puternică și în acest an la export, potrivit datelor BNR.

România a exportat servicii de comunicații, informatice și informaționale de aproape 2,7 miliarde de euro în 2015, în creștere cu circa 19% față de 2014, arată datele Băncii Naționale a României din raportul privind balanța de plăți. Ponderea IT-ului în exporturile de servicii a crescut la peste 16% din totalul exporturilor de servicii de 16,6 miliarde de euro din 2015, devenind unul dintre contributorii importanți la echilibrarea balanței comerciale, care a încheiat pe net cu 6,8 miliarde de euro la categoria serviciilor.

Profit.ro

elphax

tot mai greu de gasit specialisti, 60 000 de posturi vacante
din pacate jumatate dintre tinerii care termina o facultate abia stiu sa deschida mailul sau sa faca niste notite in excel
Si cealalta jumatate se cred asa mari experti, cer salarii care abia le au cei cu 5-6 ani experienta

http://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-risca-sa-ramana-fara-specialisti-mai-ales-in-domeniul-it-nici-la-faiantari-sau-mecanici-auto-nu-stam-mai-bine.html

panzer

#19
@frunzaverde: la CSIE exact acestea sunt cursurile "IT-related" pe care le-am facut si eu acum 20 de ani. Vad cu stupoare ca s-a scos cursul de Inteligenta Artificiala care era ce-i drept un pic "optional" in anul 5.
Sa fim insa corecti si o parte din materiile legate de specialitatea Cibernetica/Cercetari operationale sunt foarte folositoare, mai ales pe parte de algoritmica: drumuri optime, arbori, etc.

Daca vreti sa treceti cu analiza la Level 2 trebuie sa intelegeti ca in invatamantul romanesc conduc sindicatele. Universitatea e in teorie autofinantata(i.e. autonomie universitara), Rectorul este ales de un comitet dominat de profesori si cativa reprezentanti ai studentilor. Nici un Rector astfel ales nu va scoate contabilitatea de exemplu din programa de la Informatica Economica pt ca ar insemna sa lase profu de contabilitate pe bench (in somaj adica)! Atunci obliga studentii la un examen in plus. In general cei pasionati de info performeaza mai slab la cursurile de umplutura; asa ajung sa isi piarda locul la buget. In aceeasi ordine de idei, nici nu poate aduce profesori noi sa predea discipline noi: Mobile Development, Terradata, ABAP, etc. Stiu firme mari si mici care vor sa imprumute universitatilor oamenii pt aceste discipline si se lovesc de refuzul constant al Rectorilor. Pacat!

La Level 3 trebuie sa intelegem ca un asistent universitar cu 10+ ani de experienta pleaca acasa cu ~2500 lei. Un debutant care stie ce e ala quicksort, ia din prima peste 3500 lei/luna in Bucuresti cel putin. Primul plateste impozit de 16%, al doilea nu. Primul de obicei are si un copil. Al doilea se lauda cu iPhone-ul lui si se plange ca e din generatia X si birourile nu sunt suficient de portocalii. As putea dezvolta aici, dar e prea multa jale daca dai valul la o parte.
Level 3.1: trebuie sa invatam de la cei mai buni. Irlanda are cel mai mare program national de retraining. Ingineri de 40+ ani vin sambata la universitate si se reconvertesc gratuit din zona de hardware in zona de software. La fel si cei cu liceul (mesterii) incep al doilea ciclu de studiu la 40+ pentru o noua diploma. Asa ajungi cu o populatie de 4 mil sa ai economia Irlandei.

Level 4: de obicei firmele care platesc in presa articole de genul "nu mai gasim oameni" sunt cele mai proaste (nu e cazul BitDefender); au mentalitate de culegator (marul era aici, eu doar il culeg! de ce nu mai sunt meri mai multi?!) Sunt si multe firme chiar si f mari si cunoscute care au mentalitate de "agricultor": sadesc, ud, plivesc, culeg la toamna. Acestea nu numai ca au programe interne care se numesc "University" ci chiar trec oamenii tineri prin programe complexe de training > 6 luni. Pacat ca in ciuda forumurilor, a multitudinii de mijloace de comunicare tinerii aleg firmele din prima categorie; isi schimba joburile la 6 luni pentru 200 de lei, nu inteleg relatia investitie-profit reciproc.

Cine mai are chef de discutii putem vorbi mai multe. De la revolutia salariilor din 2016, cum a fost ea provocata, pana la atitudinea asociatiilor profesionale si de lobby. Poate si 2 vorbe pt cei care nu deosebesc resursa de om!


bgd77

@panzer: ai putea te rog sa ne spui care ar fi firmele de IT de care stii tu ca au programe de genul University si/sau programe de training de care zici (> de 6 luni, etc.)? Mersi.

anacronox

Microsoft GTSC are MACH (Microsoft Academy College Hire), Cegeka are Cegeka university pt programatori

dumbravaandrei

Quote from: bgd77 on May 09, 2017, 05:50:22 PM
@panzer: ai putea te rog sa ne spui care ar fi firmele de IT de care stii tu ca au programe de genul University si/sau programe de training de care zici (> de 6 luni, etc.)? Mersi.
Mai toate multinationalele >25.000 de angajati, indiferent de domeniu, au cate o universitate. avem si noi una (Atos University), mai are si Tenaris si multe altele. Numai ca sunt facute la nivel global din motive de cost si deschidere a mediului universitar, dar mai ales a deschiderii angajatilor catre diseminarea si transferul know-how-ului.

Sa deschizi un centru de formare in Romania pentru o companie din domeniul tehnologiei informatiei este:
1) Sinucidere curata: Perioada medie de colaborare intre o companie si prestator servicii solutie IT (angajat/PFA/II) la noi in tara este de 2.4 ani, in comparatie cu 5,3 ani in majoritatea tarilor vestice. Aici ne referim la toate tipurile de senioritate. Cu atat mai rau, perioada medie de colaborare pentru personalul cheie este de 3.8 ani in comparatie cu 11.8 ani in vest. Asta inseamna eforturi monumentale in a asigura personal specializat care sa instruiasca si sa disemineze din experienta lor profesionala. Iar daca apelezi la mediul universitar de la noi te apuca spumele cand vezi ce pretentii au si ce nulitati produc (nu de alta, dar le vezi rezultatul cand iti recrutezi personal debutant).
2) Gaura neagra: la mai toate multinationalele astea, procentul de angajati in Romania este de la mic spre foarte mic (maxim 10-15%). Costurile de a asigura deplasarea unui angajat dintr-o tara cu salariul mediu brut mai mare catre o tara cu salariu mediu brut mai mic este tot timpul mai costisitoare (costuri survenite din diurna, timpul cand poate face deplasarea, compensatii ulterioare, nivel de impozitare suplimentar aplicat angajatorului pentru veniturile virate pentru delegatie, reglementari sindicale etc). In  medie e de 3-5 ori mai scump sa trimiti un angajat german de la Berlin la Bucuresti decat invers :). Asa ca oricand ca si companie iti va conveni sa trimiti angajatii din Romania in afara decat invers.
3) Ineficient scopului prestabilit: Cu toata parerea de rau, dar personalul din IT-ul Romanesc nu are nici dorinta si nici "mind set"-ul necesar pentru a transfera cunoastere si cunostinta. S-a obisnuit doar sa fie "treinuit" si "sa fure meserie" iar "meseria ti-o protejezi". Din fericire usor usor incepem si noi sa mai asimilam din cultura externa (nu straina) dar mai mult fortati decat benevol.

Cat despre piata de munca... SUNTEM IN CRIZA URIASA de abilitati si competente, piata impartindu-se intre supra-calificati / experti si sub-calificati (cu experienta reala <3 ani desi au petrecut 5-6-7 ani in domeniu). Supra-calificatii lucreaza pe salarii competitive la nivel european (vorbim de venit net, dupa aplicarea taxelor si a deducerilor) si de obicei sunt munciti vai de mama lor (unii coordoneaza pana la 4-5 echipe de 7-8 oameni), ailalti iti stau in firma perioada de training + maxim 1 an dupa care isi muta taraba la altii (unde re-incepe formarea etc). "Patura" de mijloc, ca si in societatea romaneasca este din pacate subtire dar din fericire acolo ai pe cine sa te bazezi.

Si filosofia e ceva mai lunga, contextul nu unul din cele mai fericite.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

perfidus

#23
Nu vreau sa o dau in politicianisme, dar se intampla ceva grav la ANCOM, autoritatea de reglementare posta/telecom.

QuoteCatalin Drula, presedinte al Comisiei IT din Camera Deputatilor, a declarat miercuri ca lucruri extrem de grave se intampla la ANCOM, arbitrul telecom care reglementeaza o piata de miliarde de euro, si ca l-a convocat marti, 20 iunie, pe Adrian Dita, presedintele acestei autoritati pentru a fi audiat pe aceasta tema.
'Domnul Dita a stat o luna dupa care a trimis in Parlament prin interpusi un amendament la Ordonanta ANCOM prin care vrea sa-si majoreze salariul la 10.000 de euro pe luna. Dl Dita a dat afara sumar toti directorii tehnici, oameni recunoscuti in industrie care erau acolo de 10-15 ani si si-a numit oameni de la partid, vicepresedinte PSD Diaspora, o camarila si o clientela intr-un fel de raboi contra institutiei. Sunt lucruri extrem de grave', a spus Drula.

Surpriza, domnul Dita a tras ieri o teapa si nu s-a prezentat la audierea in comisie.

Hotnews:
QuoteAdrian Dita, numit de guvernarea PSD-ALDE ca presedinte al ANCOM, autoritate care reglementeaza piata de aproape 4 miliarde euro a telecomunicatiilor, a semnat preavize de concediere inca de joi, 8 iunie, in aceeasi zi in care printr-o decizie fulger a reorganizat institutia si a schimbat directorii executivi, potrivit unor documente obtinute de HotNews.ro. Dita a semnat preavizele unor executivi cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii, in aceeasi zi in care transmitea angajatilor: 'nu doresc sa pierd pe nici unul dintre oamenii foarte bine calificati pe care i-am gasit aici'. Dita si-a angajat proprii oameni, printre acestia fiind Ciprian Bolos, fost vicepresedinte al PSD Diaspora si PSD Sector 5, care a renuntat la Telekom si la Posta pentru a veni intr-o pozitie nou creata.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Ionut

Fondul de investiţii Vitruvian Partners achiziţionează 30% din Bitdefender.
Tranzacţia stabileşte valoarea Bitdefender la peste 600 de milioane de dolari


Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat vineri că fondul de investiţii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30%, deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital, tranzacţie care stabileşte valoarea Bitdefender la peste 600 de milioane de dolari.

"Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti", arată comunicatul.

News.ro

HVMihnea

Avem totusi o problema mare si cu universitatile in tara. Nu doar ca sunt putine, dar si cele din domeniu raman la tehnologii si limbaje expirate de ani buni.
Eu sunt student la calculatoare la UTCN si tot ce am invatat (si voi invata) este pre-2000. La arhitectura calculatoarelor, nu aveam nimic pe 64 de biti. Ca limbaje de programare, C in forta si pe fuga mai aruncam un Javascript si Assembly (care e interesant insa cred ca nu se mai aplica de zeci de ani). In schimb, am facut toate felurile de matematica de pe planeta.
Degeaba incercam sa le facem concurenta indienilor. Avem nevoie si de ceva schimbari in invatamantul superior... ca fara diploma, maxim poti face niste site-uri.

Ionut

Chiar daca e vorba de un retailer, Amazon, pun aici pentru ca stirea este mai mult din IT, fiind vorba de AWS, Amazon Web Services.




Cea mai mare campanie de recrutare din hi-tech
Gigantul american Amazon a lansat OFICIAL angajările din Bucureşti


"Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja mai multe echipe de ingineri care lucrează la dezvolrarea sistemelor de operare, a platformelor de virtualizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services - AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri", conform anunţului publicat pe portalul de recrutări al Amazon.

Patru dintre cele 20 de posturi disponibile sunt pentru persoane care vor gestiona expansiunea gigantului american pe piaţa de muncă din Capitală, respectiv vor gestiona valul de recrutări al Amazon pentru diferite linii de business, conform anunţurilor publicate de companie.

Amazon va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas, conform datelor ZF. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din anul 2017, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge, scrie Ziarul Financiar.

Mediafax

panzer

Aceasta este o stire pe care cei din IT o stiu de aprox 1 an.

Eu cel putin o urmaresc cu interes. In ultimii ani au fost multe tentative de a deschide birouri de 1000+ devi, toate esuate. Ultima fiind Deutsche Bank.

Sunt multe "tipping points" despre cat de gresit e Business Plan-ul (a se citi facut de indieni):
- numarul e foarte mare pt piata noastra. De fapt doar in India si cateva zone din China poti sa faci un astfel de plan. In plus majoritatea playerilor mari au trecut la programe de retentie si counter-offer f viguroase. Ii mai poti omora doar pe cei mici si mijlocii locali.
- au 4 oameni la recrutare.
- nu sunt inclusi in programul de ajutor de stat, desi e posibil sa fie in negocieri de care stiu numai ei si Ministerul de Finante. Fara el nu intri in piata la valori mari de oameni.
- si-au luat birouri in Pipera. O sa le tina goale. I-a facut grecul din vorbe. :D In fapt realitatea recrutarii in IT in Bucuresti se reduce la 3 intrebari esentiale: Unde aveti biroul? Aveti Home Office/Flexi Hours? Natura proiectului? Cine nu a incercat sa ajunga la timp la birou in Pipera (adica la 09:00) stie ca pe M2 dimineata poti sa lasi si 4 trenuri sa treaca ca sa te poti urca. La plecare coada e din afara statiei.

Tare imi e teama ca o sa fie un caz de companie care a vrut sa deschida un CoE in IT si a ajuns un Operation Center de success.

Abia astept toate articolele din ZF despre "amazonians!" :)

PS: imi cer scuze tuturor ca nu am facut follow up la discutia din Mai 2017. Pur si simplu am uitat de acea interventie.

panzer

Quote from: HVMihnea on December 05, 2017, 10:38:39 AM
Avem totusi o problema mare si cu universitatile in tara. Nu doar ca sunt putine, dar si cele din domeniu raman la tehnologii si limbaje expirate de ani buni.
Eu sunt student la calculatoare la UTCN si tot ce am invatat (si voi invata) este pre-2000. La arhitectura calculatoarelor, nu aveam nimic pe 64 de biti. Ca limbaje de programare, C in forta si pe fuga mai aruncam un Javascript si Assembly (care e interesant insa cred ca nu se mai aplica de zeci de ani). In schimb, am facut toate felurile de matematica de pe planeta.
Foarte ciudat. Am fost la o petrecere (business partners, manageri de afara, etc) a unei firme mari din Cluj si Rectorul de la Babes Bolyai era acolo la masa centrala impreuna cu multi burtosi din conducere. :D Chiar laudau programele de colaborare intre firma si Universitate. E posibil sa nu fii tu la curent?

Despre programa: vezi ca MIT-ul a facut publice toate suporturile de curs de la ei. Inceraca Java si o sa vezi cat de standard incepe totul.
Si eu am urat assember-ul dar pot sa iti marturisesc ca desi e cam inutil ca aplicatii este f util in a intelege "de ce" anumite lucruri sunt cum sunt in programare. In plus a redevenit la moda impreuna cu C in applicatiile pt auto.

Balto

Majoritatea salariaților Atos România, una dintre cele mai mari companii IT, se pregătesc de grevă, nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă


Peste 70% dintre angajații din România ai grupului francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT, membri de sindicat, se pregătesc să intre în grevă de avertisment în urma încercărilor nereușite ale managementului de a găsi o soluție satisfăcătoare pentru negocierea noului contract colectiv de muncă, anunță Sindicatul IT Timișoara – SITT. Organizația sindicală are ca membri circa 1.400 angajați ai Atos România și precizează că are acordul din partea a peste 70% din membrii de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment.

Următorul pas este încercarea concilierii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, pe 18 ianuarie, însă, dacă nu se ajunge la un rezultat satisfăcător pentru salariați, aceștia vor declanșa o grevă de avertisment, urmată de o grevă generală.

Profit.ro

Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)