Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 8 Guests are viewing this topic.

Geri

Aveti ceva informatii despre sectorul din A3 - Fagaras - Brasov/Brasov - Fagaras ( in oricare ordine ) ?

Trebuia sa se ia o decizie la nivelul CNAIR care s-a mutat la Ministerului Transporturilor. ( informatiile pe care le am sunt de la colegii de pe forum, multumesc; ca din transparenta institutiilor nu inteleg mare lucru )

1. S-a platit / se plateste / se va plati studiul de fezabilitate pe acest tronson ?

2 . Curtea de conturi a miscat ceva ?

3. Au intrat in posesia studiului de fezabilitate ?

4. Vor sa faca 2 autostrazi paralele si nu stiu cum sa ne comunice, pe acest sector A3 || A13 ?

5. Pe acest sector vor face 3 benzi pe sens + urgenta ? ca le poata suprapune A3/A13

Pt 4 si 5 nu aruncati cu  pietre :D

statusul pe site-ul : https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19&fbclid=IwAR33m5LW5nXGIsEIroDfcv2M6VvluGVbtotI7Ckjxajy8L2BXjPRvqk5NMI
   IN ANALIZA STRATEGIA DE CONTRACTARE A ACESTUI OBIECTIV.

tom_sawyer

Breaking news:

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri, la Zalău, că speră ca tronsonul Autostrăzii Transilvania dintre Cheţani şi Câmpia Turzii să fie finalizat anul viitor, în condiţiile în care s-a ajuns la o înţelegere prin care plăţile din partea statului român să fie realizate direct către subcontractorii antreprenorului general.

Am găsit împreună banca finanţatoare, înţelegere parafată pe data de 26 octombrie, astfel încât plăţile pe care noi le realizăm către antreprenor pentru certificatele intermediare de plată să fie realizate direct către subcontractori. Aşadar, odată ce vom plăti subcontractorii cu tot ceea ce a depus antreprenorul general (...), eu cred că acolo lucrurile se vor îndrepta şi lucrările vor continua într-un ritm pe care noi ni-l dorim astfel încât anul viitor acest tronson să fie dat în trafic", a subliniat Lucian Bode.

agerpres.ro

Duta C

Dragos_R

Quote from: ciprebbe on October 27, 2020, 12:25:29 PM
Va mai repet odata!
Straco nu e capabila sa faca hartiile necesare antemergator emiterii unei facturi.
CNAIR-ul e cu platile la zi si asteapta factura de lucrari ( si la inaugurare ne ziceau ca ei asteapta sa plateasca la Straco dar nu au ce).
Ca sa fie platiti Baxcom si Marcotim trebuie ca Straco sa isi miste curu si sa faca hartiile.
Nu se platesc subcontractorii pentru ca nu incaseaza.
Nu incaseaza pentru ca nu isi fac treaba oamenii de la birouri (care or mai fi).
Aici e blocajul, nu reaua intentie a lui Straco sa nu plateasca.

Daca plecam de la aceasta premisa, atunci ramane in continuare o veriga slaba atata vreme cat ministrul Bode declara "vom plăti subcontractorii cu tot ceea ce a depus antreprenorul general ". Probabil abia acum, asa cum se spunea ceva mai in urma pe forum, subcontractorii s-ar putea implica in elaborarea situatiilor de lucrari (data fiind lipsa de personal Straco), pentru ca vor avea siguranta incasarilor. Oricum este un pas inainte; sa speram ca va deveni operational cat mai curand.

nctind

A3 Rasnov Cristian

Chiar daca vremea este oribila, acum pe seara se vedeau foarte multe utilaje dupa viaductul peste calea ferata in directia Brasov. Parea ca se asfalteaza.

horatiu.cosma

^^
Păi deocamdată situațiile de lucrări le face Straco (în teorie), CNAIR recunoaște că e o problemă cu asta, așa că până nu se rezolvă într-un fel sau altul, nu vom vedea facturi sănătoase pe ROGOP.

panzer

Inginerul nu poate ajuta cu decont-urile?

hefaistos

N-as zice, fiecare cu rolul lui, ca iar dam în altele.
Mai degrabă subcontractorii pot face hârtiile dar trebuie sa fie cumva acceptate/contrasemnate de Straco.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

survola

Straco nefacand practic nimic...? Ei câștigă ceva de aici?

hefaistos

Eu as pune problema altfel.
Creditorii vor accepta ca banii sa ocolească Straco?
Ei din ce-și pot recupera datoriile dacă în Straco nu mai intra bani?
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

cristi767

Pai daca nu accepta, iau prima transa si apoi pot pune lacatul.

Ei isi pot lua banii din ducerea proiectelor la sfarsit. Ca din faliment nu iau nimic...

voicul

Cu licitare la 40% din valoare estimata, probabil ca mai mult dau decat iau.  8)

Pana la urma interesul nostru e sa il faca. CNAIR a reusit cu nod-ul Chetani, poate reuseste si cu restul.

ivladbogdan

Salutare,

Va prezint niste poze de astazi, 1 noiembrie 2020, aproximativ ora 14.

Pe lotul Strabag se lucreaza foarte bine chiar si duminica dupamasa.

Aici aveti cateva poze in spatele RAR/Leroy Merlin.
In fata Cristesti/Azo Mures, in stanga A3 spre Ungheni, in dreapta spre Metro Targu Mures.

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Aici este o poza din mini-baza, cu vedere spre Ungheni.

(GPS)

Aici aveti doua cadre cu zoom in directia Metro. Este si aici progres vizibil de data trecuta.

(GPS)

(GPS)

Pe lotul Straco lucreaza doar Marcu Company, in zona nodului si in zona localitatii Chetani.
Am vrut sa va fac o surpriza si sa intru foarte aproape de santier in localitatea Chetani pe un drum laturalnic, insa doar pana aici am putut intra cu masina, terenul fiind plin de apa, iar eu echipat de oras, nu de santier.  :lol:
A fost putin fail, insa doar asta am prins de data asta aici.

(GPS)

(GPS)