[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oneLess

Din ce văd eu pe harta API, la străpungerea cu Ciurelu' , bucata de la DNCB la A1 este în Ilfov. Inclusiv pasajul peste DNCB. Nu ar ține de PMB! Ar fi un început ... bun ...

TVlad

Aia de la Ilfov sint prea ocupati cu constructia de ghetouri ca sa se mai gindeasca si la altceva iar in spatiul public nu razbate deloc ideea ca aceasta strapungere ar putea fi construita partial, macar ca debuseu al celor din Rezidens catre A1. Se spune doar ca e blocata de Nicusor si gata, motiv sa fie injurat.

naivu

Tehnic vorbind, Nicușor nu a blocat nimic pt că nu a avut ce, doar a refuzat să continue ceea ce predecesorii săi nici măcar nu au început! S-a lucrat atâția ani la pasajul Virtuții și în tot acest timp nu s-a făcut nimic pt continuarea proiectului către DNCB. Nu s-a lansat licitație pt elaborare SF+PT, nu s-a discutat la nivel instituțional o soluție tehnică pt vecinătatea cu uzina de apă, nu s-a rezervat culoar de expropriere, nimic!
Consider decizia de a se opune o decizie proastă, dar nu e nici o diferență față de cei care nu s-au opus dar nu au făcut nimic.

dr4qul4

Nicusor a dat in judecata PMB (acum multi ani) si a obtinut anularea autorizatiei de construire pt proiect pe motiv ca a fost data ca urgenta, desi nu era nimic urgent.
Asadar, Nicusor a blocat tot proiectul, si aia de prin Militari care l-au votat pentru asta, sa faca bine sa nu se mai planga de aglomeratie.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Alexander

Suna fix ca genul de stire pusa pe repeat de Latrina3, dar avem si ceva dovezi in sensul asta?

dr4qul4

Unii am trait vremurile alea si inca ne mai tine memoria.
Au fost mai multe procese. Gasesti istoria si pe metrouusor. Au cerut inclusiv demolarea pasajului Ciurel! Si cumva castigasera dar PS6 a facut un artificu si a scos alt AC..
uite aici de pe Hotnews, dar doar pt pasaj. In caz ca nu stii cine este Danes... A fost candidatul USB la primaria sectorului 6. Acum 7 ani.

https://www.romaniacurata.ro/succes-al-societatii-civile-privind-blocarea-exproprierilor-la-strapungere-ciurel-autostrada-a1/
https://cere.ong/2013/05/21/cetatenii-au-obtinut-in-instante-stoparea-proiectului-strapungere-ciurel-a1/

si pozitia lui oficial fata de strapungere:
https://economedia.ro/nicusor-dan-anunta-ca-pasajul-ciurel-nu-va-fi-continuat-catre-autostrada-bucuresti-pitesti-am-transforma-dambovita-in-zona-de-tranzit-nu-intr-o-zona-urbana-pe-care-vrem-sa-o-dezvoltam.html
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

silviu1987

Pare ca a fost blocat de fonduri insuficiente( neatribuite de Oprescu si doamna Firea) si de lipsa autorizatiilor necesare.

bogdan4ice

Din 2025 putem spera la o utilitate mai mare data podului decat cea a desfiintarii aproximative a semaforului pentru masini. Pana atunci avem cea mai mare suma cheltuita pentru un semafor....

Alexander

Quote from: silviu1987 on June 27, 2023, 04:38:26 PMPare ca a fost blocat de fonduri insuficiente( neatribuite de Oprescu si doamna Firea) si de lipsa autorizatiilor necesare.
Pai asta reiese din toate articolele, mai putin din discursurile smiorcaite ale lui Firea. La cum vad eu lucrurile, constructia incepe in 2010 si ii strica viata lui nea Danes asta, care probabil se inscrie in USB ( probabil un partid nou si mai la indemana) si candideaza in 2016. Evident este omul lui Nicusor si a lui Soros si al serviciilor etc.

Nu inteleg de ce nimeni nu e deranjat ca 30 de ani s-a construit in Bucuresti fara autorizatii, fara PUZ-uri, fara aia fara ailalta, in principiu fara vreo viziune si noi toti suferim. In 2006 cand au inceput discutiile despre pasaj fac pariu ca nu exista militari rezidence si nici toate casele dintre ciurel si DNCB. Dar s-au tot emis autorizatii de construire imobile pe traseu.

Din pacate nu prea vad acest proiect continuat in nebunia imobiliara de acum. Cred ca e mai ieftin sa faca tunel.

irirat

^nimic mai greșit.

1/ Din "fericire" Militari Residence și alte "Residence"-uri construite in Chiajna nu stau in calea străpungerii pentru simplu fapt ca străpungerea este aproape in totalitate pe teritoriul Bucureștiului, cu excepția segmentului de după centura Bucureștiului pana in A1.

2/ Din ce m-am mai uitat eu pe planșele PUD puse spre consultare de PS6, terenul aferent străpungerii este rezervat și nu se aproba construcții acolo, un exemplu elocvent din 2022 găsiți aici (https://www.primarie6.ro/www2/wp-content/uploads/2020/12/CIOROGARLA-223-233.pdf)

3/ problema cu exproprierile apare doar pe segmentul dintre Ciurel și ApaNova, acolo existau construcții dinainte de 2011.

4/ cea mai mare problema (IMHO) este cea a bugetului pentru exproprierile de-l pct 3 (adică sa fie o prioritate pentru un primar general) și abia după aceea e găsirea unei soluții tehnice pentru a nu afecta bazinele de la ApaNova. Restul motivelor sunt gargara pentru a acoperi lipsa banilor...

danvoicu

Toti au proprietati acum in zona aceea.Cum s-a construit insa acolo(si nu numai) fara cap si fara lege. Acum normal ca apar legitime cererile lor. Daca ne uitam in istoric insa, ei au fost cam pe naspa de la inceput pe acolo. Eu le numesc efecte pe termen foarte lung ale coruptiei si incompetentei.

irirat

^ :lol:  :lol:  :lol:
Tu chiar crezi ca terenurile alea erau ale nimanui si ca inainte de nationalizare sau colectivizare nu aveau un proprietar ai carui urmasi nu le-au cerut inapoi ?
Ok, inainte de Vlad Tepes poate o fi fost cazul dar in anul 1948 sigur aveau un proprietar, poate sa fie fost chiar si statul roman pe anumite suprafete.

hefaistos

Voi știți ca discutați de costuri la un proiect unde nu e voința, nu?
PMB actual a zis cu subiect și predica ca nu-l interesează.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

TibiV

O filmare de la Romania din drona - CEL ro: Pasaj Ciurel - Bucuresti - drona CEL.ro

Pacat de atata munca...  :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

crystale