Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 26 Guests are viewing this topic.

Ionut

Filmare completă A3 Nușfalău-Suplacu de Barcău 30 martie 2023. Enjoy! Vine și poziție API diseară.

ijwtsh

4 grinzi? Sau n-are legatura? Desi nu stiu de ce altceva ar putea fi 4 transporturi agabaritice fix la Chetani in perioada asta.

mirceaeliade

La 2:57 ala e nod de intoarcere la 180 grade? Sunt curios daca cu aceiasi bani nu se faceau mai usor bretele de acces la vreun DC prin zona unde cel putin masinele mici pot intoarce.

TibiV

Nu e nod de intoarcere, este bucla de intoarcere.
Pentru toti, indiferent de marime.

Si are rostul de a reduce riscurile de a vedea "viteji" pe contrasens, pentru ca au ratat o iesire...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

API pe Facebook

Nurol pe #AutostradaA3 este în continuare în cărți pentru borna de 1000 km. Joi, 30.03.2023 am filmat cei 13,55 kilometri dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău: ... Hartă interactivă: https://bit.ly/3IZwYLw.

Contractul cu turcii de la Nurol a avut termen de finalizare în februarie 2023, fiind semnat în 30.09.2020 pe 6 luni proiectare și 18 de execuție. Ordinul de începere a fost emis în 01.02.2021 și proiectul tehnic a fost avizat în august 2021.

Oficialii CNAIR nu au anunțat dacă au acordat antreprenorului extensii de timp. Ceea ce interesează în ultimă instanță pe toată lumea e când se va deschide: în iunie, termen fezabil, însă doar dacă se duc la bun sfârșit procedurile birocratice și execuția propriu-zisă a soluției provizorii de conectare cu DN19B lângă Porț, la sud de Suplacu de Barcău.

Inaugurarea acestui scurt tronson va coincide cu atingerea bornei simbolice de 1000 kilometri de autostradă și drum expres veritabil, în condițiile în care "competitorii" pentru "trofeu", turcii de la Alsim Alarko, se mișcă foarte greu pe lotul 2 al A0 Sud, existând riscul să se lungească spre finalul verii sau chiar până în toamnă.

România are nevoie de aproximativ 3000 kilometri de autostradă și drum expres pentru o rețea decentă. Acum circulăm pe 995 km. Avem contracte de lucrări semnate pe 669 km cu o valoare totală de peste 8,6 miliarde euro și licitații de lucrări în derulare pe alți aproape 272 km cu un cost estimat total de peste 4,5 miliarde euro.

lucianluci96

Despre Suplacu de Barcau - Chiribis se mai stie ceva? Stiu ca la un moment dat s-a suspendat licitatia din cauza clarificarilor dar nu mai tin minte daca exista un termen. Si o alta intrebare ar fi despre Biharia - Chiribis unde avem deja lista ofertantilor dar la fel, nu tin minte termenul de evaluare. Multumesc.

Cristian_cj

Doar mie mi se pare ca Nurol mai au mult și bine de muncit ? La stadiul in care e lucrarea, cred ca nici Umb N-ar termina in Iunie. Poate un 1 septembrie la cheie...

PS: au mai licitat undeva in zona ? Am auzit ca le promit celor pe care i-au subcontractat ca vor mai avea și alte loturi acolo, dar nu-mi amintesc sa-i fi văzut pe nicăieri in listele de ofertanți.

NGC

"Proiectare si executie pentru finalizarea Autostrazii Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 3C: Suplacu de Barcau – Bors, Subsectiunea 3C1: Suplacu de Barcau - Chiribis (km 4+200 - km 30+550)"

Este vorba despre vechea licitatie. Saptamana trecuta vechea licitatie a fost in sfarsit anulata si "oficial" (SICAP).

mirceaeliade

^iar actuala e inca suspendata, fara clarificari adaugate; parca citisem undeva ca ii mai si trebuie reconfimarea indicatorilor tehno-economici pt ca sa primeasca semnificativ mai multi bani...

GIV

@NGC pe Biharia – Chiribiș care mai este statusul? selina parca a contestat rezilierea si din cate am inteles nu se poate semna noul contract sau gresesc?

Cristian 74

shogom

Oare viaductul de la Santamarie poate fi comparat( lungime, inaltime) cu cel al lui Porr de la Talmacel?

Hercule

La Poarta Salajului pare a fi nevoie de un lansator de grinzi.
Deșteaptă-te române!

montaniardul

Cred ca la viaductul asta mergea bine si cu grinzi de otel.

pentium10

pe o vreme urata se ridica grinzi la Nodul Chetani

https://www.facebook.com/reel/766025601575598/?s=single_unit
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures