Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 38 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

Pai daca astia de la MT is cu "se TOARNA ultimul strat de asfalt" este clar nivelul de profesionalism....
Sa nu va asteptati la mai mult...
Legat de catadioptrii, cred ca e corect ca pe sensul de mers, ceeace vezi sa fie albi, iar daca intri pe contrasens sa fie rosii...
(parca s-a mai discutat...)

Ionut

Logica e asa:
- catadioptri rosii = stopuri (spatele vehiculelor)
- catadioptri albi = faruri (fata vehiculelor)

Deci pe sensul tau de mers, pe autostrada, intotdeauna trebuie sa vezi catadioptri rosii (atat pe parapetul din stanga -central- cat si pe parapetul din dreapta). Pe autostrada avem sens unic. Rosu si pe stanga si pe dreapta. Daca vezi catadioptri albi inseamna ca esti pe contrasens. Catadioptrii au DOUA fete, una rosie, cealalta alba. Se pot monta gresit. :) Pe un DN 1+1 ar trebui sa vedeti pe DREAPTA fata rosie (stopuri, sensul tau de mers), si pe STANGA fata alba (faruri, contrasens).

Pe A3 Petricani-Popasului sunt corect montati, din ce vad in poze. Uitati-va pe pozele de pe pagina anterioara de pe sensul de mers, respectiv de pe contrasens. :)

danutzu_1069

,,Normativ pentru sisteme de protecţie pentru siguranţacirculaţiei pe drumuri,poduri şi autostrăzi"
(AND 593/2012) spune doare ca:
"Dispozitivele  de  culoare  roşie  trebuie  să  fie  vizibile  numai  pe  partea  dreaptă  a drumului în sensul de mers."

O revizuire din 2014 adauga si:
"La autostrăzi dispozitivul reflectorizant va avea culoarea roşie atât la parapetul pentru delimitarea părţii carosabile, cât şi la cel prevăzut în zona mediană."

Deci, @Ionut,  :cheers:

panda_no 5

^^
Pe ultimii 3 km sunt montati corect, din Centura pina in str Popasului sunt montati invers.
Srat de uzura aproape peste tot. In 2 zile ar putea fi uzura 100%.

Cristi N

Pe toata autostrada Ploiesti-Centura avem catadioptri rosii pe dreapta si albi pe stanga (spre zona mediana). Autostrada a fost deschisa inainte de 2014 si proiectul a fost facut conform vechii variante. Oricum nu mi se pare un capat de tara treaba asta.

horatiu.cosma

Quote from: voyageros on November 10, 2018, 11:22:22 PM
Azi in drum spre Gilau pe A3 de la Campia Turzii, la nu stiu ce km am vazut niste indicatoare ale celor de la drumuri culcate la pamant pregatite de ceva...uitandu-ma mai atent am observat ca banda de urgenta spre margine (spre exterior) unde este marcajul era foarte afectata, cu santuri adanci ca atunci cand se lasa asfaltul din cauza caldurii si se aduna . Un km, doi sa fi fost, am fost surprins pentru ca bucatica asta este destul de rezistenta. La capatul dinspre Gilau al "santului" astuia era un tip cu aparatul ala topo cu gps cred ca masura dinstanta dintre benzi. Ce s-o fi intamplat

Nu cred ca era banda de urgenta, ci banda 1 pentru vehicule lente in zonele de urcare. Am observat si eu, asa se intampla daca nu mai e prea mult asfalt in dreapta rotiilor exterioare a camioanelor.

alecu26

Quote from: dr4qul4 on November 09, 2018, 02:19:20 PM
La o prima vedere, zic ca, cel putin jumatate din masinile care stau acum la bariera merg spre Tg Mures. Adica vor urca pe autostrada si vor sari coada de la bariera.
Dar poate ma insel si Iernutul si Ludusul genereaza mai mult trafic decat Tg Mures, Reghin, Bistrita si mai departe.

Masinile astea (Tg Mures, Reghin, Bistrita) merg pe Ungheni Tarnaveni.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Tavi

Buna dimineata!
Se deschide A3-Bucuresti saptamana aceasta?
Avem estimari realiste? Vrabiute? Vulturi plesuvi? etc :)

cosminn

@Tavi, termenul avansat e de 1 Decembrie; pe acesta îl văd avansat cel mai des.

zuma80

De unde ai venit cu acest "Phoenix".
Ai poze relevante de ieri. Nimic nu este finalizat. Dupa ce avem asfalt finalizat, parapeti, marcaje mai dureaza 1-2 saptamani pana la deschidere.
Avem stalpi dar nu si corpuri de iluminat, etc...
Pentru A6!

stangabriel

In ritmul de pana acum, eu cred ca nu va fi gata pe 1 decembrie. Oricum este sambata.

Ionut

Saptamana asta este exclus... mai ales ca se strica vremea. Spre finalul saptamanii vad ca la Bucuresti avem ploi, scaderi de temperatura, poate chiar lapovita vineri. Mai au ceva bucati de asfalt (uzura) de pus, mai sunt detalii. Marcaje, parapete de protectie, mai au la sol la Popasului si la Petricani... exclus saptamana asta, nu stiu de ce tot credeti tot ce declara autoritatile - stiu ca s-a discutat de termenul de 15 noiembrie dar a fost doar o simpla promisiune...

zuma80

De exemplu se lucreaza la montarea parapetilor pe pasajul CF de mai bine de o luna si inca nu sunt fixati montantii, ce sa mai zic de panouri fonoabsorbante, si am vazut echipa de muncitori si duminicile la montaj, doar ca putini, foarte putini.
Nu volumul de munca este mare, doar ritmul de munca este mic, din pacate.
Eu nu vad finalizare la 1 decembrie, dar om vedea!
Pentru A6!

Tavi

Dragi colegi!
Multumesc pentru raspunsuri!
La lipsa de interes afisata cu mare larghete de toti actorii nici eu nu as avansa nici macar 1 decembrie. 15 noiembrie este exclus. Nu inteleg de exemplu de ca au blocat Popasului. Au ingropat retele. Mai au jumatate de rond de balastat si trase straturile bituminoase cu tot cu bretele. Vopsea, semnalistica .... panglica :)  Acolo la sol in 2-3 zile ar trebui sa fie gata daca se vrea.
Dar cum pare ca nu se mai vrea ... dam marunt din buze ....
O saptamana fructuasa sa aveti!

paulmare

zuma80 sunt cateva lampi montate pe stalpi, dar eu am vazut ca doar o echipa cu 2 oameni si o nacela care lucreaza la astea :) ca la problemele de clasa a 3-a, daca o echipa de 8 oameni face o lucrare in x zile, in cate zile ar face aceeasi lucrare o echipa de 2 oameni ?
La popasului cred ca asteapta ceva sa balasteze cealalta bretea (vreo lucrare la retele)- poate cineva care are un telefon de la aktor ne poate spune