Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

naivu

^^^nu știu cât au evoluat prețurile la materialele de construcție, ca să justifice prețurile pt A9 și Alternativa Techirghiol (nici cu Craiova-TgJiu, A11 sau A8 deal nu mi-e rușine!)?!
Prețul relativ mai mic pe PSălaj-Zalău-Nușfalău este din cauză că licitația pe tunelul Meseș a fost lansată demult, când se practicau alte prețuri. Din ce știu, există o lege de prin 2022 care permite ajustarea contractului cu prețurile materialelor de construcție, așa că e posibil ca până la final să  se plătească mai mult decât cei 6,626 miliarde lei din oferta Makyol.

ijwtsh

De asemenea pare ca UMB a ofertat singur - e posibil asa ceva? Adica inca n-a demonstrat ca are experienta la forat. Nu trebuie sa duca celalalt contract la capat ca sa capete privilegiul de a depune oferta pe loturi cu tunel?

dorum

pai nu e tot impreuna cu bosniacii?

a.l.x

Ba da, dar e mai rapid să scrii un mesaj aici decât să dai câteva clickuri.

dr4qul4

UMB pare ca a inteles criticile aparute in ultima perioada, si au lasat-o mai moale cu licitatiile pe genunchi.
Adica nu mai baga 80 ci liciteaza la limita superioara, astfel ca in cazul in care castiga, sa aiba marja pentru (multi) subcontractori. Pentru ca de unul singur, acest lot i-ar fi pus capac. Cred ca le-ar fi mai greu de facut ca toata A7 de la Buzau la Pascani.
Probabil 80% vor mai licita doar in Moldova, si nici pe acolo peste tot.

Dar nu cred ca vor renunta atat de usor. Nu i-ar deranja sa se judece macar 1 an si sa inceapa proiectarea abia in 2026.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ijwtsh

tom_sawyer

Quote from: ijwtsh on October 31, 2024, 11:45:12 AMNu mai stiu daca Marinul sau Cristian a spus mai demult ca sunt zvonuri legate de un nod rutier la Suplac.

Iata si confirmarea: link.

QuoteDescărcarea de pe Autostradă Transilvaniei în zona Suplacu de Barcău !
În urma ultimelor discuții purtate cu premierul Marcel Ciolacu și ministru transporturilor  Sorin Grindeanu alături de președintele Psd Bihor Dr Aurel Mohan și domnul subprefect Emilian Pavel , am găsit o variantă sustenabilă pentru coborârea si urcarea pe autostrada Transilvania în zona comunei Suplacu de Barcău !
Proiectarea și execuția ar putea intra în aceleași coordonate cu execuția tronsonului Chiribiș -Suplacu de Barcău !
Mulți primari din zonă au avut posibilitatea să semneze această adresă chiar în primele minute de la instalare !
Sper ca această lucrare să aducă multă dezvoltare în această zonă Balc-Suplacu de Barcău - Popești -Derna !
Rămâne ca Guvernul României să demareze procedurile necesare !

Ma rog, confirmare e mult spus. Nu-mi dau seama daca chiar se va intampla asta sau se incadreaza doar la "s-ar putea".

N-ar fi mai utilă și mai prioritară o descărcare la Topa Mică?