News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

#390
Quote from: tom_sawyer on March 31, 2024, 09:34:58 PMUSSURI CAPITAL PROVIDES UPDATED CAPEX FIGURES AND ECONOMIC ASSESSMENT FOR ITS PROJECT TO CREATE RE ROLLING AND COATING OPERATIONS AND, AT A LATER STAGE, CARBON NEUTRAL STEEL PRODUCTION IN ROMANIA

HIGHLIGHTS:
• CAPEX at Phase-1 is estimated at ~160 mln.euro to install push-pull pickling line, cold rolling mill, hot dip galvanising line and colour coating line.
• Revenues from the downstream operations are expected to reach 324 mln.euro, EBTIDA - 38 mln. in two years after commissioning of the Phase-1 (EBITDA margin ~12%). Free cash flow – 30 mln.euro. IRR of the project (Phase-1) is ~16%.
• Projected multiple on invested capital (MOIC) is forecasted at x4.7 after completion of the Phase-1, Phase-2 and potential exit for equity investors.

More detailed information you can find in the press release below.





www.linkedin.com/posts/ussuri-capital_press-release-activity-7178781894329647110-5CPb
ussuricapital.com

I am happy to announce that Ussuri Capital has reached a new milestone on its project to create a cold rolling complex to produce carbon neutral steel products. Our aspiration is to build state-of-the-art facility to produce galvanized and pre painted steel at Stage-1 of the project (with total saleable quantity of 300-400KT/year of steel products). At the Stage-2, we will explore the opportunity to install EAF furnace and continuous strip production module to produce up to 1200KT/year of hot rolled coils.

www.linkedin.com/posts/romankurashev_press-release-activity-7178786230501818368-e-DQ


Ussuri Capital Partners (UPC), o companie cu sediul în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, a anunțat în primăvara acestui an că are în plan construcția unei oțelării de 900 de milioane de euro în România. Compania a anunțat că lansează prima rundă de finanțare, prin care dorește să strângă 60 de milioane de euro pentru prima fază de construcție a oțelăriei.

Fondurile pe care Ussuri vrea să le strângă vor fi folosite pentru achiziția terenului, proiectare, achiziția de echipament și construcția principalei unități de producție. Economica.net a cerut companiei mai multe detalii, pe care le vom publica când ne vor fi transmise.

www.economica.net/ussuri-capital-otelarie-romania_775998.html

tom_sawyer

Ussuri Capital Partners (UPC), o companie cu sediul în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, a identificat cel puțin trei potențiale terenuri unde ar putea construi prima fază a oțelăriei de 900 de milioane de euro.

Compania a anunțat recent că lansează prima rundă de finanțare, prin care dorește să strângă 60 de milioane de euro din cele 160 de milioane de euro pentru prima fază de construcție a oțelăriei.

,,Am identificat câteva terenuri cu potențial pe o rază de 100 de km față de portul Constanța, potrivite pentru prima fază a proiectului nostru. Negociem cu furnizorii terenului reluarea procedurilor de fezabilitate (electricitate, furnizare de gaze naturale) și condițiile comerciale", a declarat pentru Economica.net Roman Kurashev, managing director al Ussuri Capital.

Investițiile în prima fază sunt pentru instalarea unei linii de decapare, cu o capacitate de 400 de kilotone/an, a unei linii de laminare la rece cu o capacitate de 250 de kilotone/an, o linie de galvanizare la cald cu o capacitate de 250 de kilotone/an și a unei linii de acoperire cu culoare cu o capacitate de 130 de kilotone/an.

,,Suntem încă în faza de strângere de capital și a stabilirii structurii acesteia. Lucrăm cu potențiali investitori care pot investi în proiect, și odată ce structura de capital va fi finalizată și terenul cumpărat, ne va lua circa 12-15 luni să obține toate avizele, inclusiv pe partea de inginerie pentru a putea contracta lucrările de construcție", a mai spus Roman Kurashev pentru Economica.net.

L-am întrebat pe oficialul companiei dacă a discutat și cu autoritățile române despre planurile de investiție, având în vedere dimensiunea viitoarei uzine.

Kurashev spune va discuta și cu autoritățile locale odată ce va fi luată decizia finală cu privire la structura de capital și la amplasamentul uzinei.

economica.net/ussuri-capital-otelarie-constanta_777712.html

tom_sawyer

Combinatele de îngrășăminte chimice Donau Chem din Turnu Măgurele și Ga Pro Co din județul Neamț vor fi scoase din nou la vânzare, prin negociere directă cu investitorii, a anunțat, marți, lichidatorul Sierra Quadrant. În urmă cu o lună, premierul Marcel Ciolacu le-a propus reprezentanților companiei austrice OMV, într-o întâlnire la Palatul Victoria, să investească în industria chimică, o variantă fiind achiziționarea de combinate care au aparținut grupului InterAgro, al omului de afaceri Ioan Niculae, închise de mai mulți ani.

În urma evaluărilor economico-financiare, Donau Chem va avea un preț de pornire de 89.448.120 lei iar Ga Pro Co de 70.934.459 lei, la care se adaugă TVA.

Sierra Quadrant susține că redresarea combinatelor de îngrășăminte chimice Donau Chem din Turnu Măgurele și Ga Pro Co din județul Neamț este de o importanță strategică pentru România, având în vedere dificultățile cu care se confruntă industria îngrășămintelor chimice.

Marcel Ciolacu a propus reprezentanților OMV un parteneriat în industria chimică, în condițiile în care urmează să fie extrase gazele din Marea Neagră, începând cu 2027. Aproximativ 80% din prețul îngrășămintelor îl reprezintă gazele. România importă în jur de 65% din îngrășămintele chimice.

În acest moment, în România mai este funcțională o singură fabrică de îngrășăminte chimice, Azomureș. Mai sunt două, Amonil Slobozia și Donau Chem Turnu Măgurele, care ar putea produce, potrivit Economedia.ro, care citează strategia Strategia Industrială 2024 – 2030.

Combinatele din grupul InterAgro, aflat în insolvență, al omului de afaceri Ioan Niculae, au fost închise. Trei dintre ele, Slobozia, Bacău și Făgăraș, au fost cumpărate de grupul Pambac Bacău, al omului de afaceri Eusebiu Guțu, dar niciunul nu a reînceput producția. Încă două sunt la vânzare, scoase de lichidatorul Sierra Quadrant, Ga Pro Co Chemicals din Săvinești și Donau Chem Turnu Măgurele. După mai multe licitații, acestea tot nu și-au găsit un cumpărător.

hotnews.ro

Konter

Guvernul urmează să aprobe astăzi "Strategia industrială a României 2024-2030", care va defini viziunea națională asupra politicii industriale și va propune intervenții de sprijin pentru sectorul industrial.
Strategia industrială a României are un dublu scop: în primul rând, să definească o viziune națională asupra politicii industriale prin raportare la contextul european și internațional; în al doilea rând, să propună și să fundamenteze intervenții de sprijin pentru sectorul industrial, ca urmare a procesului de adaptare a acestuia la dubla tranziție, digitală și verde.
De asemenea, planul de acțiune al strategiei, care va fi adoptat ulterior, va propune priorități și acțiuni care să răspundă schimbărilor structurale la nivel industrial din domenii precum: tehnologii avansate, inteligență artificială, Industrie 4.0.
Din rațiuni de guvernanță, strategia vizează direct sectoarele industriilor extractive și prelucrătoare, iar indirect sectoarele energie și utilități.

Analiza pe regiuni de dezvoltare arată o distribuție teritorială dezechilibrată în privința produsului intern brut realizat în industrie. Astfel, în patru dintre regiunile de dezvoltare, respectiv București-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru și Nord Vest, produsul intern brut în industrie a depășit în anul 2021 valoarea de 30 miliarde lei, în timp ce regiunile cele mai slab dezvoltate, Nord-Est și Sud-Vest Oltenia, înregistrau un PIB în industrie de 18,8, respectiv 22,6 miliarde lei.
În privința ponderii industriei în PIB-ul regional, cea mai mare prezență se remarcă în regiunea Sud-Muntenia, cu 30,5% din PIB regional, urmată de regiunea Centru cu 29%, regiunea Sud-Vest Oltenia, cu 28% și regiunile Sud-Est și Vest, cu 26%.
În regiunea București-Ilfov, industria are cea mai scăzută pondere, 12% din PIB, explicabil prin creșterea accelerată a sectorului terțiar în zona Capitalei.

Sub-capitalizarea cronică a companiilor românești
Firmele care au capitaluri negative reprezintă aproape o treime din totalul firmelor. Necesarul de recapitalizare se situează la un nivel ridicat (136 miliarde lei, respectiv 11,6% din PIB).
În același timp, companiile cu capital privat autohton și-au înrăutățit poziția de capital la nivel agregat, acestea fiind responsabile pentru 57% din necesarul total de capitalizare. Mai mult, conform BNR, majoritatea companiilor locale își asigură necesarul de finanțare din resursele proprii.
Dificultatea obținerii de credite bancare într-un context de rate de dobândă de referință ridicate
După peste un deceniu (2012-2022) de dobânzi de referință aflate la minime istorice, aproape de 0%, creșterea accelerată a ratelor de dobândă bancară pe fondul accentuării fenomenului inflaționist constituie un obstacol major pentru continuarea investițiilor la nivelul principalelor sectoare industriale, în foarte mică măsură compensat de accesul la resurse financiare europene.
Acest blocaj investițional riscă să îngreuneze și mai mult procesul de adoptare a tehnologiilor care să faciliteze tranziția industrială către obiectivele fixate la nivel european.

https://arenaconstruct.ro/ce-ar-urma-sa-rezolve-strategia-industriala-a-romaniei-2024-2030/

tom_sawyer

Quote from: Duta C on February 25, 2024, 09:47:42 PMhttps://expressdebanat.ro/multimilionarul-umbrarescu-se-muta-in-poiana-marului-la-otelu-rosu-produce-fier-beton-pentru-autostrazile-din-romania/

20.12.2024
Firma Eco Wind Power, controlată de familia antreprenorului Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor de drumuri din România, a achiziționat în bloc activele combinatului siderurgic Oțelu Roșu, din Caraș Severin, în urma unei licitații la care a fost ofertant unic, relevă datele Profit.ro.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/ultima-ora-foto-familia-umbrarescu-a-cumparat-combinatul-siderurgic-otelu-rosu-cu-traditie-de-peste-220-de-ani-tranzactie-scutita-de-tva-21874039

tom_sawyer

Germanii de la Schieffer construiesc o nouă fabrică de componente auto în România, în Hunedoara

,,Compania Schieffer Industries a predat astăzi (miercuri, n.red.) constructorului amplasamentul pe care va fi edificată o nouă capacitate de producţie industrială. Este vorba despre o fabrică de componente din plastic pentru industria auto ce va fi amplasată la ieşirea din Hunedoara spre Sântuhalm, aproape de limita cu localitatea Cristur. Conform informaţiilor furnizate de investitor, se doreşte ca lucrările de construcţie să se finalizeze în toamna acestui an, iar noua fabrică să devină funcţională până cel târziu la finele anului curent", arată sursa citată, relatează Agerpres.

Pentru început, aici vor fi create 40 de noi locuri de muncă, însă reprezentanţii companiei au precizat pentru administraţia locală că proiectul prevede o extindere ulterioară a capacităţii de producţie, fapt care va duce, într-o a doua fază, la dublarea numărului de locuri de muncă.

economica.net

tom_sawyer

GLGH Steel LLC a ajuns la un acord pentru preluarea Artrom Steel Tubes, producătorul român de tevi din oțel fără sudură cu fabrici în Slatina și Reșița

GLGH Steel este o subsidiară a Great Lakes Global Holdings (GLGH), o companie americană de investiții cu sediul în Chicago, Illinois, potrivit unui comunicat al companiei. Cumpărătorul se angajează să păstreze cele peste 2.000 de locuri de muncă din fabricile românești.

Acordul de cumpărare de acțiuni pentru achiziția Artrom a fost încheiat în noiembrie între GLGH Steel și foștii proprietari sârbi ai Artrom.

,,Deoarece suntem interesați să explorăm noi oportunități pentru Artrom, sperăm ca noul guvern să poată face cât mai repede posibil pașii necesari pentru a permite Artrom să își desfășoare activitatea în mod normal.

În cazul în care aceste condiții vor fi îndeplinite, suntem încrezători că Artrom se poate lansa pe o nouă traiectorie de afaceri, concentrându-se pe domenii strategice precum producția pentru industria de apărare și decarbonizarea, care necesită investiții substanțiale din partea grupului nostru", a spus Hitchcock.

hotnews.ro