Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 37 Guests are viewing this topic.

voicul

+1 R@du

Se face ceva pe S (mai mult decat un plan si o hartie colorata)? Inseamna ca am ramas in urma - un link ceva pentru proiectul asta.

florin74

Sa ii multumim proiectantului (Search) pentru structura de la supratraversarea DJ Ungheni Acatari...  Daca mareau deschiderea cu 2-3 metri ii durea mana, trebuiau sa calculeze etc, asa au dat copy paste si descurcati-va baieti...

reed

^^Arata dubios tare pasajul ala,trece autostrada printre pilonii aia?parca ar fi pasaj peste DJ,nu autostrada.

danpandrea

@reed: normal că trece. Vezi cât de lat este de fapt un DJ direct în thumbnail-ul clipului postat de R@du.

Ionut

API pe Facebook

Astăzi avem o veste bună. Cei de la UMB se pregătesc să intre în teren săptămâna aceasta pe tronsonul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania (A3). Am văzut deja mișcări de trupe și utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale șantierului.

Până atunci, vă invităm să vedeți din dronă tot traseul celor 30,06 km dintre Nădășelu și Zimbor dar și cei 12,24 km ai lotului Zimbor-Poarta Sălajului care vor fi executați de același constructor român.

Solicităm antreprenorului și autorităților din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România să urgenteze procedurile birocratice și tehnice (proiect, exproprieri, autorizație de construire) pe toți cei 42 de km ai autostrăzii care va tăia dealurile transilvănene notorii pentru alunecările de teren.

dargauda

De Selina se stie ceva a intrat in teren sau nu?

Bachus01

Eu nu inteleg o chestie . Pe ce criterii se stabileste durata de executie ?
Aici pe A3 este 24 luni , pe DX12 T3 36 luni .

Iar pe A3 este infinit mai multa munca la structuri + excavari

gicu

Cătălin Drulă a zis la Hotnews ca duratele de execuție le stabilesc proiectanții.
Dar ai dreptate, sunt foarte aleatorii.

razvan96

^^
Si pe DX12 T3 tot 24 de luni perioada de executie, nu 36.

ciprebbe

Va fi minune daca UMB da gata loturile in 36 luni.... mare minune...
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

florin74

Aproape 36 de luni a durat la Gilau Nadaselul... 10 km... Aici sunt 42 de km....
36 de luni daca se aliniaza astrele... (gen lipsa alunecari masive de teren, vreme buna, autorizatii pentru defrisari la timp etc). As merge pe vreo 4 ani... realist.

yetiman

24. 36 luni.
Zau ca nu mai conteaza...  :lol:

Autostrada asta trebuia sa fie gata in 2012 conform contractului cu Bechtel.
Eu vreau sa vad ca se lucreaza. Si am incredere ca UMB se va mobiliza cat vor putea, chiar daca nu cat ne-am dori noi, cei care asteptam A3-ul de ani de zile.
Ca planurile mele de a merge pe A3 spre Ungaria/Austria au fost, oricum, aruncate in aer...

PS: In 2004, cand s-a semnat cu Bechtel 8 ani pentru A3, am zis ca isi bat joc de noi. Nici nu-mi imaginam, atunci, cat de tare...

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

voicul

^Ai noroc cu A10 - A1  :lol:

Eu vad asa: e semnat, se intra in santier cu o firma serioasa care nu e pusa pe tepe si nu are sanse de faliment.
Ca sunt 36 de luni sau 40 sau 45 (da e posibil sa mai creasca) o sa vedem.

TibiV

Si sa nu uitam ca pentru "mega-super-giga" lucrarea pasajul Mogosoaia pe DNCB termenul este tot de 24 de luni.

In mod normal nu ar fi trebuit sa treaca de 12 luni...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)