Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 12 Guests are viewing this topic.

raulbogdan23

Uitati de Braila - Galati unde prin 2022 a fost un heirup de zile mari si au cam pregatit terasamentul (cam in acelasi fel cum e pe Nadaselu - Topa - Zimbor) pentru asfalt. Intradevar au asternut ceva de fatada si apoi au abandonat. Suntem in 2024 si nu avem nimic acolo, probabil nici anul acesta nu vedem negru.

Tic Tac  :whistling:

Alexandru97

Au fost depuse astăzi trei oferte pentru construcția Nodului Rutier #Românași amplasat pe sectorul #PoartaSălajului – #Nușfalău al Autostrăzii #Transilvania (#A3)!

- Asocierea SC DRUM INSERV SRL – INFRA EXPERT AD (#Romania / Bulgaria)
- Asocierea SC GP SAGEATA PROD SRL  -  S.C SYLC CON TRANS SRL (Romania)
- Asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L.  - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (Romania)

Contractul prevede proiectarea și execuția acestui nod rutier în termen de 10 luni (3 luni proiectare și 7 luni execuție) la o valoare de maximum 71,37 milioane de lei (fără TVA).

Finanțarea este asigurată prin #PNRR.

După ce va fi construit, Nodului Rutier Românași va asigura descărcarea traficului rutier de pe  subsecțiunea #Zimbor- #PoartaSălajului a autostrăzii Transilvania  până la finalizarea subsecțiunii #PoartaSălajului – #Zalău.

#CNAIR #investitii #dezvoltare #constructie #CristianPistol

raulbogdan23

E cam clar, hai cu finalizarea si dare in trafic pe final de 2025 (am luat in calcul ca pana la 31 decembrie 2024 se semneaza si se da OIL)

alexa_adrian2001

foarte interesant cum de UMB a participat la aceasta licitatie si la aia cu sute de piloti nu  O:-)
si mai interesant va fi cu ce resurse se va lauda ca le are disponibile.

gicu

A participat pentru că acolo oricum trebuia făcută o descărcare, ca să nu se facă toată lumea de râs cu încă un muzeu ce se termină lângă DN. Așa că decât descărcare provizorie și apoi nod, mai bine direct nod.

Oneinthecrowd

Conform CESTRIN noul termen de finalizare pentru Zimbor - Poarta Salajului este 28.12.2026.

Are timp UMB sa intinda pelteaua.

Powered by API/PUM imgur uploader

mirceaeliade

Vad ca e 28 iunie 2026 pentru lotul alaturat de 30 de km, adica se pare ca a primit inca o prelungire de 12 luni. Macar e inainte de termenul oficial PNRR de 30 august 2026. Asta a fost primul lot PNRR semnat, cu timp FOARTE lejer de terminat in termen. Parca ceva de genul finalul anului 2023 cu 36 luni PT+executie. Si acum asta e la limita. Si lotul mai scurt 3B2 de 13 km tot cam la sfarsitul anului 2023 avea estimata finalizarea in momentul semnarii. Avem acum confirmarea ca executia celor 2 contracte de catre UMB va dura de fapt 6 ani adica dublu fata de 3 ani cat era planificat la momentul semnarii.  :gj:

tom_sawyer

Avem și jalon intermediar:

Quote from: tom_sawyer on April 23, 2024, 04:04:27 PMhttps://monitorpnrr.eu/piloni/?jalon=83

Termen: 2024 T4

Ținta se referă la finalizarea a cel puțin 50 % din lucrările (certificate prin raportul de supraveghere) de infrastructură rutieră amplasată pe rețeaua TEN-T:
• A7 – Ploiești-Pașcani (319 km);
• A8 – Târgu-Mureș-Miercurea Nirajului și Leghin-Tg. Neamț (Moțca) (59 km);
• A1 – Marginea-Holdea (9 km);
• A3 – Nădășelu-Poarta Sălajului (42 km).

naivu

^Pe A3 și chiar pe A7 se poate aduce la 50% din condei, dar pe A8 sunt în proiectare, iar pe A1 încă în pregătire. Astea trei (A1 și A8) nu ajung nici la 10% până în 2024 T4!!!

GIV

@alexa_adrian2001 cum poti compara o licitatie de constructie a unui nod rutier cu una de constructie a unor viaducte de n km  si care au si o inaltime considerabila? pana si umb si a dat seama ca nu poate gasi resura umana sa faca asa ceva

gicu

marinul

Am ocolit 2 semnafoare de pe dn19b pe aliniamentul A3 in zona Margine  :) . Nu recomand decat cu 4x4, desi condițiile nu sunt mult mai bune pe dn ul aflat in reabilitare.Defapt am luat-o pe acolo sa vad daca s-a mai modificat relieful, pare la fel ca in 2016 cand am fost prima dată pe șantier

In legatura cu organizarea de șantier Nurol, am discutat cu cineva din anturajul lor. Utilajele merg la Târgu Mureș, au ajuns la 100% in februarie dar inca nu au emis ultima factură si din cauza asta apar cu 99% in raportul cestrin. Oricum o sa ii mai vedem prin zona, lotul finalizat de ei are 10 ani garanție.

sillentium

s-a semnat azi cu Ozaltin contractul pentru viaductele scoase din contractul cu UMB de pe Lotul Nădășelu – Zimbor

RazesIesean

Acum sa vedem cate luni mai dureaza pana are si OIL-ul. De atunci putem calcula cele 27 de luni.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

naivu

^^ au primit și un proiect sau au prevăzută și perioadă de proiectare?