Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

jaston

Dna director CNAIR spune ca cei de la DRDP Brasov sunt pregatiti in orice moment sa preia nodul Chetani in regie proprie ca sa nu mai avem un nou muzeu de autostrada.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2500107423582655&id=1555709434689130

ciprebbe

Il preia BV si il va termina Cecan "salvatorul" de la CJ :)
Cred ca e cam gata cu Straco.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

jaston

Astia de la Straco si au batut joc de noi.
Ba frate, daca vezi ca ai probleme financiare..etc..pai fa domle un pas in spate si lasa i pe altii care pot sa construiasca. Ori muncesti, ori pleci acasa!

ciprebbe

Astia de la Straco au cheltuit niste bani frumosi pe care compania nu vrea sa ii recunoasca si sa ii deconteze. Cu situatia lor financiara e imposibil sa tot rostogolesti pierderi de milioane si sa o scoti la liman.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

storm1980_25

Quote from: horatiu.cosma on March 31, 2020, 01:23:32 PM
În ce sens să o întârzie? E FIDIC Roșu, avem PT aprobat, avem avize, autorizație de construire, exproprieri, acord de mediu, se poate intra în teren teoretic din ziua semnării contractului.
Nu, nu avem exproprieri asa ca se poate intra in teren doar in  (probabil) cativa mp ca sa nu expire AC-ul. Ma refer la lotul Tg Mures- Ungheni

TibiV

Din cate stiu, AC-ul nu se poate elibera decat pentru lucrari pe terenuri care au fost trecute in proprietatea statului.
Deci daca exista AC, atunci inseamna ca exproprierile sunt facute.

Sau aici este altfel?...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

razvan96

Exact, fiind AC pe tot lotul exproprierile sunt facute integral.

alexa_adrian2001

asta arata foarte bine, surpinzator asa putine oferte.

Totusi inafara de NUROL INSAAT care nu stiu ce capabilitati au, acest lot ar avea ceva sanse bune.

adiarc

oricat m-as bucura că  este UMB si imi si doresc sa castige,slaba concurență nu este buna si naste "monstrii"....platiti mult mai scump
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

storm1980_25

Quote from: razvan96 on April 03, 2020, 09:26:51 AM
Exact, fiind AC pe tot lotul exproprierile sunt facute integral.
Intamplator am un teren acolo prins in expropriere, putin mai mult de o jumatate de hectar. Nu s-a facut nici o expropriere. S-au dat Hotarari(Hotararea 729/2015), s-a stabilit pretul inca din 2015 dar s-a blocat totul. Banii nu au aparut.
Si cam asta e situatia cu toate terenurile din acea zona.
Cunosc multi oameni, chiar vecini care sunt in aceeasi situatie asa ca sunt 99% convins ca nimeni nu a vazut vreun ban.
Poate sa confirme acest lucru inclusiv primaria Ungheni.
Terenul e practic blocat, nici agricultura nu am putut face pe el in acest interval,nimeni nu-si asuma riscuri.
Vorbesc in cunostinta de cauza nu doar sa ma aflu in treaba.

NGC

Exproprierile s-au facut prin HG 729 / 2015 "privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Secțiunea 1C, subsecțiunea Ogra-Târgu Mureș pe teritoriul localităților Cristești, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni și Târgu Mureș din județul Mureș" din cadrul obiectivului de investiții "Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea"".

Ulterior CNAIR a emis decizia de expropriere 101 / 01.04.2016.

P.S. Procesul pentru exproprieri este explicat aici, iar aici se vorbeste despre un caz similar cu cel de mai sus.

storm1980_25

Exact cum spuneam. S-a dat Hotararea 729/2015 si apoi Decizia 101/01.04.2016 insa banii sunt pe drum din... 2016.
Practic totul e blocat undeva la etapa nr. 6 din primul link postat mai sus.
Multumesc NGC. S-a lamurit.

NGC

Din punct de vedere legal se poate intra pe teren, pentru ca exista decizia de expropriere si AC. Am adaugat referinte in mesajul de mai sus.

pentium10

cand expira totusi AC, nu mai gasesc informatia, stiu ca parca acuma urmeaza
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

NGC

Sa precizam ca vorbim despre proiectul "Realizarea Autostrazii Brasov - Targu Mures - Cluj - Oradea, Lotul 1: Targu Mures - Ungheni si Drum de legatura - relicitare".

Autorizatia de construire a fost prelungita anul trecut din 27.04.2019 pana in 27.04.2020.