Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

4 Members and 22 Guests are viewing this topic.

horatiu.cosma

Autorizatia de construire pentru proiectele de infrastructura de interes national e pe viata.

oc7avian

Quote from: voicul on June 08, 2019, 01:56:25 PM
Cum a ajuns Viarom sa lucreze pe tronsonul asta?

Am întrebat un angajat de-al lor dacă sunt subcontractori. Mi-a spus că doar au închiriat utilaje constructorului.

Vasilem

Am trecut Sambata pe la Chetani, si toate grinzile sunt sus, macaraua era in proces de dezasamblare.
Nod Chetani

Powered by API/PUM imgur uploader

Vasilem

Vineri 7.06.2019, nodul Iernut

in curtea casei atat in fata , cat si in spate, erau deja forati pilotii

si mi s-a parut ca demolarea casei nu e o necesitate pentru a putea lucra la elevatii

Powered by API/PUM imgur uploader

ciprebbe

Oamenii inca sunt in casa, cu rufele intinse la uscat....
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Ionut

API pe Facebook - premiera imagine 360 cu viaductul Suplacu de Barcau

O fotografie 360 de grade cu viaductul de 1,7 km de lângă Suplacu de Barcău, unul dintre cele mai lungi din Europa. Structura a fost executată de Bechtel și face parte din lotul 1 al Autostrăzii A3 Suplacu de Barcău-Borș.

Acest tronson de 26,35 km a fost scos la licitație în 23.08.2017 în urma a două rezilieri consecutive de contracte (cu Bechtel și Corsan-Corviam) și acum se află în stadiul de contestații după desemnarea câștigătorului inițial: Trameco (grupul Selina).

Oferta celor de la Construcții SA a fost descalificată însă, în urma admiterii contestației în instanță, are mari șanse să fie declarată câștigătoare!

Segmentul vecin (28,55 km între Chiribiș și Biharia), are o poveste foarte asemănătoare: câștigătorul inițial (tot Trameco) a pierdut cursa după admiterea contestației Strabag, aceștia din urmă având toate șansele să primească lotul.

Așteptăm reevaluarea ofertelor
care trebuie făcută de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cert este că mai avem de așteptat deznodământul pe cele două sectoare dintre Suplacu de Barcău și Biharia. Probabil semnarea contractelor va avea loc la peste doi ani de zile de la startul licitațiilor.

Dominik

Video cu decopertarile ce au loc pe A3 Comarnic - Brașov, secțiunea Cristian - Râșnov.

https://www.facebook.com/cnadnr/videos/351486375510944/
You're in Steelers Country

dimitrie

A8 (Letcani - Motca) si A7 sunt prima prioritate dupa A3, A1 finalizate.

Ionut

API pe Facebook

Un membru al comunității noastre a surprins sâmbătă, 08.06.2019, câteva cadre de pe șantierul Autostrăzii A3 Râșnov-Cristian, constructor Alpenside. Tronsonul include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu DN73. Pe forum aveți setul complet de fotografii și detalii: http://bit.ly/2I533UN.

Contractul a fost semnat în 02.10.2017, iar ordinul de începere a fost dat cu mare întârziere, pe 11.04.2018. Proiectul tehnic a fost aprobat abia în 11.03.2019 (deși teoretic trebuia să fie gata în 6 luni) și ulterior s-a emis o autorizație de construire pentru aproximativ 60% din lucrări.

Din 20.05.2019 avem primele mișcări în teren. Termenul de execuție este 18 luni. Un calcul simplu ne arată că sunt ceva șanse să circulăm pe acest mini-lot în decembrie 2020, DACĂ se vor rezolva în timp util restul de blocaje birocratice și relocările de utilități.

realfanady