[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

Eu cand va spuneam ca Firea a plagiat planul lui Nicusor Dan....
Urmeaza taxa de centru din care va finanta biciclete, trotinete electrice, role si talpi de schimb pentru adidasi
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Este KAPUT... :(

Da' las' ca face Primaria vreun Festival...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Niste exproprieri. Intre Str. Gral Petre Popovat si Str. Amilcar Sandulescu. Nu va speriati, este zona nodului Virtutii. Nu imi dau seama daca astea sunt exproprierile ramase de facut sau daca mai sunt si altele (ma refer strict la nodul Virtutii/pasaj Ciurel, nu la continuarea spre A1). Poate o sa ne spuna cineva care stie super-detaliile proiectului.

oc7avian

Astăzi avem brusc pseudo-mobilizare. Glumea prietena mea că "plouă, deci normal că iar lucrează". Însă cred că e din cauza reportajului de alaltăieri.

La rampa Regie s-au apucat de cofrat porțiunea lipsă. Asta după 2 săptămâni de când s-a eliminat blocajul (gardul de la Insistitut a fost mutat la final de martie).

Iar în zona din poză, vineri și luni au spart și săpat câteva ore (mai mult au stat în pauză). Astăzi au reluat săpăturile în zonă.

Edit: poza e screenshot din filmarea din dronă, pentru a identifica despre care rampă vorbesc din nodul Virtuții

Powered by API/PUM imgur uploader

Ionut

Pai daca e din cauza/datorita reportajului, o sa ii vizitam in fiecare luna, nu o data pe an, zic.

voicul

^
Va ajunge cumva (indirect) pe Apusului cu Uverturii pe strada Dambovitei.

Cateodata se sta de aici , ocolul e mare pana in Virtutii.
Asta va rezolva podul.
Semaforul de la Lukoil spre Lujerului va fi ca si inexistent.

GDPR

^^^Proiectul de HCGMB urmeaza sa actualizeze HCGMB 28/2015. Planul cu exproprierile anexat la hotararea din 2015 este urmatorul:

voicul

Ionut

Am dat sincron și la Realitatea și la Kanal D. Filmarea și pozitia au facut înconjurul presei.

jalemare

Proiectul asta ar trebui botezat ''Dop cel scump''.

TibiV

Quote from: Ionut on April 17, 2019, 04:45:42 PM
Ieri am filmat si cu TVR, fac un reportaj mai amplu.

http://stiri.tvr.ro/cel-mai-mare-proiect--fara-autoriza--ie--pentru-a-ajunge-spre-a1-trebuie-demolate-zeci-de-imobile-noi_844823.html

Cel mai mare proiect, fără autorizație. Pentru a ajunge spre A1 trebuie demolate zeci de imobile noi

Cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România nu a avut autorizație de construcție timp de 12 ani! Așa că nu e de mirare că între timp, în calea lui s-a ridicat un cartier de locuinţe! Străpungerea Splaiul Independenței - Autostrada A1 s-a oprit la Lacul Morii, iar ca să facă legătura cu șoseaua de centură a Capitalei, constructorii trebuie să demoleze acum câteva zeci de imobile.

Proiectul străpungerii Splaiul Independenţei- Autostrada A1, cu o lungime de peste 8 kilometri, a demarat în 2007, pe vremea când primar era Adriean Videanu. În 2010 era programată inaugurarea.

Marius Coaje, consilier al primarului general
   "Acum 12 ani Primaria Capitalei a lansat acest proiect fara sa aiba o autorizatie de construire asa cum o are azi. Adica s-a eliberat o autorizatie de construire in regim de urgenta fara sa ai nici un aviz. Iar constructorul a lucrat ani de zile in orb."

Până acum s-a lucrat la primul tronson, cel mai complex, care include un pod hobanat peste râul Dâmboviţa şi încă unul, din grinzi metalice, peste şoseaua Virtuţii.

Ionut Ciurea, dir.executiv API
   "Cablurile de sustinere a drumului au fost proiectate gresit in zona de prindere pe tablier. Si acea zona a trebuit ulterior reporiectata si s-au prevazut niste nervuri metalice care ar trebui sa ranforseze prinderea cablului, a hobanelor, de tablierul metalic."

Beneficiarul susţine că s-a făcut doar "o ranforsare minoră a consolelor existente pentru a asigura un comportament mai bun în exploatare", fără costuri suplimentare sau întârzieri.

Edilii afirmă că bucureştenii vor circula pe cele două poduri, la sfârşitul acestui an.

Ionut Ciurea, dir.executiv API
   "Chiar in urma cu an noi am filmat aici si am dat un comunicat in care spuneam ca in ritmul de atunci, care este acelasi ca acum, nu o sa fie gata in 2018 - si am avut dreptate. In acest ritm nu o sa fie gata nici anul acesta."

Oricum, podul se va termina, deocamdată, într-un sens giratoriu, de unde şoferii vor fi obligaţi să se întoarcă tot pe vechiul traseu pentru a ajunge la autostradă. Pentru al doilea tronson, care face legătura cu şoseaua de centură, e nevoie de bani şi de exproprieri!

Marius Coaje, consilier al primarului general
   "In proiectul initial erau afectate 200 de cladiri, se dorea un proiect foarte mare, amplu, cu cate 3 benzi pe sens, acum va fi un proiect cu 2 benzi pe sens, cu separator, cu piste de biciclete si cu trotuare. Din verificarile facute de casa de avocatura, de cadastristi si colegii din Directia Infrastructura, undeva la 20 de imobile vor fi afectate."

Şoseaua expres până la Centura Capitalei ar fi gata într-un an, din momentul începerii lucrărilor.

Iar pentru cel de-al treilea tronson , care face legătura cu Autrostrada Bucureşti-Piteşti este nevoie de hotărâri de Guvern pentru alte exproprieri şi investiţii. Niciunul dintre aceste obiective nu are stabilit vreun termen exact.

Cristian Rautu, jurnalist TVR
   "Dupa 12 ani de la demararea lucrărilor la străpungerea Splaiul Independeţei-A1, lucrările s-au oprit aici. Nici o treime nu este gata şi nu sunt şanse să vedem prea curând luminiţa de la capătul străpungerii."

Au folosit la greu filmarea lui Ionut dar si poza mea explicativa din august... :lol:
Quote from: TibiV on August 17, 2018, 11:17:33 PM
... brate de ancorare pe tablierul vestic, unele rigidizate, altele inca nu.

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

"undeva la 20 de imobile vor fi afectate" inca pare light.
Bine daca un imobil e un bloc de 10 etaje dintr-o data devine categoria grea.

Daca la o casa s-a stat 100 de ani prin tribunale, la 20 de imobile o sa dureze. Evident daca se va mai face.

crita

Am trecut dimineata pe acolo si era ceva activitate. Are cineva vreun update?