Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 33 Guests are viewing this topic.

pasadia

^^Stai puțin căci ce îmi arăți arată că au desființat giratoriu de la intrarea spre INA, cel făcut din bidoane, și au inlocuit-o cu acea banda separata pentru curajul la stânga. Interesant, măcar au mai desființat o girație...

^ stai 3 ore intre Predeal și Brașov DOAR daca a fost un accident grav de tot pe acolo. Căci altfel sa fim serioși: 99,99% din timp e un drum de maxim 25 de minute.

Tudor99

A3 Rasnov Cristian filmare+drum de legatura
Filmare gasita pe YouTube.

pallzoltan

Salut, incerc sa-mi dau seama: Asta e o autostrada care incepe si se termina cu un cate un sens giratoriu? Sau se va integra cumva in A3 fara 🔄? Nu e critica, deocamdata intreb si culeg informatii 😁
Oricum, felicitari Rasnov 🤘

rota

Theo

Revin cu o parere despre lotul A3 Cristian-Rasnov. Parapele este montat peste tot, stradul de uzura este ok cu cateva mici exceptii unde asfault a fost asternut in zile diferite si s-au simtit mici hopuri. Rosturile de dilatare la podul peste CF nu sunt perfecte ca pe LD4, dar sunt acceptabile, nu cred ca vor ridica probleme. Overall mi se pare o calitate foarte buna, sa tot avem autostrazi asa. Cand m-am intors in Brasov aveam senzatia ca am intrat pe o ultia comparand cu lotul de A (exagerez bineinteles).

Am vrut sa postez o filmare dus-intors incluzuand drumul de legatura facuta cu dashcam-ul, dar din pacate nu mi-a salvat un minut din video. Bine ca am filmat si cu telefonul chiar daca nu este cea mai calitativa filmare:

Bitzler

^E adeverat ca 3 ore am prins doar de 2 ori in 3 ani, dar cate o ora - o ora jumatate nu e ceva iesit din comun. Intr-adevar, in conditii normale de trafic faci cam 25-30 min. Dar traficul de pe DN 1 are adesea conditii anormale.

In alta ordine de idei, Felicitari constructorului care s-a miscat chiar bine si La mai multi kilometri!

mirceaeliade

Din filmare, capatul A3 de langa Cristian e extrem de prost gandit.  O sa vina derbedei cu 150 km/h ca dabia au apucat sa accelereze si o sa intre direct, fara curba in sensul giratoriu.  La Poliesti finishul A3 e in curba asa ca esti obligat, vrand nevrand sa pui frana.  Aici nici nu tre sa dai de volan ca sa spulber unul care face giratoriul, mai ales ca sunt conditii de ceata in zona.  Sper extrem de curand sa se puna somnale sau chiar denivelari la iesire ori riscam un nou punct al mortii

pasadia

Apropo de inaugurarea de aseară: cică Umbrarescu s-a grăbit să deschidă autostrada de la Bacău pentru că voia să termine înaintea Alpenside-ului primii kilometri de autostradă din Moldova. ;)

user201

@pasadia Tare gluma, și bazată pe un fundament real.

@pallzoltan
Din ce au mai scris colegii pe forum în ultimele luni, partea cu bandă de urgență și indicatoare de 130 este parte integrantă a A3 care va fi continuată cândva cu noduri, loturi din A3/A13, etc.
Partea cu 2 benzi pe sens și giratorii este un drum de legătură etichetat oficial ca drum expres.

razvan96

^Drum național, nu drum expres. Dacă nu după lățime măcar giratoriul din mijlocul lui să ne lămurească. :lol:

user201

@razvan96
Personal sunt total de acord cu tine că nu au ce căuta giratorii sau intersecții la nivel pe un drum expres, poate doar la capete dacă se termină în DN-uri, mai ales atât de scurt( 3.56 km ), dar oficial așa este etichetată acea porțiune pe site-ul CNAIR: " în regim de drum expres (4 benzi de circulație)."
link aici

punktnet

Alpenside nu cumva este sora geamana a lui Straco? De ce nu fac o manevra si pentru ce a mai ramas de facut de Straco pe A3?
Just kidding.

horatiu.cosma

^^
Dacă e după cnair de acum vreo 10 ani și DNCB Nord e la profil de autostradă cu treceri de pietoni.

^
Cred că s-au mai discutat de zeci de ori: ce "manevre" să faci pe un contract neprofitabil cu un constructor lipsit de onestitate, rău platnic si in probleme financiare mari? Daca nu ne crezi pe noi, întreabă la Marcotim, Baxcom, Holcim, Maeg etc cum funcționează manevrele cu Straco.

voicul

Nu prea inteleg de ce sunt NJ pe banda de urgenta la capat?

Intradevar se cam termina brusc A3, in camp si intr-un giratoriu.

Calin88

Am dat o tura pe ciotul de autostrada in dimineata asta. Inca se mai lucra in afara drumului la toate cele 3 supratraversari agricole si la montat gardul in zona Rasnov.
In toate giratoriile se vede si se simte putin ca au fost asfaltate pe bucati in zile diferite dar, in rest, calitatea drumului e foarte buna.

Apropo de drumul de legatura, acesta are indicatorul DN73G, deci in nici un caz nu e considerat, oficial, drum expres.