News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Balto

Producătorul german de căști și microfoane Sennheiser a ales Brașovul pentru a construi a patra unitate de producție

Producătorul german de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless Sennheiser a ales orașul Brașov pentru a construi cea de-a patra sa fabrică la nivel global. Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă. Alături de fabricile existente în Germania, Irlanda și Statele Unite ale Americii, noua bază de producție este estimată că va asigura pentru Sennheiser și mai multă flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață. După finalizarea construcției, programată anul acesta, fabrica din Brașov se va concentra inițial pe producția de electronice destinate publicului larg.

Infrastructura și conexiunea foarte bună cu zona economică europeană au fost principalele atuuri ale Brașovului în decizia grupului german. "Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Industrial Park Brașov (IPB)", spune Daniel Sennheiser, copreședinte Sennheiser.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

TibiV

Faină veste!
Produsele lor sunt  "premium"...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Balto

Noua fabrică de electrocasnice Bosch în România, încă un pas înainte. Capitalizare de peste 34 milioane lei: Suntem în negocieri pentru achiziționarea unei proprietăți

După ce a înființat BSH Electrocasnice Manufacturing la finele anului trecut, grupul german Bosch a capitalizat societatea cu 34,4 milioane de lei, la 35 milioane de lei, prin aport în numerar. Prin această infuzie, Bosch mai face un pas către construcția unei fabrici de mașini de spălat în România, la Simeria (județul Hunedoara), așa cum a anunțat Guvernul în data de 19 decembrie 2017. Grupul german Bosch, cu activitate în industria auto, tehnologia industrială și bunuri de larg consum, a anunțat că, pe piața din România, vânzările consolidate au ajuns la 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro), cu 22% mai mult față de cifra raportată în anul 2015.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Posibilă vânzare a ArcelorMittal Galați, printre alte active, în tranzacția Ilva

ArcelorMittal încearcă de câțiva ani să cumpere oțelăria Ilva din Italia, fapt pentru care Comisia Europeană a dispus, în premieră, posibilitatea vânzării unei părți din activele europene ale holdingului, pentru a rămâne la nivelul optim de concentrare economică. Unul din posibilele active ce ar putea fi vândute este și combinatul siderurgic din Galați, au declarat pentru energynomics.ro surse apropiate tranzacției.
,,Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurențială legată de intenția noastră de a achiziționa Combinatul Ilva. Înțelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piață. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni", este declarația Grupului ArcelorMittal remisă la cererea energynomics.ro. Oficialii uzinei din Galați nu au oferit comentarii suplimentare.

Energynomics.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

RAPORT: Industria şi-a revenit uşor în februarie, dar începutul de an rămâne slab

În luna februarie, industria a ieşit din contracţie, dar avansul a fost modest, revenirea fiind susţinută de avansul cererii interne şi creşterea exporturilor, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracţie dacă scade sub 50. Volumul producţiei a urcat la 55 de puncte, faţă de 44 în decembrie şi 46 în ianuarie când industria s-a aflat în contracţie.

"Dacă atenuăm volatilitatea calculând o medie între ianuarie şi februarie observăm că activitatea nu depăşeşte 50,5 puncte, ceea ce înseamnă că în primele două luni din 2018 industria s-a aflat sub zona de creştere. Stocurile au crescut de la 43 la 47 şi se află tot în fază de contracţie, sub 50 de puncte", se arată în barometru. "Comenzile pentru export au crescut în mod clar de la 53 în ianuarie la 59 în februarie. Intensificarea exporturilor reprezintă o forţă puternică şi arată cât de dependentă este revigorarea întregii industrii de exporturile realizate numai de către o parte a firmelor industriale. Importurile de materii prime au urcat ceva mai lent, de la 56 la 59 şi se apropie de punctajul maxim de 61 de puncte din ultimele 8 luni", se arată în comunicat.

Numărul angajaţilor a rămas la 50 de puncte, semn că angajările şi disponibilizările rămân în echilibru, în sensul că firmele nu angajează salariaţi mai mulţi decât numărul celor care îşi încetează activitatea. Totodată, costurile de producţie rămân la o valoare ridicată de 72 de puncte, dar în uşoară scădere faţă de 74 în ianuarie.

News.ro

Balto

Niciun investitor nu s-a arătat interesat de privatizarea fabricii de seringi Sanevit Arad în cadrul ultimei proceduri a Ministerului Economiei

Niciun investitor nu s-a arătat interesat de privatizarea fabricii de seringi de unică folosinţă "Sanevit 2003" Arad în cadrul ultimei proceduri iniţiate de Ministerul Economiei, care a preluat societatea în 2012 pentru a o salva de la faliment, însă de atunci mai multe încercări de privatizare au eşuat, iar din 2013 fabrica nu mai produce nimic. În august 2017, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului,  anunţa intenţia de relansare a activităţii Sanevit 2003 Arad, prin două modalităţi, respectiv achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de statul român sau atragerea de investiţii.
Obiectul principal de activitate al fabricii este producţia de aparatură şi instrumente medicale, respectiv seringi şi ace hipodermice sterile pentru o singură utilizare.

News.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Trei fabrici de peste 100 mil. euro vin în Argeş, Dâmboviţa şi Olt. Cine sunt investitorii care au pariat pe România

Ziarul Financiar organizează luni 2 aprilie la hotelul Marriott din Capitală conferinţa ,,Investiţi în România", un eveniment la care vor participa cei mai mari investitori (străini şi români), cele mai importante companii, cei mai mari angajatori, cei mai mari antreprenori români şi fonduri de investiţii.



ZF

tom_sawyer

^^^ in plus fata de ce e mai sus, avem si Bosch-ul, in sfarsit cu ceva mai concret:

Filiala BSH a Bosch a cumpărat teren la Simeria, pentru a construi o fabrică de mașini de spălat

BSH Hausgeräte, filială a grupului Bosch, a achiziționat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat la Simeria. Grupul spune că va investi 110 milioane euro în țară, iar numărul de angajați va fi de 700.

Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an.

Compania germană intenționează să înceapă producția de mașini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi unități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

hotnews.ro

nicolaem

excelenta stirea asta. o astept de vreun an de cand am auzit primele zvonuri.
Nu o sa mai avem masini de spalat Cugir, o sa avem Simeria. Tot din zona :)
Bosh stim sigur ca o data venit va pleca greu.

Balto

Compania BSH, din grupul Bosch, construieşte o fabrică de maşini de spălat la Simeria, o investiţie de 110 milioane euro

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, a anunţat miercuri că va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă fabrică de maşini de spălat în Simeria. "Compania a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Liderul European în electrocasnice intenţionează să înceapă producţia de maşini de spălat în anul 2020", a informat compania.
După construirea unor noi facilităţi de producţie, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană.

News.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

anacronox

infrastructura in zona: :D
- nod access A1
- triaj CFR
- DN7 si DN66

dr4qul4

Si forta de munca ieftina in Valea Jiului (la 1,5-2h distanta cu microbuzul sau cu trenul)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

istvan78

Si magistrala CF in curs de modernizare, atat catre Brasov-Bucuresti-Constanta cat si spre vest.

rizzuh

Nu stiu cate masini de spalat vinde Bosch in zone ca Asia si Orient unde e mai comod sa le urce pe vapor la Constanta. Presupun ca mare parte din vanzari le are in Europa si (poate) America, unde avem retea feroviara buna (odata ce am iesit pe la Curtici) + portul Rotterdam care este in directia corecta ;)

Balto

#vesti bune
Chimcomplex vrea să verse 10 milioane dolari într-o nouă fabrică de clorură de calciu, stimulat de avântul industriei petroliere și de reglementările CNAIR

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, intenționează să-și majoreze capacitatea de producție de clorură de calciu prin construirea unei noi instalații de fabricație, investiție estimată la circa 10 milioane de dolari, ca urmare a creșterii cererii atât pe piața internă, cât și pe cea externă. Astfel, Chimcomplex vrea să-și construiască pe platforma de la Borzești o nouă instalație de fabricare a clorurii de calciu tip granule, cu o capacitate de producție de 30.000 de tone pe an. Banii necesari ar urma să provină dintr-un credit de la Bancpost (maximum 9 milioane dolari), dintr-unul de la Fondul Român pentru Eficiența Energiei (cel mult 2 milioane dolari) și din surse proprii (1 milion dolari).
"Prin realizarea acestui proiect se valorifică oportunitățile de consum de pe piața externă, pentru care se estimează o creștere de 3% pe an, în principal în domeniul extracției petrolului și gazelor naturale. (...) Vânzările de clorură de calciu soluție 35% au crescut în special datorită cantităților mari livrate către firmele care efectuează prospecțiuni pentru găsirea pungilor de petrol și care furnizează produs pe platformele petroliere din Marea Neagră", se arată într-un document recent al Chimcomplex. Clorura de calciu este utilizată în industria de țiței și gaze ca materie primă pentru fabricarea noroiului de sondă. Produsul mai este folosit la întreținerea drumurilor rutiere pe timp de iarnă. "Consumul de clorură de calciu ca agent pentru întreținerea drumurilor va crește pe fondul impunerii de către CNAIR a utilizării de agenți chimici de tipul clorurii de calciu pentru dezgheț, la temperaturi mai mici de -7 grade Celsius. CNAIR impune achiziția până la sfârșitul anului a minim 75% din cantitatea estimată, astfel încât operatorii economici trebuie să se aprovizioneze cu produs în trimestrul IV al anului în curs"

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)