News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A3 Topa-Poarta și DEx4 Tureni. A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

voicul

Urmatorii 5 - 10 ani o sa fie emotii la deal.
Nu zic ca acum nu fac treaba buna: dar vibratii si inghet/dezghet ... vedem ce iese.

Sunt curios daca se deranjeaza cineva sa impadureasca? Nu doar pentru deal dar si pentru natura.

cfdp

Eu cred ca erau proiectate 5 randuri de coloane dar nu cred ca vor fae mai mult de ce se vede. Stiu ca la proiectare au umplut de coloane dar dupa ce au inceput sa sape si sa vada terenul au schimbat solutia.

Cristian 74

@cfdp : vor fi 5 rânduri de coloane. De aia nu au plecat cele 3 foreze, vor începe la coloana 3 în curând.

Aici e tot lotul:

Ionut

Autostrada A3 Topa Mică-Zimbor-Poarta Sălajului. Am filmat vineri zona cu miză pentru 2025. Filmarea este pe Patreon până mâine seară.

Coperta:

OnTheRoadAK

Stadiu lucrări UMB la viaductele metalice de la Sâncraiu Almașului - Autostrada Transilvania  - 14.03.2025

marinul

A3 Suplacu de Barcău - Chiribiș

Săptămâna asta a fost cam ploioasă dar am prins vineri vreme bună, in prima parte a zilei. A plouat 2 zile înainte de filmare deci mari diferențe față de ce a filmat Cristi acum o săptămână nu o să găsiți.

ioans

Referitor la ultima filmare de la lotul Suplacu de Barcău- Chiribis, la minutul 6.22 vad ca adăuga multe coloane forate lângă radierul pilonilor existenți. Oare sunt probleme la acel viaduct si trebuie refăcut complet ?

GIV

Ionut

Autostrada A3 Topa Mică-Zimbor-Poarta Sălajului - 14.03.2025 - filmare combinată - UMB

Ionut

API pe Facebook

27 de kilometri pe Autostrada Transilvania în 2025, dacă.

Dacă UMB alocă suficiente forțe și dacă autoritățile rezolvă birocrația necesară în nodul Poarta Sălajului (Românași) și la conexiunea provizorie A3-DN1F la sud de Topa Mică, atunci spre sfârșit de 2025 putem circula pe aproximativ 27 kilometri ai Autostrăzii A3 între aceste două localități.

Din tronsoane fruntașe cu lucrări demarate în trombă în 2021 când noi visam să circulăm în 2023, am ajuns să ne rugăm să fie gata în 2025, parțial. Restul în 2026, poate. Contracte semnate în iulie, respectiv decembrie 2020.

Vineri am filmat din dronă secțiunea cu miză pentru deschiderea în 2025. Filmarea începe la sud de Topa Mică, în dreptul organizării de șantier a Ozaltin care va executa viaductul de pe traseul nou/deviat din apropiere, și se zboară spre aliniamentul A3, apoi către Zimbor.

Pe acest sector, așa cum se vede, momentan cei de la UMB sunt aproape inexistenți dar, dacă vor, pot să-și aducă muncitorii ca să termine în 2025. Totuși, e nevoie ca oficialii CNAIR să ceară asta și să facă demersurile birocratice pentru o conexiune temporară între A3 și DN1F în zona viaductului executat de Ozaltin la sud de Topa Mică.

Pe lotul Zimbor-Poarta Sălajului antreprenorul UMB este bine mobilizat și pare-se că dorește să dea în trafic cei 12,24 kilometri la final de 2025. Trebuie doar să mențină ritmul actual și să rezolve cât mai rapid cu proiectarea ca să se emită autorizația de construire în nodul Românași (Poarta Sălajului) cât mai curând posibil.

Rămâne de văzut dacă atât UMB cât și CNAIR se vor mobiliza suficient, în teren și birocratic, ca să inaugureze spre finalul acestui an 12 sau 27 kilometri din Autostrada Transilvania. Sau nimic, în scenariul pesimist.

cfdp

Spectaculos pentru un traseu de "deal"

GIV

scenariu ultra optimist 27 km la sfarsit de an.. oare la cati din cnair le a trecut macar prin cap ca ar fi posibila o descarcare provizorie la topa mica?

Alexandru97

Pot începe, ușurel, ceva aafaltări, cu un finisor-două...

hefaistos

Se surpa peste tot.
Cine punea pariu ca vor fi minim 5 applunecari?
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

Eu am zis de alunecări.
Evident c-am avut dreptate.
Dar nu mai contează.