Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

zuma80

Eu inteleg ca aici s-a petrecut incidentul!

Powered by API/PUM imgur uploader
Pentru A6!

mike_us

Articol care citează forumul API despre anularea Suplacu de Barcău – Chiribiș. Ar fi normal sa dea o declarație si ministerul /CNADR. Sa își asume si eșecurile nu numai realizările. Ar fi un semn de normalitate.

https://www.economica.net/autostrada-transilvania-inca-un-esec-licitatia-pentru-tronsonul-suplacu-de-barcau-chiribis-anulata_522852.html

vladioan_bv

cand te uiti in spate la ce constructori au licitat / castigat licitatia, parca nu imi pare asa rau ca s-a anulat, mai ales in perspectiva celor care au depus oferte..

mirceaeliade

>Ambii ofertanți care au trecut mai departe în etapa de evaluare financiara, au avut oferte mai mari decât valoarea estimată

care au fost ceilalti doi ofertanti, si cum de au fost eliminati anterior de a se lua in calcul oferta lor financiara?  daca ceilalti 2 finalisti au fost peste limita, nu pot restul 2 sa fie reanalizati?

razvan96

Simplu, au fost descalificați in faza evaluarii tehnice/DUAE. Ai fi aflat daca te uitai la mesajele din urma :).

rota

Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău - Chiribiș rămâne în curs de evaluare

Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la anularea procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău - Chiribiș (km 4+200 - km 30+550), precizăm că aceste știri nu reflectă situația reală a procedurii, fiind extrase dintr-un document intermediar, aflat încă în analiză.

Procesul de evaluare a ofertelor este în desfășurare. În acest moment nu au fost emise Comunicările de rezultat.

CNAIR infirmă informațiile referitoare la anularea procedurii. Ulterior finalizării procesului de evaluare și aprobării Raportului Procedurii, Autoritatea Contractanta va emite Comunicările de rezultat prin care ofertanții participanți vor fi informați cu privire rezultatul procesului de evaluare. sursa

mirceaeliade

@razvan ok, da ce inseamna exact ca au fost descalificati la oferta tehnica?  au zis ca fac cu asfalt mai subtire decat cere oferta? sau cam ce ar fi putut sa aiba lipsa?  si ce inseamna exact acronimul DUAE?

cosminnus

DUAE (Document Unic de Achizitie European) este un instrument care facilitează participarea operatorilor economici la
procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectoriale și reduce sarcinile administrative pentru
autoritățile/entitățile contractante, fiind instituit la nivelul Uniunii Europene prin Regulamentul C.E. nr. 7/2016. Conform
legislației naționale (Legea nr. 98/2016 și Legea nr. 99/2016), acesta este obligatoriu a fi utilizat atât de către autoritățile
contractante/entitățile contractante, cât și de către operatorii economici participanți la procedurile de atribuire (în funcție de
calitatea pe care o au în respectiva procedură de atribuire – candidat, ofertant, terț susținător, subcontractant) începând cu
intrarea in vigoare a acesteia.

Versiunea electronică a DUAE (eDUAE) este pusă la dispoziție ca și formular on-line de către Comisia Europeană, la adresa
de internet dedicată - https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter.

DUAE reprezintă o declarație pe propria răspundere a operatorului economic potrivit căreia nu se află într-una dintre situațiile
de excludere prevăzute de legislația natională și îndeplinește criteriile de calificare si selecție precizate de
autoritatea/entitatea contractantă în fișa de date a achizitiei, precum și, după caz, respectă regulile și criteriile obiective care
au fost stabilite în scopul limitării numărului de candidați calificați care urmează să fie invitați să participe în cadrul procedurilor
care se derulează în două etape.

În cazul procedurilor de atribuire care se desfășoară într-o singură etapă, doar ofertantul aflat pe primul loc în clasamentul
intermediar realizat după evaluarea tuturor ofertelor depuse, conform criteriului de atribuire precizat în anunțul de
participare/simplificat, va trebui să prezinte documentele suport indicate în fișa de date a achiziției, în vederea probării celor
asumate prin DUAE.

De aici: http://mts.ro/wp-content/uploads/2017/07/Instructiuni-DUAE.pdf

RaduG

Răpunsul pe scurt:

,,DUAE reprezintă o declarație pe propria răspundere a operatorului economic, potrivit căreia acesta nu se află într-una
dintre situațiile de excludere prevăzute de legislația natională și îndeplinește criteriile de calificare si selecție precizate de
autoritatea/entitatea contractantă la nivelul fișei de date a achizitiei, precum și, după caz, respectă regulile și criteriile
obiective care au fost stabilite în scopul limitării numărului de candidați calificați care urmează să fie invitați să participe în
cadrul procedurilor de atribuire care se derulează în mai multe etape."

Detaliat:

http://anap.gov.ro/web/wp-content/uploads/2016/06/Ghid-utilizare-DUAE-operatori-economici-006.pdf

RaduG

Am verificat în spate și pentru că văd că Adisan a postat doar fragmente din filmarea de pe 17, dar nu și tot sectorul Nădășelu-Zimbor, pe care ieri l-a urcat pe YT, îl postez eu:

Câteva puncte interesante:
1. alunecare de teren la min 0:39
2. stâlp căzut la min 6:39 îl mai țin doar cablurile de curent. Se pare că ploile masive din ultima perioadă au înmuiat tot ce era de înmuiat.
3. alunecare de teren la min 7:17
4. și mai multe vestigii aparținând Castrului Optatiana încep să apară la Zimbor, min 15:57. Mă întreb ce se va întâmpla cu ele, zidurile sunt fix pe traseul autostrăzii. Zimbor fiind nod rutier, este acum o mega posibilitate de a le valorifica turistic. Ar fi păcat să se piardă.

Cetatean

Nu cred ca am vazut undeva pe un santier 20 de foreze. Pe partea ailalta, incep sa inteleg de ce au renuntat americanii la autostrada.

vladioan_bv

eh..c'mon.... nu puteau face americanii autostrada si o fac romanii? la cati bani au primit..

voicul

Legenda spune ca au primit niste bani ca sa plece acasa (parca 60 de milioane).

Deci decat cu 20 de foreze in santier si 50 de milioane (sau cat erau) din care poate 5% profit, mai bine nu faci nimic si primesti direct 60 de miloane - 100% profit.

Cetatean

Fara suprare, dar au cam fugit de ea, pentru ca practic de aia nu o avem, nu? Si da, o fac romanii, pentru ca si americanii tot cu romani au lucrat.

Ionut

Hai va rog frumos nu mai deviati in papusoi.