Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

panzer

Partea proasta este ca toti au dreptate.

Mi-a placut partea cu media si oamenii care pun presiune. Dramatica schimbarea la nivel CNAIR, de unde aia vechi incercau sa nu ne mai primeasca pe santiere, astia noi pun ei filmulete, stangace, dar ok pana la urma.

horatiu.cosma

Ca în filmele cu mult umor: ăsta de la CNAIR cere rezolvarea problemelor de management de șantier și de cashflow spre subcontractori, Straco vorbește despre cât de greu le-a fost lor că au început în 2017, iar Marcotim și Baxcom flueră pe margine. Rezolvarea problemelor de pe contractul ăsta va avea loc atunci când vom merge în șantier și vom vedea că se asfaltează, se lucrează la rigole, ridicat grinzi, armat structuri etc. Până atunci putem vorbi doar despre gargară pentru public.

pentium10

De ce tip de roca au dat cei de la Marcu sus la Hadareni?  Captura din aceasta filmare.

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

stangabriel

Direct stabilizat  :lol:

Cumva cinerite (tuful de Hădăreni) ? Roca sedimentara cu cenusa vulcanica.

gicu

E argilă mărnoasă tare, care se fărâmițează când dă excavatorul cu cupa pe ea. Nu e rocă, în poza de jos se văd urmele dinților cupei de la excavator.

tonică

Știe cineva dacă pe tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului e ceva pe teren? Se vorbea despre câteva situri arheologice fix pe traseu, s-a întrat în ele?

horatiu.cosma

Nu se poate intra în teren fără exproprieri.

tonică

Ah, ma așteptam să îmi zici ca abia după ce se încheie proiectarea, despre exproprieri credeam ca am depășit situația și sunt deja făcute :((

horatiu.cosma

Cred că am zis de vreo 4-5 ori în ultimele săptămâni că suntem în plop cu exproprierile.

Vlad94

Nici o stire despre Biharia-Chiribis-Suplacu de Barcau?

horatiu.cosma

Pe Biharia-Chiribiș se lucrează la proiectare, din expertiză au ieșit niște diferențe față de proiectul CNAIR, plus grinzi ce pot fi aruncate la gunoi, deci se duc negocieri despre ce/cât trebuie modificat și cât ar costa suplimentar. Dan Șova este principalul responsabil pentru faptul că în loc să avem autostrada asta gata prin 2013-2014, 7 ani mai târziu ne scărpinăm în cap că trebuie aruncată la gunoi o parte din munca Bechtel, reproiectată, refăcută, bani în plus și proiectul departe de finalizare. Pe Chiribiș-Suplacu nici nu mai are rost să discutăm, suntem de râsul curcilor cu istoria acestui tronson pe care stă inutilizabil de 8 ani un viaduct de 1,8 km aproape gata, iar actualii guvernanți țin neaparat să ridice ștacheta, nu sunt în stare de un an să reia licitația.

Dominik

Hai ca poate luna asta scot la licitatie Chiribis-Suplacu de Barcau   ;)
You're in Steelers Country

Ionut

Tot luna asta poate cei de la SpaceX ajung cu prototipul StarShip la 15 km in aer și poate il și aterizeaza. Nu același lucru se poate spune despre CNAIR cu Chiribiș-Suplacu.

Ionut

Iar într-o altă ordine de idei, poate în 5 ani SpaceX amartizeaza (aterizeaza pe Marte pentru cine nu stie termenul) prima rachetă StarShip. În 5 ani CU SIGURANȚĂ CNAIR încă se va scarpina în cap cu grinzile Bechtel. În 10 ani sigur omul pune piciorul pe Marte. Iar noi încă nu vom sofa de la Borș la Târgu Mureș doar pe A3.

TibiV

In aceeasi ordine de idei...

Nu poti ateriza decat pe Terra...

Pe Marte poti amartiza sau asoliza...
Pe orice alt corp ceresc poti asoliza (daca este solid) sau ameriza (daca este acoperit de vreun ocean de naiba stie ce lichid).

Dar pentru CNAIR pare imposibil sa agrindizeze sau sa atunelizeze... Cel putin nu "la nivelul cunostintelor stiintifice disponibile in prezent"... O:-)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)