Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 24 Guests are viewing this topic.

adiarc

E doar o frântură....nu apare si intervenția lui Ionut....si nici pe site-ul lor ( de pe mobil )

Da..corect...greșeala mea
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Allex

Interventia lui @Ionut este la 1:03. Cam scurt. Atat a fost si pe TV.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

Ionut

Eu am vorbit 10 minute la telefon cu ei, dar na, atat s-a dat pe post. Fiind in prime time, totusi, este de inteles, sunt multe stiri. Pacat ca nu s-au dat si restul pentru ca ziceam acolo cateva lucruri destepte. :lol: Tot e bine. Si m-am bucurat ca televiziunea publica e interesata de infrastructura. Off the record i-am spus dnei/drei de la TVR sa fie atenti la noi si sa urmareasca SF Sibiu-Pitesti si A10, dar si acest A3 in continuare.

stangabriel

Goldmund

Felicitari lui Ionut Ciurea pentru interviul acordat TVR.

Semnarea contractului pentru finalizarea celor 3 km din A3(poate cei mai asteptati 3km de autostrada A3) cu firmele  constructoare care au probleme, denota mult curaj din partea autoritatilor, pentru ca  "De proiectare şi execuţie se vor ocupa firmele Euro Construct Trading şi Aktor. Prima aparţine omului de afaceri Dan Beşciu, acuzat de procurori că ar fi prejudiciat mai multe societăţi de stat, printre care şi CNADNR. Iar grecii de la Aktor ar fi trebuit să construiască şi autostrada Comarnic - Braşov, alături de alte două companii, dar contractul a fost reziliat."
http://stiri.tvr.ro/trei-kilometri-in-doi-ani-cnadnr-a-semnat-contractul-pentru-finalizarea-autostrazii-bucuresti-ploiesti_68647.html

http://www.zf.ro/constructii-imobiliare/bulgaria-reziliaza-un-contract-cu-compania-greceasca-de-constructii-aktor-implicata-in-proiectele-autostrazilor-sebes-turda-si-comarnic-brasov-13472713

Da, TibiV are dreptate si in privinta continuarii infrastructurii rutiere pe teritoriul orasului Bucuresti in care este involvata chiar Primaria orasului, dar in acest sens sunt chiar mai pesimist decat sunt fata de  vointa si profesionalismul autoritatile CNADNR.

StefanCelMare

Că tot vorbim de intrarea nord în București...
Citez din studiul de mobilitate recent de la Cluj:
"Conform datelor înregistrate în februarie 2015, pe intrarea vestică din oraș (Calea Florești, la vest de nodul N) se înregistrează în fiecare zi lucrătoare 58 660 de vehicule (adică mai mult decât au fost înregistrate la ultimul recensământ național de circulație pe cea mai aglomerată intrare din București: DN 1 dinspre Otopeni, MZA 2010 = 54 135)."
Cred că ar fi absolut necesară o legătură drum expres Cluj-A3(Gilău).

http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/Plan%20mobilitate%20Cluj%20Napoca.pdf

adi

aici cred ca cineva se pripeste.... nu trebuie uitat traficul de weekend care acum produce o mare problema la iesiri/intrari in Bucuresti. Chiar daca avem si DN1 si A3....

autorii articolului probabil au facut ceva cursuri de "sales" si spun numa` ce le convine ca altfel nu ii inteleg!!

apropo... in vara aceasta a fost realizat un nou studiu de trafic.... avem ceva noutati ? date de MZA pe principalele artere?

dr4qul4

nu zic ca nu trebuie....dar tu compari date din 2010 cu date din 2015?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

vladb

1. Nu pot să înțeleg cum sectorul Suplacu de Barcău (BH) - Borș (BH) poate "include VO Zalău. Totuși Suplacu de Barcău e la cca 60 km de Zalău. Eventual la poziția 12 trebuia pusă VO Zalău.
2. Nadasel - Suplacu de Barcău - doar 93 de km? Chiar așa să scurteze autostrada? Pe rută cea mai scurtă (și care se apropie de traseul preconizat al autostrăzii) ar fi 117 km. Să facă tunelul Meseș vs serpentinele de pe Meseș si serpentinele Aghiresului o așa mare diferență? Totuși îs aproape 30 km.

danutzu_1069

@Ionut, si azi, parte din interviu a fost dat la ProTv, intr-o stire despre... autostrada urbana A3. in stire ni se povesteate ca vor fi 3 benzi pe sens SI banda de urgenta dar SI un trotuar protejat cu zid de beton!! (pe grafica au pos parateti NJ, si cica vor exista ai panouri fonoabsorbante. Tot in grafica au uitat sa puna giratoriul de la "bifurcatia" spre Gherghitei. Explicabil, ca doar stirile sunt facute pentru senzational. Ideea e ca a rezultat faptul ca o autostrada cu 3 benzi se va "varsa" intr-o strada cu o banda pe sens, adica FdG. Tot din acelasi motiv au "uitat" sa mentioneza ca se poate merge si pe Petricani.

stangabriel

Cautarea senzationalului, cu putine rezultate pozitive.

Apropo de asta. Ma gandeam azi cat stateam la bariera in capat Petricani. Se va putea intra pana in bariera si iesi pe popasului, ocolind putin bariera prin A3. Mare tampenie ca au dat voie sa se construiasca benzinaria, in loc sa intepe direct giratoriu strada Popasului. Esti in Pipera, vrei spre A3, faci stanga spre nod popasului. Sper sa largeasca cum trebuie strada dintre bariera si giratoriu Pipera.
Mai degraba cred ca va interzice stanga spre Popasului dinspre giratoriu.

Ionut

Au dat pe PRO interviul cu mine? Huh? Pai eu am dat pentru TVR. In fine. :)

Am uitat sa va zic ca am vorbit la TVR din nou, tot despre acest segment din A3. Le-am zis de ordinul de incepere a lucrarii (care nu a fost dat). Si le-am zis iar de avize, autorizatii... si sa nu uitam ca e finantare de la buget.

Allex

^ nu am gasit nimic din ce spunea @danutzu_1069 pe site-ul PRO TV. Poate are cineva vre-un link?

Cand va fi difuzat reportajul la TVR?
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

danutzu_1069

Pe bune a fost interviul telefonic. Pe site-ul protv nu apare stirea imediat dupa difuzare.

TibiV

Ionuț, cred că ai încurcat TVR cu ProTV...

Căci la ProTV spuneai de avize, autorizaţii, institutii care îşi pun beţe-n roate piedică una alteia...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)