Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 33 Guests are viewing this topic.

naivu

Eu astept cu interes mutarile CNAIR dupa investirea noului guvern (nu instantaneu, dar in urmatoarele 2-3luni); traiesc cu impresia ca unele masuri mai "speculabile electoral" au fost evitate. Strict pe Straco, ma astept, de exemplu, sa gaseasca niste claimuri in contul carora sa plateasca direct subcontractorii, iar daca Straco sau banca vor incerca sa interfere sa rezilieze a doua zi; sau pur si simplu sa functioneze santierul pana la final si nimeni sa nu inteleaga de ce (ca la nodul Chetani).

pentium10

Primele grinzi pe lotul Strabag de langa Targu Mures abia pe la sfarsitului lunii ianuarie.
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

alecu26

E ok. Chiar si asa o deschidere e posibilă pe 1 iulie. Cel tarziu 1 august.
Eu zic ca tot inainte de ST2.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

JohannDB

Pe A3 MS de la "Aeroport" la Cristești/Tg. Mureș, am făcut o mică explorare, superficială, cu ceva imagini, dar îmi lipsește timpul.... Impresia este că "deocamdată e cam (prea) liniște"...... Ceva utilaje le-am văzut pe la pasajul peste calea ferată îngustă și râul Niraj de la Cristești la Leordeni și ceva decopertări la "cățărarea" pe deal spre Tg. Mureș.... La intersectarea (pasajul) cu DJ 151D înspre Ungheni, liniște..... La intersectarea (pasajul de pe) cu DJ 151B dintre Ungheni și Cerghizel, ridicate niște structuri (piloni neterminați).... Aici mai este și-o fâșie de asfalt  (aproape  de DJ 151B).... La Metro/Tg. Mureș un stâlp pregătit pentru ridicarea-n picioare, dar terasament, cam "ioc"...... Astea numai așa "din mers".... Imagini peste vreo trei-patru zile...

naivu

^^Strabag are termen pana in primavara 2022. Eu as miza mai degraba pe o deschidere in noiembrie-decembrie 2021; chiar daca ar fi posibil tehnic in iulie, nu vad de ce ar face tot acest efort! (tinand cont ca iarna nu-i ca vara, tu ii ceri practic sa termine lotul in cam 3-4 luni in loc de 7-8).
E admirabil ce au reusit Pizza si UMB in noiembrie, dar e un ritm care are probabil costurile lui si nu se poate mentine prea multe saptamani!

Archi

^Acest lot nu are blocaje de aproape nici un fel din cate imi amintesc, relocarile sunt aproape gata toate, dificultatea este foarte usoara. Cea mai mare structura e pe lot e podul peste Niraj, iar ala de abia daca o sa aiba 3-4 deschideri. Nici macar nu e lotul lung sa zici ca acolo ar fii mai dificil, are 9 km cu tot cu drumul de legatura. Chiar si cu o mobilizare medie este posibil sa fie finalizat in decursul verii. Speram doar sa nu apara blocaje de natura financiara sau juridica

Dagda

Din programul de guvernare:
- Continuarea proiectelor în execuție și finalizarea acestora, respectiv:
  *A3, Autostrada Transilvania (cca. 155 km) - 4,2 miliarde de Lei, fără TVA; pregătirea implementării tronsonului Târgu Mureș – Brașov;

Se pare ca reinvie si legatura Brasov - Tg. Mures, probabil la presiunea UDMR

Vlad94

Cred ca zona Hacov ar beneficia mai degraba de o autostrada/drum express Brasov-Gheorgheni-A8-Targu Mures dacat de Targu Mures-Fagaras

miszlik

@Vlad94 Pentru partea vestica a judetului Harghita(zona Cristur,Odorhei) ar fi la fel de util Brasov-Tg Mures. Eu din Cristuru Secuiesc ajung in max.30 de minute in zona Danes,unde va trece A3. (Daca vreodata se va realiza) :)

altr

Buna ziua, sunt nou aici, pana acum am fost numai un cititor tip "Guest", deci va rog sa-mi scuzati daca fac niste greseli.

Despre programul de guvernare:
Si eu am citit capitolul transporturilor, insa, mi se pare mult mai scifi decat realitate, cu chestii ca DX Sf. Gheorghe - Ditrau si Sovata - Miercurea Ciuc etc.
Ma bucur ca A3 Tg. Mures - Brasov reinvie, dar nici nu este mentionat sectiunea A3 Cluj - Oradea. (Sau numai eu n-am observat?) Pare ca nu mai este important?

mugman

Am vazut in programul de guvernare ca se are in plan si construirea a doua drumuri expres: Sovata - Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe - Ditrau (Gheorgheni, practic). Banuiesc ca ruta Sovata - Miercurea Ciuc va fi prin Odorheiu Secuiesc.
Daca se va realiza A3 Targu Mures - Brasov si bucata din A8 Targu Mures - Sovata, intr-un viitor apropiat, cred ca aceste drumuri expres vor avea aptitudinea de a scoate zona HarCov din relativa izolare in care se gaseste. 
Hmm, DACA se va construi totusi A3 Targu Mures - Brasov si este in plan si Autostrada Nordului, nu ar fi utila o prelungire a autostrazii de la Targu Mures pana la Bistrita si crearea acolo a unui nod intre cele doua autostrazi? Stiu ca nu e nimic arzator si ca sunt alte zone in care e necesara o autostrada, dar ma gandeam la un orizont de timp mai indepartat.
Edit: Acum am observat ca a postat si altr stirea despre cele doua DX-uri. Probabil au fost introduse si acestea in programul de guvernare la solicitarea UDMR.

ladposta

@altr vezi raspunsul lui @Dagda cu cateva posturi inainte. Se pare ca acolo este mentionat ca se termina ce s-a inceput pe A3, deci presupun ca se refera si la partea Cluj-Oradea.

Fred

Daca se face A8 pe la Ditrau, atunci un DX Brasov-Miercurea Ciuc-Ditrau ar fi rezonabil, dar Miercurea Ciuc-Sovata nu prea; in afara de a lega Odorheiu Secuiesc la un DX nu are nici un rost, Miercurea Ciuc-Sovata avand deja legatura directa prin Ditrau si A8. Daca 2 DX suna a Sci-Fi, unul singur s-ar apropia de realitate.

mugman

Da, asa e, ar fi o risipa 2 DX-uri, in momentul actual. Probabil s-au gandit ca e mai usor sau mai scurt pentru ciucani sa ajunga la Sovata sau la Targu Mures prin Odorheiu Secuiesc, nu prin Ditrau. Cred ca pe drumurile actuale e o diferenta de 30 de minute intre cele doua variante, in favoarea celei prin Odorhei. Sau poate au incercat sa multumeasca si latura Odorheiu Secuiesc, tinand cont de rivalitatea istorica dintre Odorheiu Secuiesc si Miercurea Ciuc.

Fred

Ar fi cam 20 km diferenta intre cele 2 variante, adica 10 minute. 70 de kilometri de DX construiti pentru asta? Cei din Odorhei ar economisi si ei 5 min pana la Sovata, nu pare o realizare.