Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 10 Guests are viewing this topic.

asztalos

Am avut ocazia de a zbura de la/la Recea cu avionul spre/dinspre vest. Eram cu ochii in 4, mai ales deoarece se vedea destul de bine (cu toate ca era innorat atat dus cat si la intoarcere). S-a zburat in directia Campia Turzii (de la Recea) si pot sa va spun ca NU am vazut nici o activitate :(
Din cate am vazut, la nici un tronson de autostrada nu se lucrează.  Totodata, de la Recea pana la Targu Mures, la fel : conducea altcineva, aveam sansa sa ma uit din stanga in dreapta : NICI O MISCARE...

laszlo.robert

Banuiesc ca se asteapta rectificarea bugetara pentru ordinul de incepere a lucrarilor,nu se asteptau nici ei la patru loturi fara contestatii.

istvan78

Trist... am deja-vu cu lotul Gilau-Nadasel, care a stat mai bine de un an dupa atribuire, inainte de ordinul de incepere!

P.S. Ce rectificarea pacii, ca geme bugetul de excedent si investitiile statului sunt la -25% la 3 luni !!??

ciprebbe

Nu avem fazare pe C.Turzii-Tg.Mures deci va intra exclusiv pe 2014-2020.
Nu avem MP agreat de comisie, deci STAM si asteptam. Nu sunt platiti constructorii care desfasoara activitatile in teren de luni bune, de unde avans pt inca 5 loturi semnate(socotit aici si cel semnat ieri la Oradea).
Nu are ce sa miste in teren nimeni. Va urma proiectarea, se poate sa mai avansese cu studiile geo si sa finalizeze deminarea (chiar nu stiu cum se sta la capitolul asta mai ales ca in al II-lea razboi mondial pe aici era linia frontului si luptele de la Oarba de Mures sunt isorice) insa decopertari sau ceva activitati mai greu. Fermierii din zona se bazeaza pe recolta de anul acesta iar exproprierile sunt inexistente.
Multi dintre noi vrem sa o vedem gata pana la TgMures (inclusiv eu) insa si finalul lui 2016 incepe sa fie sub semnul intrebarii iar lotul cel mai dificil e in procedura de contestatii.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

horatiu.cosma

Adevarul e ca pe C.Turzii-Tg.Mures, fara lotul care e in contestatii nu se castiga prea mult pe A. De aceea faptul ca acum nu se misca nimic nu e neaparat o problema foarte mare. Eu sper sa se semneze contractul pe acest lot 2 pana la finalul anului, si in 2016 pe vremea aceasta sa se lucreze sustinut pe toate loturile.

In schimb, pe Bors-Suplacu eu as urgenta ordinul de incepere, avansul etc, fiindca acolo exproprierile sunt facute, se poate intra imediat in teren cel putin pentru remedierea unor lucrari, dar si pentru decopertari, umpluturi, finalizare structuri. Aici nu prea se poate jongla cu solutia finala din cauza exproprierilor, structurilor incepute, si de aceea proiectarea va tine mai mult de "ce avem pana acum si ce trebuie reparat".

FRS

Legat de deminare, mai nou se incearca scoaterea tuturor firmelor de profil de pe piata si lucrarile sa fie executate doar de catre ISU. Avand in vedere ca sunt 50 si ceva de km doar in Mures, sunt curios cat va dura. Nu stiu daca pe aceste loturi constructorii trebuie sa faca si proiectare, sau aceasta este facuta deja.

horatiu.cosma

Din 50 de km, pe 15 e facuta proiectarea.

FRS

horatiu.cosma

Pe loturile dinspre Tg.Mures, Ogra-Tg.Mures(ambele loturi).

ciprebbe

Or fi cele doua pe fidic rosu, da sunt curios de unde ai informatia cu cei 15 km?
E-republik

horatiu.cosma

10 km pe lotul 1 si Inca 5 pe lotul 2(4.5), care are in plus Inca vreo 5 de drum de legatura, dar care nu sunt autostrada.

ciprebbe

Nu m-ai inteles  :D, de unde ai informatia ca este facuta proiectarea pe acesti 15 km? (Strabag + Delta)
E-republik

horatiu.cosma

Nu asta inseamna FIDIC Rosu :)? Solutia e aleasa de beneficiar, constructorul doar executa.

ciprebbe

Teoretic da, practic sa vezi ce o sa urmeze :D
E-republik

horatiu.cosma

Nu sunt foarte sigur, dar parca pe A1(Cunta-Saliste) a fost pe FIDIC rosu(Impregillo). Acolo cum s-a procedat dupa ordinul de incepere?