Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

8 Members and 25 Guests are viewing this topic.

a.l.x

Mult a durat amânarea asta  :lol:

QuoteUltimul sector necontractat din Autostrada #Transilvania (#A3) are de astăzi #constructor desemnat !

Proiectarea și execuția secțiunilor Poarta Sălajului - Zalău și Zalău – Nușfalău a fost atribuită Asocierii de firme turcești Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS - Ozaltin Insaat Ticaret VE Sanayi AS, cu suma de 6,62 miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit contractului #construcția celor două secțiuni, cu o lungime totală de 41 km, trebuie finalizată în 78 de luni (18 luni #proiectare, 60 de luni #execuție).

Pe traseul acestui sector din Autostrada Transilvania (A3) vor fi construite inclusiv:

- Tunelului #Meseș (în lungime de 2,89 km), cel mai lung tunel de autostradă din #România. Acest #tunel este format din două #galerii unidirecționale care împreună totalizează 5,78 km.
- 65 de #viaducte, #poduri și #pasaje ( în lungime totală de aproximativ 13 km).

Procedura pentru #semnarea contractului, finanțat prin Programul Transport (#PT), va putea începe în termen de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

#CNAIR #investitii #dezvoltare #infrastructura #CristianPistol 

FB- Cristian Pistol

catalin2407

Sunt curios daca UMB contesta. Nu i-am vazut mari fani pentru "jocuri" de-astea.

dr4qul4

La cat de gros e cascavalul, vor contesta si UMB si WeBuild
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

prd.marius

Pana la urma care e forma finala a lui A3?
QuoteUltimul sector necontractat din Autostrada #Transilvania (#A3) are de astăzi #constructor desemnat !
Din ce inteleg de aici, toate sunt contractate, nu mai e nimic dincolo de Tg. Mures.

raulbogdan23

Sincer ma multumesc sa faca bucata de la Nusfalau pana in viitoarea centura a Zalaului, raman 20 de km de DN si centura, 2 sate. Tunelul sa vina pana in 2030.

Cu multi de DACA, dar lasati-ma sa visez, poate 2027 avem cale libera spre Oradea.

piXel

Până în 2027 mai sunt 2 ani. E mai probabil ca în 2027 să se termine contestațiile și tot baletul juridic, e imposibil să fie dat în circulație în 2027. Dar dacă insiști, eu te las să visezi.

GIV

@raulbogdan23 acelasi lucru ca @piXel voiam sa spun si eu :)) pe langa asta, de unde bani?

ncb

@raulbogdan23 Si mie mi-ar placea acest scenariu dar tind sa cred ca n-o sa fie diferenta atat de mare de timp mai ales daca pentru realizarea sectorului mentionat de tine vor folosi umplutura scoasa de la tunel.

raul.olaru

Legat de folosirea umpluturii scoase din tunel chiar e ceva oficial din caiatul de sarcini?
Ma gandesc ca fiind un relief asemanator cu Nadaselu - Poarta Salajului, volumul de sapat e mult mai mare decat cel de umplut (exceptand tunelul).
Sau nu e pamant bun de umpluturi in acele dealuri?  :unsure: