Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 38 Guests are viewing this topic.

ciprebbe

Jumatate din flota Marcu era garata in organizare la Chetani. E clar ca se asteapta banii si muncesc cat sa nu faca "poporul" scandal. Stiu cu totii ca presiunea e mare si sta API cu ochii pe ei ca pe butelie (mai ales dupa laudele de pe FB cu deblocarea lucrarilor).
Fara bani nu o sa vedem nici BSC nici asfalt.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

horatiu.cosma

A pus NGC mai devreme informația că s-a lansat licitația pentru SF+PT nod Comarnic Nord. Ce e cu el? Păi simplu. Și cu ocazia asta mai vedem odată câtă inteligență, proactivitate și muncă e prin CNAIR. În 2015 au lansat proiectare+execuție centura Comarnic, a participat doar UMB, dar a renunțat, proiect cu multe bube. De atunci au trecut 5 ani și nimeni nu a făcut nimic, s-a lăsat praful. A venit Bode și a zis că trebuie lansat neaparat anul ăsta ceva pe acolo electoral, așa că a dat CNAIR praful la o parte să lanseze aceeași licitație din 2015. Doar că cineva s-a sesizat că în capătul nordic se termină șandramaua cu un viaduct metalic măricel peste Prahova, CF, DN1 ce va fi desființat pe când se va continua A3 spre Sinaia  :lol:. Și au zis că nu se poate așa ceva, nu finanțează UE viaductul respectiv, plus că e risc să intre pe fir și Curtea de Conturi. Așa că a apărut acest nod ce trebuie pregătit. Este clar pentru toată lumea că, în cazul fericit în care centura Comarnic se adjudecă, ea va fi muzeu până va fi gata si nodul din nord. Câteva aspecte din caietul de sarcini al acestui nod pentru SF+PT:

- Distanța intre capetele grinzilor si intre capetele grinzilor si zidul de garda la tabliere cu deschideri mai mari de 25 m va fi de minim 50 cm
- distanta dintre fata vazuta a banchetei cuzinetilor si axul antretoazei de capat sa fie de minim 65 de cm
- parapet H4B pe structuri
- senzori de polei pe structuri de peste 100 metri
- sferturile de con nu vor fi realizate din gabioane sau din umpluturi din pamant cu geocelule
- placi de racordare de minim 6 metri
- compactare la rampe de 100%
- aparate de reazem garanție minim 15 ani
- minim 10 mm hidroizolația

Pagini si pagini de chestii din astea intr-un caiet de sarcini in care ii ceri unuia sa proiecteze lucrarea, nu să o execute  :bash:.

"Prestatorul este informat asupra posibilității suspendării execuției contractului de servicii, in functie de necesitatile Beneficiarului." Ce rost o fi avand propozitia asta, prea multa predictibilitate strica?

SF final și PAC la 3 luni de la începere, încă o lună pentru PT. Cam optimiști, nu cred că va merge acordul de mediu așa de rapid. Spre exemplu SF+PT-urile scoase recent pentru ceva pasaje pietonale/rutiere pe Valea Prahovei (DN1 intersecții la Sinaia, Predeal, Azuga, Bușteni) are termen de predare PT de 6 luni.

Risc la prestator: să obțină avize care să conțină prevederi ce se bat cap în cap  :lol:.

ivladbogdan

Au terminat de asfaltat langa Lidl si au dat drumul la circulatie prin sensul giratoriu la Iernut. Gata cu circulatul la paleta. A mai ramas totusi o bucata de vreo 50m de drum spart pe str Campului care sper ca nu vor ramane asa.

ciprebbe

Nu va ramane asa dar poate fi executata dupa ce muta circulatia pe sus.
E-republik

voicul

Si vreo idee daca au (totusi) de gand sa dea drumul mai devreme la nod?

ciprebbe

Daca vor sa finalizeze totul in 3 saptamani trebuie sa mute rapid circulatia. Saptamana viitoare daca vremea e ok termina uzura pana la Chetani si trebuie sa vina la Iernut pt finalizare.
Marcajele vor merge repede, cei din Sibiu rezolva in cateva ore tot nodul.
Nu am detalii exacte cand muta, dar cred ca in maxim 10 zile trebuie sa se circule pe pasaj si pe varianta finala a nodului Iernut.
E-republik

pasadia

Sunt obligați să dea drumul la nodul Iernut dacă vor să termine autostrada in zona actualului sens giratoriu.

Cât privește Comarnic...nici măcar nu are rost să discutăm. Alta licitație ce va fi anulata după alegeri.

ludus

Astăzi ar trebui sa finalizeze giratoriul, iar de luni să dea drumul circulației în mod.
T. Luduș

danny_cbu

Exista vreo sansa sa termine si sa deschida in avans Strabag 2km de pe lotul lor pana la DJ 151D unde e prevazut un seminod?

gicu

Desi ar fi vital tronsonul de 2km pana la DJ151D, pentru ca descongestioneaza sensul giratoriu Ungheni, la ce istoric de deschideri partiale si deschideri amanate am avut pana acum, nu cred ca e cazul de deschidere partiala. Mai ales ca la anul nu avem alegeri.

mateisn

CNAIR pe facebook:
"La nodul Chețani s-au efectuat astăzi testele de capacitate portantă pe sectorul experimental.
Având in vedere ca rezultatele testelor au arătat că materiale sunt conforme,  de saptamana viitoare, va începe așternerea balastului stabilizat pe tot sectorul nodului Chețani.
După finalizarea acestei etape  va începe așternerea straturilor de asfalt.
Directorul General Adjunct al CNAIR, Ovidiu Marian Barbier, a fost prezent pe șantier pentru a monitoriza aceste lucrări."

https://www.facebook.com/cnadnr/posts/2609265159333547

Dominik

Se mai aude ceva de lotul Nusfalau - Suplacu de Barcau ? Dc se amana atat anuntarea castigatorului ? Trebuia anuntat deja din Iulie.....zicea Bode acum vreo 10 zile la o conferinta in Zalau ca pe cele doua loturi legate Nadaselu - Mihaiesti - Zimbor se va anunta castigatorul (UMB cel mai probabil) pe 24 August...dar nu mai cred nimic.
You're in Steelers Country

tonică

Eh, felicit punctul de vedere făcut public legat de Chetani, măcar cât sa nu ne mai perpelim pe forum printre zvonuri. Totuși trebuie remarcat ca, asa cum se vede din imagini, exista o bretea la nodul cu DN care a fost lăsată în urma. Sper ca pana sa se apuce de stabilizat sa termine și aceea porțiune.

nicolaem

danutzu_1069

Bine ca a lucrat Marcu OK... ca daca nu.... o tragea cu arcu'...  :lol: :lol: