Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

reed

Marea provocare o sa fie mutatul și instalarea grinzilor.Dar se poate face,am văzut la Tirenna.

GIV

lotul erbasu nu e la 50%? daca si in cazul asta e lot dificil pt ei..

misiekwas

Problema aici e ca a fost la 50% la momentul rezilierii. Întrebarea este dacă lucrării Bechtel nu s-au deteriorat grav.

Vlad94

Bine ar fi dacă Precon ar prioritiza două tronsoane înainte de toate. Primul ar fi cel de la limita cu lotul 1, ca să se folosească 5 km de autostradă și să se ocolească Chiribișul și al doilea între A3 Biharia și DN19E ca să se evite ocolul prin Biharia. În cazul primului tronson nu trebuie să facă altceva decât să construiască DN-ul relocat de 5km și să facă un nod provizoriu.

Powered by API/PUM imgur uploader

pasadia

Nu prea are logica ce spui. Sa zicem ca cineva intra in tara pe autostrada, la Bors. Cel mai probabil destinatia sa va fi Cluj sau Targu Mures, sau mai la est de acestea. Cu ce il ajuta pe respectivul om / transportator ca bucata de la nord de Biharia sa fie construita inaintea intregului lot (sa zicem in 2025 si nu in 2027)?

Si zic asta pentru ca acel trafic, si in 2025 si in 2027 va alege sa continue pe DN1, Oradea - Cluj. Nu se va duce nimeni prin Salaj cat timp nu sunt gata in intregime loturile dintre Biharia si Surplacu, cat timp centura Zalau nu e gata si nu sunt terminate nici loturile UMB-ul dinspre Nadaselu. Si nici unul dintre lucrurile astea nu vor fi gata in 2025.

Deci, revenind, dinspre Bors spre Cluj vei merge pe la Oradea, deci te vei urcata pe DX11 si vei continua cu centura Oradea. Nu vei avea nici o treaba cu Biharia.
Si in cazul celeilalte bucati de autostrada "prioritiata de tine" se aplica aceleasi argumente. Nivelul de trafic este (si va fi, in perioada constructiei) atat de redus incat nu are sens sa isi bata cineva capul cu deschideri partiale.

raulbogdan23

Mai bine ar reface PT pentru zona unde trebuie mutat DN-ul sa includa 2 pasaje/subtraversari si sa lase DN-ul unde e

marinul

Iar vreți sa ceară bani in plus?  :lol:

LE: de acord cu @pasadia plus ca teoretic se finalizează centura Biharia anul ăsta sau la anul

RazesIesean

Eu nu inteleg cum de se fac pe fata asemenea manarii si nu se sesizeaza nimeni.
Adica astia prin ei insasi, spun ca Precon e Selina, si nimeni nu trage de maneca CNAIR si cei ce au judecat cazul ca a castigat o companie cu care statul are litigiu pe acelasi obiect.

~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

handrei

Maine, Ciolacu cu Ciuca cu Grindeanu viziteaza mai multe santiere pe autostrada Transilvaniei. Oare alea parasite ? :))

De acolo zboara la Oradea, unde vor inaugura oficial (insa in realitate nu se va deschide traficul) noua legatura Centura Oradea- A3 (DN1y + DeX16).

Apoi zboara la Timisoara, sa le arate Grindeanu ce centura si-a tras acolo....

TibiV

De la On The Road AK : Autostrada Transilvania A3 - Viaductul de la Santa Maria (Santamarie)

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cristian 74

Drumeția mea (bi)săptămânală să văd ce se mai lucrează pe A3. Nu mare lucru, doar la structurile metalice de la Km 7 și Sâncraiu Almașului. Și constant se fac stocuri de piatră concasată, realizate de subcontractori. Urmează săptămâna liberă, mă duc iar după 1 aprilie, poate-poate...

Iceman

Așa pățești când îți angajezi meseriași în România să îți zugrăvească casa... nu apuci să termine lucrarea în totalitate căci își au luat o altă lucrare altundeva și merg deja acolo.... Așa a făcut și UMB pe A3 😃

TibiV

Păi și ce sens ar avea să zugrăvească casa în totalitate dacă tu nu ai încă instalate ușile și ferestrele, de care se va ocupa alt meseriaș - dar nu se stie cand?!... Doar ca să îl poți certa pe primul că "s-a stricat zugrăveala, dom'le!"... ?

Înjură-l când este gata toată casa (aka viaductele suplimentare) și "plouă prin acoperiș". Pana atunci lasa-l sa se ocupe de alte lucrari mai urgente, la care este (aproape) gata si tamplaria...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

raulbogdan23

Nu cred ca e un exemplu bun asta, aici pot lucra linistit sa puna si panselute (vezi cum am avut pe Gilau - Nadaselu, fara podul peste Somes facut de TS).

Daca viaductele or sa stea in aer 5 ani sa nu stam 5 ani si pe loturile UMB ca sa se apuce de pus panselute. Sa termine si la revedere, dusi sa fie.

LE: sa termine in perioada contractuala

GIV

pot deschide zimbor poarta salajului chiar daca "nu" ajuta pe nimeni