[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

oc7avian

La rampa Regie au mai turnat niște betoane și mai au jumătate din armăturile făcute (pare o stabilizare a zidului nou făcut în ultimele luni - cel dinspre institutul de biologie).
Locuiesc în zonă: de la balcon n-am văzut nimic, însă toată ziua am auzit picamăre.

Se lucrează zilnic, însă e un număr mic de oameni de fiecare dată. Știu asta petru că de când a fost reportajul a fost gălăgie zilnic, chiar și de 1 mai. Euroconstruct sunt singurii constanți în zonă. Am tot văzut o dubă de-a lor.

mastereve

Am trecut astazi si pot confirma ca au urcat toate grinzile metalice intre culeea lukoil si primele pile de langa Virtutii. A mai ramas doar sectiunea de deasupra bulevardului.

oc7avian

Prima poză din filmuleț (cu blocarea parcării): scopul era pe 1 iunie să betoneze iar șoseaua că era ciuruită, dar nu a permis vremea. Probabil trotuarul va fi reocupat de mașini imediat ce termină... Am făcut o sesizare acum vreo 2 luni pentru că au lăsat în paragină zona și acum au curățăt, pus gard pe malul Dâmboviței etc.

Legat de ritmul de lucru: în ultima lună s-a lucrat luni - sâmbătă, inclusiv sărbători legale. Problema rămâne numărul mic de muncitori din punctul meu de vedere. Progresul e infim. Vor doar să demonstreze că s-a lucrat.

irirat

La inceputul acestei saptamani au inceput sa se pregateasca pentru montarea grinzilor podului metalic care va traversa Sos. Virtutii.
Au montat piloni temporari pe banda 1 si 3 (sensul Crangasi -> Militari), iar traficul a devenit de foarte aglomerat, desfasurandu-se pe doua benzi inguste in loc de 2+1,evitati pe cat posibil zona...

minisoferul

Am trecut astazi prin zona, dar fara poze de data aceasta. Dupa oprirea tramvaiului erau 3 masini de la STB in zona si deja inlaturasera firul de contact din zona unde se vor ridica segmente de grinda.

irirat

Avem prima grinda metalică instalata!

Circulatia in sensul Crangasi -> Militari este deviata prin spatele benzinariei Lukoil.

minisoferul

O veste foarte buna. Au facut acum in 3 zile cat nu au facut in 3 luni.

TibiV

De la electrici

Si asta este devierea de la Lukoil

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

minisoferul

De pe pagina de Facebook a primariei capitalei.

" Lucrarile la Pasajul Ciurel avanseaza! Se montează prima grindă a podului peste şoseaua Virtuţii

In aceasta dimineata s-a montat prima grinda aferenta tablierului metalic ce face jonctiunea peste bd. Virtutii. In greutate de 41 de tone, aceasta este prima grinda din cele 8 care vor asigura podul Ciurel. De altfel, pentru realizarea lucrarilor, ieri, 3 iulie, s-a deviat traficul in zona, pe sensul Piata Presei catre bd. Ghencea. Devierea se realizeaza pe breteaua executata de antreprenor.

Detalii tehnice

Acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, e realizat în proporţie de peste 90%. Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia - din centura Bucureştiului până în autostrada A1.
S-au făcut economii importante pentru că a fost refăcut coridorul de expropriere: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere.CGMB a aprobat culoarul de expropriere pentru cea de-a doua etapa a proiectului( Nod Virtutii-Uverturii) si s-a dat ordin de incepere pentru proiectare.

Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1. ''

adi

ce le place unora sa arunce cu procente.... de executie pe bucati

TibiV

Azi dimineata s-au apucat sa instaleze inca o teaca de hobana

Lucreaza si la supratraversarea Virtutii

Sursa: https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=148&t=4752&p=321073#p321064

Mama proștilor este mereu gravidă... :)