[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

paulmare

TibiV sabareni dupa cativa metri de la bucla tramvaiului, e lata pana la pasaj, unde are semn de drum ingustat, desi pasajul are doua benzi, plus ca loc de latit ca sa o faci stas de 14 metri, este fara nici o expropiere
Era pe facebookul fostului primar ceva anunt grandios cu modernizare pachete de strazi etc - Sabareni era si ea trecuta acolo, la nivel de postare pe facebook a ramas

dr4qul4

https://www.google.ro/maps/@44.4708162,26.0207044,3a,75y,316.52h,64.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1d-P__H5IQq7PtPYgRKUOw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Nu stiu unde vezi tu loc de 4 benzi. Cel putin la capatul dinspre Calea Giulesti ai nevoie de exproprieri mari si chiar demolari.

Nu e un DN sa ajunga sa-l latesti la 14m pentru a obtine 4 benzi. In Bucuresti mai ai nevoie si de trotuare si chiar de un mic spatiu verde. Eventual si locuri de parcare. Asadar ajungi la minim 18-20 m latime.  Nu zic nimic de pista de biciclete, mai ales in zona aia
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

architengi

Quote from: oc7avian on January 04, 2021, 08:17:40 PM

Primarul Sectorului 6 menține subiectul deschis (postare pe Facebook). Pun un context mai larg. În postare sunt mai multe subiecte abordate.

Pentru că a fost finalul anului, e normal să fac o dare de seamă cu activitățile de care m-am ocupat în cele 2 luni de când am preluat Primăria Sectorului 6.
- Continuare drum expres de la Pasaj Ciurel (penetrație A1 oficial) – ne interesează cel puțin până la Strada Mărgelelor ca să facem joncțiune cu Iuliu Maniu – Valea Cascadelor – Valea Largă – Prelungirea Ghencea. Știm că proiectul Penetrației A1 nu este prioritar pentru Primarul Capitalei, însă avem constructorul în teren și ar ajuta sectorul și Bucureștiul până la urmă să decongestioneze bulevardul Iuliu Maniu și să creeze rute alternative spre Autostrada A1 și cartierelor Sectorului 6.

Iata un primar care da dovada de dialog cu cetatenii, de transparenta, si care a analizat bine situatia in cele 2 luni de cand e in functie. Mi se pare un primar "smart, pro-active, correct and decent". De ce este corect? ca isi face treaba, ca analizeaza ce se poate face si vine cu solutii. De ce decent? Pentru ca dialogheaza cu cetatenii, nu sa suit pe un piedestal si nu mai raspunde la telefon, ca ala de la primaria generala.

Va intreb, poate stiti voi, inteleg ca proiectul este facut si pana la strada Margelelor ar fi OK pentru prima faza, pana se clarifica cu statia de apa. Daca ar fi ca acest primar de sector 6 sa vrea sa dea drumul la proiect, depinde cu ceva de primaria generala, ma refer la:
- proiectul este facut si se poata incepe plata celor cu terenuri de pe traseu (mai este nevoie de vreo autorizatie, ceva paperwork?)
- banii sunt la primaria de sector, sau trebuie cumva sa plateasca si din bugetul primariei generale?

ghrt

Harta

Dumitale ţi se pare serios să faci legătura Iuliu Maniu - Splai pe strada Mărgelelor?!
Cont (aproape) inactiv.

dr4qul4

Proiectul este al Primariei Generale. Nu are cum sa fie transferat la primmaria de sector. Tot ce paote sa faca sectorul 6 este sa asfalteze stradutele din zona. Dar legatura cu pasajul se poate face doar daca vrea Nicusor.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

irirat

Singurul "quick win" cu impact in zona si in ograda PS6, ar fi asfaltarea strazii A.C. Sandulescu si instituirea unui sens unic dinspre strada Dambovitei -> pasaj.
Oricum strada e folosita pentru a urca pe pasaj dinspre Militari, doar ca are niste cratere imense pe care le poti ocoli cu greu din cauza masinilor parcate.
Chiar voiam sa-i dau mesaj D-lui Ciucu pe Facebook dar a un cetatean a fost mai rapid si i-a facut acesta propunere, vedem ce iese.
In rest dinspre primaria capitalei nu trag mari sperante, nu e pe lista de proiecte favorite a primarului general.

architengi

Quote from: Cristiano on January 06, 2021, 09:58:12 AM
Primaria Sectorului 6 nu cred ca are fonduri pentru prelungirea Pasajului Ciurel, + Nicusor Dan nu ii raspunde la telefon : )
Poate doar sa asfalteze strada Sandulescu (interzis parcarea) pentru  sens unic pentru intrare pe pasaj si  intrarea Porumbilor (de la fundatie) sens unic de iesire din pasaj, si cu mentiunea de a asfalta prelungirea pasajului pana la intrarea Porumbilor!?
Strada Dambovitei parcarea interzisa, unora cred ca le este lene sa parcheze in curte!?

Pe termen scurt (6 luni pana la 1 an):
* Ce: Iesire din pasajul Ciurel direct in strada Dambovita (si nu doar iesire in super aglomeratul Bd Virtutii): Eventual sens unic pe intrarea Porumbilor, ori tot pe strada Amilcar Sandulescu iesire in str. Dambovita
* Cum: Strada Amilcar Sandulescu re-asfaltata + Semne de Parcare Interzisa, (sa aiba 2 sensuri libere)

Pe termen mediu, ce a scris primarul S6 Ciprian Ciucu (sper sa fie om de cuvant si sa faca ce zice)
* Continuare drum expres de la Pasaj Ciurel (penetrație A1 oficial) – cel puțin până la Strada Mărgelelor ca să facem joncțiune cu Bd. Iuliu Maniu (nodul Bd. Uverturii)

Pe termen mai lung (de la 3 sau 4 ani in sus)
* Continuare de la str. Margelelor / nodul Uverturii spre Centura/A1 - cu tunel (ori sosea la nivel normal sau demi-sol, dar acoperita) pe o portiune in zona statiei de apa. Astfel si cetatenii pot sa se plimbe peste soseaua expres peste acea portiune si se pot planta iarba si pomi deasupra, iar noxele vor fi eliminate la iesirea din tunel departe de statia de apa. In legatura cu gazele de esapament, daca gandim pe teremn de la 2030 in sus, de atunci multi producatori de masini vor avea numai masini electrice, deci probabil ca in 2040 si la noi vor fi majoritatea masinilor cu motor electric, dar ideea de a avea un spatiu verde deasupra soselei de viteza pentru plimbari pe langa Canalul Arges tot ar avea multe beneficii

rocklee

Lam auzit intro seara pe Nicușor Dan la B 1tv...ca investitile  in Bucuresti sunt blocate...pentruca au datori...si conturile primăriei sunt blocate ....asfelt ca ori ceinvestitie este oprita ....

Puffyk

Am vorbit cu domnul inginer astazi...exista vointa, exista putinta, exista de toate, nu exista bani....
Pana nu se vor aloca fonduri, indiferent de unde, proiectul este in aer....

Puffyk

De prin targ....
1. Pana in martie-aprilie se va asfalta strada din spatele Ford, pentru un mai bun acces.
2. Proiectul exista pana in centura, doar ca s-a mai mutat ici-colo ca sa nu se darame foarte mult. Cat si unde nu pot sa va spun....
3. Pentru DNCB se discuta pentru o intersectie tip trefla...
4. Nu se stie cand va demara continuarea dar se pare ca in curand. Ca o curiozitate, intregul proiect pana la A1 va costa mai putin decat Pasajul Virtutii singur....

MISECE62

^ punctul 4. Pentru muuulti bucuresteni este o veste foarte buna

oc7avian

Ceva îmi scapă: lucrările următoare nu trebuie licitate înainte?

dr4qul4

Sigur nu sunt zvonuri din targul Voluntari?
Nu cumva primarul este cel care trebuie sa propuna spre aprobare continuarea acestui proiect in CGMB? Daca Nicusor face asta in urmatorii 2 ani, promit sa folosesc formula de adresare Domnul Primar General Nicusor Dan. Nu "Domnul Dan" (aduce putin cu senzationalul ), nu Mucusor :))

Puffyk

@Legend
Primele 3 sunt din Valea Cascadelor iar ultima din Calugareni....Din Voluntari... poate data viitoare!