Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

5 Members and 20 Guests are viewing this topic.

PlayStation

Se aude ceva despre nadaselu-zimbor?
Azi era termenul depunerii ofertelor

pelan87

^
Pe 09.07.2020 este termenul depunerii ofertelor pentru Nadaselu - Zimbor.

florin74

Vineri s-a platit factura STRACO de 3.3 mil lei.

interesantul

S-a stabilit ceva la Oradea, sau încă mai discută?
Cred că am strticat F5-ul..

A părut între timp știrea. Undeva in septembrie am înteles că se va deschide tronsonul, A3/M4

de pe Facebook CNAIR
Întrevedere bilaterală pentru dezvoltarea legăturilor rutiere dintre România și Ungaria.

Luni, 06 iulie 2020, a avut loc la Oradea, cea de-a XVIII-a întâlnire a grupului de lucru româno-ungar de autostrăzi la care a participat o delegație a CNAIR condusă de Directorul General Adjunct Ovidiu Marian Barbier precum și reprezentanți ai Ambasadei României în Ungaria, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Delegația maghiară a fost condusă de Zsolt Thoroczkay, șeful departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Inovării și Tehnologiei.

La reuniune au fost prezentate stadiile proiectelor de infrastructură rutieră de la granița româno-ungară, respectiv:

Autostrada A3
Autostrada M4
Drumul Expres Satu Mare – Oar (Csenger)
Drumul Expres M49
Delegația română a prezentat, de asemenea, informații privind funcționarea punctului de trecere a frontierei a autostrăzii M4 și A3 precum și planurile pentru o legătură rutieră viitoare între Drumul Expres M49 și tronsonul rutier corespunzător pe teritoriul României.

"S-a luat decizia semnării protocolului între România și Ungaria pentru deschiderea frontierei de la Borș 2, pentru care fiecare dintre părți va face demersuri la nivelul conducerii Ministerelor și Guverernelor pentru a face posibilă această deschidere cel târziu în luna septembrie.

S-a stabilit realizarea unei conexiuni între Drumul Expres M49 și Drumul Expres Oar - Satu Mare, pentru care se va semna Studiul de Fezabilitate zilele următoare. S-a discutat și s-a agreat de partea ambelor state ca lucrările la drumul expres Oar-Satu Mare cât și la drumul expres M49 de pe partea maghiară să se desfășoare în același timp, astfel încât, în anul 2024 să poată fi deschis un nou punct de frontieră.

Ca urmare a întelegerii anterioare stabilite în momentul când am realizat punctul de trecere de la Nădlac 2 și a întrevederii de astăzi, frontiera maghiară va găzdui punctul de trecere a frontierei atât la Borș 2 cât și la Oar - Satu Mare, ambele puncte de trecere a frontierei fiind pe partea maghiară.

Următoarea întâlnire bilaterală româno - ungară va avea loc în luna octombrie 2020, după ce va fi inaugurat punctul de trecere al frontierei Borș 2", a declarat Ovidiu Marian Barbier, Director General Adjunct al CNAIR SA.
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

horatiu.cosma

Partea tehnică va fi gata pe 1 august în ambele tabere. Mai rămâne de bătut în cuie și partea diplomatică între Guverne și MAE, dar nu cred că vor întârzia foarte mult.

voicul

Ar fi prea penibil pentru ambele parti sa se ajunga panain septembrie. Nici 15 august nu e prea devreme, dar hai.

horatiu.cosma

Săptămâna asta ar trebui să cam termine Marcu umpluturile la nod și cam în 2 săptămâni să îi vedem pe Straco la treabă cu balastul stabilizat.

Dominik

Asa de repede  ??? credeam ca o le ia mai mult la umpluturi...
You're in Steelers Country

horatiu.cosma

100.000 de metri cubi de umpluturi merg repede când ai 40-50 de utilaje.

voicul

Nu ai vazut cate camioane erau acolo? Sunt totusi doar cateva sute de m si Marcu a venit puternic.

pelan87

Maine se anunta ceva ploi in zona, dar de miercuri vor urma cel putin 4 zile cu sanse mici de precipitatii, deci sanse mari de finalizare a umpluturilor.
Dupa ce pleaca Marcu... sa vedem ce-o fi, sunt tare curios...

voicul

16% intr-o luna, chiar si pe un lot de 5km ... a rupt Selina cu ai ei 100.000 de chinezi :lol:

mike_85

Ce frumos ar fi sa se miște la fel si pe lotul următor de 28 km. Sa speram ca la începutul anului viitor ii vedem deja lucrând pe 3C2 Chiribis - Biharia.

ivladbogdan

Astazi la pranz, pe o ploaie aproape torentiala, Baxcom baga la Campia la structuri cu aproximativ 20 oameni.
Am vazut ca s-au aprovizionat cu multe fire dinalea groase de metal care se folosec la structuri (spre rusinea mea nu stiu cum se numesc) si bagau in 2 echipe. Acelasi lucru si cand m-am intors pe la 5 dupamasa.
La Chetani nimic interesant dpdv mobilizare, din ce imi dau seama terasamentele sunt gata sau aproape gata la nod, am vazut ca excavau mult pamant in zona organizarii de santier Straco de la Hadareni.
La Iernut pare gata nodul rutier, din ce am vazut erau si marcaje pe breteaua de coborare pana aproape jos. Problema e in zona depozitului Lidl, acolo e inca santier in toata regula.