Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

radupe

Uzinele Chimice Turda sunt localizate langa Holcim, nu s-a facut nimic, doar cateva demolari, deci nu s-au facut decontaminari.
Depozitul Dedeman este situat pe zona fostei fabrici 9 Mai unde se producea carbura de siliciu (interzisa de UE de multi ani), acolo s-a curatat si s-a ridicat depozitul logistic.
Intre cele 2 locatii este o distanta de vreun km.

In timpul constructiei autostrazi s-a descoperit un depozit cu substante chimice depozitate de catre UCT (la periferia Turzii, nu pe spatiul UCT), de acolo s-au luat si dus intr-un depozit temporar aflat la mica distanta. La acel loc cred ca face referire contractul de acum si nicidecum la locatia actuala / fosta a UCT.

alecu26

In contractual lui Euroconstruct din 2008 cred (sau pe atunci) doar a fost mutat, cat sa poata lucra Bechtel.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

razvan96

Motivul e ca abia ieri a aparut in SICAP anuntul de atribuire.

alesd

In SEAP apare insa 28.12.2020 pentru atribuirea contractului, nu 22.09.2020 cum au zis in comunicatul de aici.

Am mai gasit cel putin o neconcordanta (DX12 tronsonul 3) si am scris-o aici.

alecu26

si in teren de cand vom vedea? Hai ca e si sezonul portocalelor.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

pentium10

Din 19 se vor monta grinzile pe lotul Strabag:

• 19/20 gr de 22.7 m
  • 21/26 gr de 34.2 m
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

mirceaeliade

>Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitare și proiectul tehnic al Autostrăzii Ploiești - Comarnic - Brașov este pe cale de a fi semnat, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, în cadrul unei conferințe de presă. Acest contract are o durată de aproape patru ani, perioadă după care poate fi lansată licitația pentru execuția propriu-zisă a celei mai așteptate autostrăzi.

>"Referitor la Comarnic - Brașov, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este pe cale de a fi semnat. Sunt niște discuții pentru că sunt cei cinci kilometri lipsă de la Comarnic. Ei au fost licitați într-o formă în care nu pot fi construiți. Acolo e o procedură care probabil nu poate ajunge la bun sfârșit, caz în care ar trebui niște ajustări contractuale. Ofertantul care a depus oferta de la Ploiești la Brașov să preia și acești cinci kilometri pentru proiectare. Sunt lucruri care s-au schimbat în teren la Comarnic, au apărut lucrări hidrotehnice, nodul nu se poate executa așa cum e făcut", a explicat Cătălina Drulă.

centur comarnic mai asteapta.  posibil pana in 2025

https://www.economica.net/autostrada-ploiesti-brasov-semnare-contract-sf-pt-ministrul-transporturilor_195558.html

altr

Quote"Sectorul A13 Braşov-Făgăraş a făcut parte din autostrada Transilvania şi a fost cumva abandonat undeva în sertare de 10 ani şi aş vrea să-l scoatem de acolo şi să îl facem, pentru că traficul cere acest sector şi ajută şi Moldova, ajută şi zona Braşovului, ajută şi zona de sud a ţării. Este un coridor important de conectare. Am spus doar Braşov - Făgăraş, pentru că Sibiu - Făgăraş este deja aproape finalizat, studiul de fezabilitate este în derulare de 5 ani şi acolo lucrurile sunt mai avansate", a afirmat vineri Drulă, într-o conferinţă de presă.

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/01/15/drula-sectorul-a13-brasov-fagaras-a-fost-abandonat-undeva-in-sertare-de-10-ani-si-as-vrea-sa-il-scoatem-de-acolo-si-sa-il-facem--643936

Atunci de ce n-o scoate si pe Fagaras-Tg.Ms? Ar fi ideal...

pasadia

Mai degrabă ar fi o bătaie de cap in plus. 7 ani de zile, din 2014 de când a apărut MPGT-ul, am putut trăi fără sectorul Făgăraș - Tg. Mureș dar aum văd că iar tot reîncălzim ciorba asta. E exasperant și inutil.

qionescu1

Fagaras-Tg Mures nu e prioritar, sunt alte drumuri mai importante si cu valori de trafic mai mari.

altr

Am intrebat pentru ca in Program de Guvernare era inclusa intreaga sectiune Brasov - Tg. Mures, si am gandit ca revizuirea SF-ului va fi licitat in acelasi timp si pentru Brasov - Fagaras, si pentru Fagaras - Tg. Mures.

Dar se pare ca apar deja diferentele dintre realitatea si viziunea din Programul de Guvernare... :(

naivu

Programul de Guvernare e o chestie incropita pe genunchi in ajunul investirii guvernului, ceva care sa sune bine si sa satisfaca toti partenerii de guvernare (e.g. ce zici de proiectul Sovata-MiercureaCiuc?); as lua mai in serios MasterPlanul si cel mai in serios declaratiile MT. Daca merge bine cu proiectele cu adevarat prioritare, pe final poate vor demara si pregatirea pt restul  :).

kumar

A vazut cineva ceva miscari de la UMB pe Nadaselu-Zimbor? Parca era vorba ca dupa 15 ianuarie o sa miste ceva.

Unde vor avea organizarea de santier?