Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

GIV

@pasadia o sa le solicit info celor de la cnair pe legea 544 sa vedem ce zic

Ionut

API pe Facebook

Atingem 1000 km în ~75 de zile, dar cu un muzeu?! "Marinul", unul din partenerii noștri, a filmat joi, 20.04.2023, mini-lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania: ... Hartă interactivă: https://bit.ly/3IZwYLw.

Este perfect fezabil ca în aproximativ 75 de zile turcii de la Nurol să fie pregătiți pentru inaugurarea celor 13,55 kilometri dacă se vor mobiliza foarte bine cu finisajele: asfalt, parapete, marcaje, garduri protecție.

Atenție: contractul a avut termen de finalizare februarie 2023, fiind semnat în 30.09.2020 pe 6 luni proiectare și 18 de execuție. Ordinul de începere a fost emis în 01.02.2021 și proiectul tehnic a fost avizat în august 2021. CNAIR nu a anunțat dacă a acordat antreprenorului extensii de timp.

Cu siguranță rămân mărunțișuri de terminat în afara părții carosabile până spre sfârșitul verii, dar circulația poate fi deschisă la final de iunie sau cel târziu început de iulie DACĂ și CNAIR își va face URGENT treaba și va rezolva birocrația necesară pentru execuția soluției de provizorii de conectare cu DN19B lângă Porț, la sud de Suplacu de Barcău.

Altfel, putem ajunge în situația penibilă de a atinge 1000 kilometri de autostradă și drum expres... cu un muzeu! Adică un tronson bun de circulat care nu poate fi folosit de șoferi deoarece nu are conexiune cu infrastructura existentă. În prezent, România are în exploatare aproape 955 km de autostradă și alți aproape 40 km de drum expres veritabil.

pentium10

Salutare,

Am fost azi la pozat santierul A3 Chetani - Campia Turzii.
Mobilizare exemplara pentru o zi de duminica din partea Strabag si Geiger.
Am prins si basculantele la incarcat, transportat, descarcat etc...
Se lucra in mai multe puncte pe drumul de santier, pregateau pentru saptamana viitoare. 

Desi din drona arata impresionant terasamentul, de la fata locului se vede ca abia suntem la inceput. Uneori terasamentul nici nu e, e la cota minus 1 metru, si se inalta pe segmente.
Am avut impresia, si am si sa va zic ca din drona e prea placut, de pe teren defapt reiese cat de mult este de lucru, in special pe segmentul al doilea unde lucreaza Strabag.
Pe prima zona, Marcu Team acum 4 ani a facut ceva impresionant in 2 luni.

Am prins si finalul de zi cu utilajele parcate. E impresionant doar numarul de parcari ce e nevoie pentru aceste utilaje/basculante, apoi si numarul masiniilor.

Incepem, mergem din zona nodului Chetani spre vest.

zona paraului, unde nu este loc sa treaca o combina mare