Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Cetatean

Sunt curios ce o sa iasa dupa reproiectare. Avand in vedere ca au trecut niste ani peste lucrarile lasate in bataia vantului si a soarelui. De asemenea expertiza care a stat la baza licitatiei,parca a fost una nu? cred ca tot constructorului ii va aduce plus.
In schimb termenul...pentru cat mai este de lucru mi se pare f scurt.
Stie cineva ce/cate lucrari mari mai are Slanina? In afara de centura aia de pe la Beius parca?

nicolaem

in mintea mea e o singura intrebare, vrea Beni sa faca drumu, sau asteapta decizia instantei si vede el apoi ce decide

bim14

Ar fi absolut extraordinar ca la sfarsit de 2026 sa se circule de la Nusfalau pana la granita pe autostrada, iar spre est prioritatea sa fie segmentul de la Nusfalau pana la nodul cu centura Zalau, asta pentru ca mi-e frica sa nu se ajunga ca tunelul sa fie lasat asemenea celui de la Holdea. Pana atunci o sa fie gata cel al lui Porr si poate vor prinde curaj toti cei implicati in proiect.

Quote from: bim14 on January 09, 2024, 10:42:40 AMEu tocmai am virat 100 de lei si mai pun 500 in contul API daca la final de 2024 avem minim 50 de km de A7.

voicul

Frica de tunel nu e a constructorului ci la CNAIR.
Constructorii ar fi facut tuneluri fix cum au facut la CFR si culmea chiar si pe autostrada - pe A1 este deja 1 tunel, dar la CNAIR ...

Oricum surprinzatoare miscarea (dupa atatia ani) cu semnarea.
Hai sa fie cu noroc de data asta!

Ionut

Mda. Jale mobilizarea pe A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta. Sub Aktor, cu mult. :((
Filmare la procesat azi-mâine, cum am timp, e totuși weekend.

Later edit, după review video: corectez, șantierul e aproape pustiu. Nu chiar ca pe CraPi4, dar foarte aproape. Wow...

Mersul trenurilor

Mobilizare pentru muzeu?  :lol:  Lasa sa faca unde e mai important. Clar au prea multe proiecte. Mai vroiau si Meses.

GIV

@Mersul trenurilor pai ce, inca nu a fost desemnat un castigator pe meses.

nicolaem

poate cineva sa faca o sinteza a loturilor pe care lucreaza umb si cele abandonate?
nu urmaresc chiar tot dar A3, CraPI is abandonate. Pe A7 lucreaza partial, Centura TM se lauda Grindeanu ca se lucreeza.

alecu26

Eu astept mai degraba rezultatele.contabile pe anul.trecut. Pe langa cresterea legata de inflatie a cifrei de afaceri...cu greu.cred ca a mai crescut un 10% macar. Iar profitul...macar sa fie pe plus.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Ionut

Filmare completă dronă Autostrada A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului. UMB. martie 2024.

Filmarea este disponibilă deja pentru patreoni. În 24h pentru toată lumea. Șantierul e aproape pustil, din păcate...

bim14

CNAIR si Ministerul ce spun de mobilizarea(de fapt lipsa mobilizarii) constructorului roman pe aproape toate santierele pe care le are in lucru? Macar sa ne spuna si noua ce se intampla, ca doar nu numai la platit taxe suntem buni.
Quote from: bim14 on January 09, 2024, 10:42:40 AMEu tocmai am virat 100 de lei si mai pun 500 in contul API daca la final de 2024 avem minim 50 de km de A7.

dr4qul4

NU se intampla nimic...neasteptat. Unii pe aici am tot zis ca nu e normal ca UMB sa castige tot, pentru ca vor intra in categoria Aktor, iar statul va fi prins in capcana: nu are cum sa rezilieze 20 de loturi in an electoral, asa ca accepta orice vrea constructorul.

Eu cred ca UMB si-a sporit capacitatea in ultimul an, iar in acest moment este undeva la 3-4 loturi cu mobilizarea la care ne asteptam noi sau 6-7 cu mobilizare decenta.
Ce se observa in acest moment, este ca UMB trage tare pe vreo 2-3 loturi, mimeaza (mai bine sau mai rau) pe alte 5-6 si le-a abandonat pe restul. Avem asa:
- A0 - 1 - plimba niste grinzi
- A1 - 1 lot taie frunzia la caini
- A3 - 3 loturi abandonate. Mai mimeaza ceva ca oricum au scapat de presiune.
- A7: + 2 loturi cu mobilizare buna
      + 2 loturi asa si asa,
      - 6: pe 3 joaca teatru si pe 3 i-a luat somnul.
- DX6 + 1 asa si asa (de 1 an si jumatate tot ne prmoit ca e gata)
- DX12 -1 santier abandonat
- VO Timisoara +1 mobilizare buna
- Cosmesti, VO Galati, A8 : -3 inca la naftalina

Asadar 6 cu + si 15 cu -
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Vlad94

M-am uitat putin pe filmarea lui Marinul. Aspecte:
1. Pe Chiribiș-Biharia se dezvoltă cultură agricolă  :lol: . Vor avea de lucrat băieții.
2. Proiectul tehnic e cam aiurea, mai ales acea deviere de 5km a DN-ului.
3. În zona Sânlazăr ar putea face o descărcare temporară pentru a folosi 5km de autostradă dinspre Chiribiș. Practic Precom trebuie să finalizeze relocarea DN-ului și să facă giratoriul provizoriu (vezi mai jos)