DN7C "Transfăgărășan" Pitești-Curtea de Argeș-Cârța

Started by bogdymol, March 09, 2012, 10:29:11 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

horyatm

https://www.alpen-route.com/en/seasonal-attraction/winter.html

Am găsit drumul din filmarea de mai sus. Pentru cine e interesat merită studiată această rută turistică, e de-a dreptul spectaculoasă.

Între 1 decembrie și 9 aprilie drumul e închis. În schimb din câte am văzut și în poze, zăpada nu se topește niciodată în cel mai înalit punct, nici măcar vara.

tom_sawyer

Proiectul Ordin comun MTIC si MAI pentru aprobarea Normativului privind circulația rutierǎ pe drumurile montane, Drumul Național – DN 7C ,,Transfăgărăşan" şi Drumul Național – DN 67C ,,Transalpina"- Indicativ AND 615 – 2020

Prin aprobarea acestui Normativ, vechea reglementare respectiv, Regulamentul de funcționare a Drumului Național "DN 7C – Transfagarasan", aprobat prin Decizia Directorului General al C.N.A.D.N.R. - S.A. nr. 836/04.09.2015 și-a încetat aplicabilitatea

Este prezentată perioada de închidere a circulației rutiere în timpul iernii, respectiv între 20.X – 30.VI pe DN 7C sectorul km 104+000 – km 130+800 și pe DN 67C sectorul km 34+800 – km 79+200. Este prezentat modul de presemnalizare, semnalizare, indicare a sectoarelor de drum închise/deschise și reviziile prealabile prin care se vor stabili lucrările și condițiile de închidere/deschidere a acestora, precum şi programul de lucrări pe DN 7C și DN 67C în vederea redeschiderii circulației.

MT

voicul

Superba filmare si montaj de la CNAIR !!!

Deszăpezire Transfăgărășan - 13.05.2021
A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C - Transfăgărășan. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime

https://www.facebook.com/watch/?v=1402434406772254


voicul

VIDEO&FOTO  A nins pe Transalpina. Drumarii deszăpezesc șoseaua, care ar urma să fie deschisă la finalul lunii iunie

A nins pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România. Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închisă, iar autoritățile speră să redeschidă traficul până la sfârșitul acestei luni. În unele locuri, stratul de zăpadă depășește încă patru metri. 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/a-nins-pe-transalpina-drumarii-deszapezesc-soseaua-care-ar-urma-sa-fie-deschisa-la-finalul-lunii-iunie-1547841

danutzu_1069

Asta-i topic pentru Transfagarasan... dar merge si info asta, ca tot cu "Trans" incepe... si contine  "7C"
Si a nins si pe Transfagarasan....
:lol: :lol:

RaduG

Red Bull Skydive Team deschide Transfăgărășanul

https://www.autocritica.ro/feature/transfagarasanul-iti-da-aripi

pasadia

Iar luni, 5 iulie, îl "închide" turul ciclist al Sibiului.

tom_sawyer

Deszăpezire Transfăgărășan - 23.09.2021

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan!
Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.
În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au  coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.
Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă.



mirceaeliade

am si eu o intrebare: ce inseamna ca e inchis de jos de la Telecabina Balea Cascada?  adica dupa e drum plin de zapada? sau cu bariera? sau fiecare merge pe riscul propriu?

Hercule

La Balea Cascada se inchide de obicei drumul, mai sus e interzis. Nu stiu daca chiar de acum, dar de obicei drumul e plin de zapada, asa de multa incat nici nu vezi drumul din telecabina. Bariera propriu zisa nu este, dar parca ceva betoane se pun.
Si da, daca treci mergi pe riscul tau. Dar sus la lac nu poti ajunge in niciun caz, nici chiar cu 4x4.
Deșteaptă-te române!

jalemare

Mai e puțin până va fi reluată circulația, avem câțiva km care au primit cabluri noi la exterior, cu senzori de lumină.

b1

Circulația pe Transfăgărășan se redeschide miercuri dimineață. Șoferii pot urca la Bâlea Lac până la sfârșitul lunii octombrie

Compania de Drumuri redeschide circulația pe DN 7 C Transfăgărășan începând de miercuri, 15 iunie, traseul cel mai spectaculos Cabana Capra- Bâlea Lac-Bâlea Cascadă (km. 104-130) fiind accesibil șoferilor pentru cel puțin patru luni, exclusiv pe timpul zilei. O comisie tehnică formată din reprezentanți ai CNAIR, Regionalele de Drumuri și Poduri București și Brașov respectiv oficiali ai MAI a verificat traseul care ajunge la peste 2000 de metri altitudine pentru a stabili dacă sunt asigurate condițiile de siguranță pentru conducătorii auto. Redeschiderea Transfăgărășanului se face cu două săptămâni mai devreme față de vara anului trecut.

,,În acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, am reușit să curățăm drumul cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, 1 iulie." a transmis DRDP Brașov

Redeschiderea circulației auto/moto pe Transfăgărășan, în avans față de termenul din Regulamentul de Funcționare (30 iunie sau în funcție de vreme) a fost cerută insistent de asociațiile turistice din județele Argeș și Sibiu, la pachet cu măsuri pentru ca accesul la Bâlea Lac să fie posibil mai mult de 4 luni/an. Pentru ca al doilea cel mai înalt drum din ţară să rămână deschis mai mult de patru luni pe an, CNAIR prin cele două Regionale care administrează Transfăgărăşanul ar trebui să construiască mai multe copertine de beton de protecţie (polate) care să protejeze şoferii de căderile de pietre şi avalanşe. Extinderea perioadei în care Transfăgărăşanul poate rămâne deschis circulaţiei a fost cerută insistent de sectorul turistic din judeţele Argeş şi Sibiu. Ultima licitaţie lansată în 2020 pentru modernizarea DN 7 C a fost anulată. Potrivit caietului de sarcini CNAIR căuta soluţii tehnice pentru ,,trecerea de la un drum deschis temporar circulaţiei la unul permanent deschis, pe cât posibil". Transfăgărăşanul, construit în perioada 1970 – 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, ajungând la o altitudine maximă de 2.042 metri, în timp ce DN 67 C -Transalpina atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine.

DN 67 C -Transalpina, cea mai înaltă șosea din România (2145 metri altitudine în pasul Urdele) este deschisă între Rânca și Obârșia Lotrului din 1 iunie, cel puțin până la sfârșitul lunii octombrie.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.


pasadia


Nu am alte detalii in afara de acest link.

TibiV

DRDP Bv: "Dn 7c km 97+200 alunecare dupa versant care a angrenat stînci si copaci blocind drumul pe 50 m. Se intervine cu 2 incarcatoare frontale si 2 camioane pentru indepartarea ebulmentului."
Mama proștilor este mereu gravidă... :)