Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 12 Guests are viewing this topic.

xenotium2

Pe Digi24 la jurnalul de stiri acum 10 minute anuntau ca s-a primit OIL pentru lotul Erbasu si parea oarecum sponsorizat, era reporterul la organizarea de santier, zicea ca a promis constructorul ca pana anul viitor (nu-mi amintesc luna) termina, povestea de capacitatea de producere a betonului (nu stiu cati metri cubi), iar reporterul avea o vesta pe care scria SCC Erbasu si nu era cenzurat sau ceva.

RaduC

Apropos de Erbasu, fac angajari pentru santierul din Bihor

https://www.linkedin.com/jobs/view/4122195171

Suntem în căutarea unui INGINER CONSTRUCTOR CFDP (EXECUȚIE AUTOSTRADĂ) cu experiență pentru proiect autostrada Suplacu de Barcău-Chiribiș, Bihor.

SARCINI:

Urmărește execuția lucrărilor de construcție (terasamente);
Asigură respectarea prevederilor caietului de sarcini, a proiectului tehnic și a termenelor execuție agreate;
Se implica în identificarea soluțiilor tehnice pentru remedierea problemelor;
Stabileste acțiuni în cazul nerespectării termenelor agreate;
Participă la recepția care se efectuează pe șantier;
Ține legătura cu departamentul topo, tehnic și laborator;
Coordonează si verifică activitatea subantreprenorilor.

CERINȚE:

studii superioare tehnice – construcții CFDP;
experiență în execuție minim 2 ani;
abilități bune de comunicare și lucru în echipă;
competențe tehnice legate de construcții de INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ;
capacitatea de a identifica rapid problemele și de a propune soluții eficiente;
capacitate de concentrare, analiză și sinteză;
capacitate de a lua decizii si de a-si asuma responsabilitatea;
atitudine proactivă;
permis de conducere – categoria B;
disponibilitate program prelungit.

Dacă îți dorești să faci parte dintr-o echipă dinamică și motivată, te invităm să aplici pentru poziția de Inginer Constructor CFDP (Execuție Autostradă).

Așteptăm cu nerăbdare să te cunoaștem!

Ionut

Bun, deci pică și minunea asta pentru 2024. Dacă Erbașu a declarat oficial că ne vedem în 2025, e clar. Să vedem ritmul... primăvară, vară, toamnă?

carutasul

nu știu la Buzău, dar în Ilfov suntem deja în 2025 :)
(sau "în sfârșit" :) )

Ionut

:lol:
Back to the future!
Mai puneți un +1 la ce am zis adineauri. ^

xenotium2

Am cautat inregistrarea pe Digi Online. (stirea a fost la 11:43)

Deci constructorul s-a angajat sa termine pana in iulie anul viitor.
Statia de betoane are o capacitate de 75 metri cubi/ora la capacitatea maxima.

Ionut

Iulie 2026 ar fi fix termenul contractual care prevede 18 luni de execuție.

xenotium2

La viaductul ala si la grinzi s-a uitat cineva? Sau urmeaza sa se uite daca sunt ok in timpul executiei?

Ca daca se uita la ele in timpul executiei atunci eu zic ca iulie 2026 ar fi lux.

GAC

inclin sa cred ca erbasu va pune in opera grinzile chit ca sunt semi-bune. daca contractul prevede ca antreprenorul sa foloseasca grinzile bechtel implica un fel de asumare a raspunderii autoritatilor. daca nu, atunci urmeaza procese, expertize, contestatii, etc. contractul este banos pentru un proiect unde deja "mama a impuns", nu-l vad pe erbasu riscandu-se inutil. daca vor fi cateva grinzi degradate dincolo de posibilitatea utilizarii, cel mai probabil vom auzi curand, dar daca omul e pus pe treaba, cu siguranta ca vor exista solutii constructive care sa nu implice dublarea bugetului, asa cum a pretuns nea beni cand lotul a fost in ograda lui.

Ionut

Viaductul (peste Lacul Suplacu, presupun că de ăsta zici) nu are de ce să nu fie ok. Grinzile cred că în mare parte sunt bune și alea care sunt de aruncat se pot înlocui. Mie mai mult îmi e frică de pile, sunt unele cu armatura belită și stresată de vreme, posibil și ceva de refăcut la fundații... În fine, în cel mai rău caz se refac complet.

Chiar și în cel mai rău scenariu nu ar trebui să ne prindă 2027. Dacă nu sunt multe chestii de refăcut vara 2026 este perfect fezabil. Să vedem cât poate duce Erbașu și cum se mișcă pe primul lor proiect mare.

Iarna nu-i ca vara și nici autostrada ca stadionul.

horatiu.cosma

În 2024 s-a consumat perioada de proiectare. În care s-au făcut și expertize pe lucrările deja executate, inclusiv grinzi. Deci decizia e deja luată ce rămâne și ce nu din ce s-a executat de către Bechtel.

Ionut

Poate nu ar strica să le facă API o vizită oficială și să aflăm și noi ce va fi aruncat la gunoi și ce nu, ce planuri au, chestii.

26ld

Si o confimare de la Erbasu ca azi au inceput lucrarile, in comentarii la scurtul lor videoclip:

Autostrada Transilvania (A3) - Suplacu de Barcău-Chiribiș - IANUARIE 2024

GIV

^asa ceva pare ireal prentru mine.. e ca un vis din copilarie la care te tot gandeai si uite ca a devenit realitate.. si urmaresc forumul de prin 2019..  si nici macar nu sunt din zona aia si tot sunt mega entuziasmat..

P3trut

Mi s-a atras atentia de multe ori ca-s prea optimist, pe forum, numai ca nu inteleg in ce conditii se astepta cineva ca Erbasu sa termine anul acesta? Lotul e reevaluat la 37%, ceea ce era de asteptat de cand sta acolo ignorat, Erbasu e la primul lot de autostrada si la centura de la Oradea a avut intarzieri. Plus ca au facut chestii minime pe lot pana acum. Sa speram ca termina in vara lui 2026, mai degraba aici ar trebui sa ne fie asteptarile.