Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

voicul

Contestatii clar, dar din ce se vede Makyol e venit cu sapa in Romania (nu cu Mapa).
Vedem. Oricum 6 - 9 - 12 luni contestatii.

mdragos

Eu zic ca anuleaza licitatia. Si o fac din nou in 1-2 luni. Problem solved 😂

tom_sawyer

Încă din februarie știm oficial că oferta Makyol a luat punctaj maxim la evaluarea tehnică, iar oferta financiară este de peste 80% din estimat.
CNAIR a cerut clarificări privind unele elemente de preț considerate prea scăzute. Makyol a contstat la CNSC și a câștigat: nu e nevoie de clarificări suplimentare privind oferta Makyol.
De atunci CNAIR tot evaluează refuzând să dea un câștigător.

aaxel03

^ERIS.M
La ce "presiuni UMB" te referi? Iti inchipui tu ca ar fi facut UMB "presiuni" sau stii ceva concret?

Alexandru97

Pe Umb(rărescu) îl doare undeva, părerea mea, dacă ia sau nu, Meseșul. E întins la maxim, și, pe de altă parte, lămurit de terenul din zona Sălajului. Încă 41 km i-ar fi peste cap. Ce să mai vorbesc de 2,89 km de tunel, din ăștia 41 km? Dar de poduri, viaducte, podețe...? Nu cred că vom avea răspuns concret mâine, după cum suntem obișnuiți, dar speranța moare ultima. Se va concretiza mai degrabă A8 decât să se construiască ceva, ce era pe hârtie încă din vremea Bechtel.

dr4qul4

Asta o credeti voi. Cat de lunga e proiectarea la Meses? Se poate prelungi cu minim 6 luni. + alte 6 pana la OIL. Asadar, peste minim 2,5 - 3 ani va incepe efectiv santierul
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

piXel

Vrăbiuțele știu ceva despre ce se întâmplă pe lotul Suplacul de Barcău - Chiribiș? Erbașu construia de zor organizarea de șantier, a adus materiale și probabil că acum stă.

Cristian 74

Așteaptă aprobarea PT. În august au predat-o.

ijwtsh

Nu mai stiu daca Marinul sau Cristian a spus mai demult ca sunt zvonuri legate de un nod rutier la Suplac.

Iata si confirmarea: link.

QuoteDescărcarea de pe Autostradă Transilvaniei în zona Suplacu de Barcău !
În urma ultimelor discuții purtate cu premierul Marcel Ciolacu și ministru transporturilor  Sorin Grindeanu alături de președintele Psd Bihor Dr Aurel Mohan și domnul subprefect Emilian Pavel , am găsit o variantă sustenabilă pentru coborârea si urcarea pe autostrada Transilvania în zona comunei Suplacu de Barcău !
Proiectarea și execuția ar putea intra în aceleași coordonate cu execuția tronsonului Chiribiș -Suplacu de Barcău !
Mulți primari din zonă au avut posibilitatea să semneze această adresă chiar în primele minute de la instalare !
Sper ca această lucrare să aducă multă dezvoltare în această zonă Balc-Suplacu de Barcău - Popești -Derna !
Rămâne ca Guvernul României să demareze procedurile necesare !

Ma rog, confirmare e mult spus. Nu-mi dau seama daca chiar se va intampla asta sau se incadreaza doar la "s-ar putea".

piXel

E greu de distins între promisiuni de campanie și inteții serioase. Fără îndoială că impactul ar fi pozitiv pentru zona respectivă dar trebuie văzut dacă se justifică investiția. 

NGC

Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Salajului – Zalau, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău - Nușfalău

Quote from: ERIS.M on October 30, 2024, 06:11:28 PMMAKYOL ESTE CÂȘTIGĂTOR.
Diferența de 200 milioane € nu a putut fi acoperită de presiunile UMB.

Valoare estimata -> +/- 7,486 miliarde RON fara TVA

1. MAKYOL        -> +/- 6,626 miliarde RON fara TVA
2. WEBUILD       -> +/- 6,838 miliarde RON fara TVA
3. UMB           -> +/- 7,479 miliarde RON fara TVA

Chiar daca mai sus vedeti in lista si pe WEBUILD, ea este totusi descalificata.

IonutP

Îmi era dor de aceste informații NGG. Mulțumim!
M-am săturat de informațiile prezentate de multe ori aiurea de presa și de informațiile trunchiate ale politicienilor...

aaxel03

Se poate construi acest lot la un pret de doar 32 mil Euro/ km? Ma gandesc ca e zona deluroasa,tunel 3km etc, iar preturile unor autostrazi la ses (A9, A4..) bat pe 40 mil E/km...

hefaistos

Având în vedere unde s-a dus UMB cu pretul, putem presupune ca la momentul depunerii nu i-a interesat proiectul. La fel ca pe DX12 T1. Acum, dacă s-au răzgândit între timp, bafta lor.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

GAC

UMB a iesit pe loc 3, nu cred ca si-au dorit acest lot. diferenta e mare. nu le sta in caracter... eu cred ca au depus o oferta, in caz ca nu participa nimeni / oferte neconforme.
intrebarea e ce face we build, ca au fost descalificati parca...
daca makyol au 1 tmb (nu zic 2), in 2 ani avem tunelele gata de la oil.