News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

b1

Clariant a finalizat lângă Craiova prima fabrică la scară comercială, pentru producția de etanol celulozic, din Europa

Clariant, companie axată pe produse chimice de specialitate, anunță finalizarea construcției fabricii sunliquid® pentru producția de etanol celulozic din Podari, România. Unitatea va deveni operațională în acest trimestru și va produce etanol celulozic din reziduuri agricole.



Potrivit reprezentanților companiei, produsele derivate din procesul de producție vor fi utilizate pentru obținerea de energie regenerabilă astfel încât fabrica să fie independentă de sursele de energie fosilă.

,,Biocombustibilii și produsele biochimice produse din reziduuri agricole joacă un rol important în reducerea amprentei de carbon", subliniază Conrad Keijzer, Chief Executive Officer la Clariant.

Etanolul celulozic rezultat este un biocombustibil de generație a doua aproape neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon. Pe lângă amestecarea în combustibilul convențional, bioetanolul oferă și alte oportunități de valorificare, putând fi folosit în produsele chimice cu o bază bio, precum și în combustibilul sustenabil utilizat în aviație.

,,Este încurajator să vedem cât de mult am avansat de la începutul dezvoltării tehnologiei noastre sunliquid® în 2006. Tehnologia a fost implementată cu succes în unitatea noastră de producție pre-comercială în 2012. De atunci, Clariant a vândut cinci licențe de utilizare a tehnologiei sunliquid® în țări din Europa, dar și în China. Îndeplinirea acestei etape în România evidențiază angajamentul nostru pentru construirea unui viitor mai sustenabil", a adăugat la rândul său, Christian Librera, Head of Business Line Biofuels and Derivatives la Clariant.

Fabrica din Podari (județul Dolj) este construită pe o suprafață de 10 hectare. Construcția a fost inițiată în 2019, lucrările fiind realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori. Pentru asigurarea materiei prime necesare s-au semnat contracte cu peste 300 de fermieri locali.

Fabrica va procesa aproximativ 250.000 de tone de paie pentru a produce 50.000 de tone de etanol celulozic pe an.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

b1

Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

tom_sawyer

#302
Producătorul german de biciclete Corratec va deschide o fabrică la Timișoara

Compania Corratec se află în plin proces de echipare a noii facilități de producție din Timișoara, primele produse urmând a fi livrate în februarie 2022.

Noua fabrică din România are ca rol eliminarea unor furnizori care întârziau producția la uzinele din Asia. ,,Săptămâni și chiar luni am experimentat ce înseamnă să nu ai control 100% asupra propriei producții. Pentru a recâștiga controlul asupra producției de biciclete și e-bike, asamblarea trebuie să aibă loc din nou în Europa", a declarat, conform Bike Europe, fondatorul și CEO-ul Corratec, Konrad Irlbacher.

Conform planului de afaceri pentru noua fabrică, la Timișoara producția va începe în februarie 2022 și, într-o primă fază, vor fi angajate circa 300 de persoane. Ulterior, numărul angajaților va urca 600. Producția anuală maximă este estimată acum la 300.000 de unități.

economica.net


corratec invests in another production site in Europe

25.11.21

Besides many other successfully operating companies worldwide, the bicycle manufacturer decided to expand the production to another European country, with the new manufactory in Timişoara.

In the new, modern corratec e-Bike and bike factory in Timişoara, university city, Silicon Valley of Romania and future cultural capital, we will generate production capacities of approx. 300.000 e-Bikes and bikes on an area of approx. 50.000qm with a production area of approx. 25.000qm from the year 2022. This enables us to create around 450 safe jobs within the next 24 months.

Timişoara has been considered as a real insider tip for premium companies for quite a while. The city in the west of Romania is known as the major university city and therefore attracts a lot of young, highly qualified and experienced professionals. The attraction of Timişoara is not only the outstanding educational surrounding or the central European location, the city also has plenty to offer. It will be Europe's cultural capital in 2023 and is known as " Little Vienna" for many reasons.

https://www.corratec.com/news-events/news/news/corratec-invests-in-another-production-site-in-europe/

TibiV

O stire faina!

Dar... Intodeauna exista un "dar"....

Neamtul vrea sa scape de problemele de aprovizionare "covid" din ultimul an...
Dar se pare ca nici el nu este foarte convins ca problemele se vor prelungi prea mult, asadar fabrica poate avea o viata "limitata":

"This enables us to create around 450 safe jobs within the next 24 months."

Se pare ca atunci cand isi vor reveni chinezii (de la cipuri la rulmenti de bicicleta) cele 450 de joburi nu vor mai fi la fel de "safe"...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

#304
Grupul german Kärcher a deschis a doua fabrică de aspiratoare din România, o investiţie de 25 mil. euro.

,,Producem de o lună şi jumătate, zece camioane pleacă zilnic către export"

Compania avea deja pe plan local o fabrică în acelaşi oraş, la Curtea de Argeş.

Grupul german Kärcher a dat drumul producţiei în cea de-a doua fabrică din România, unde realizează aspiratoare ce iau 100% drumul exportului. Cu două fabrici funcţionale, ambele în Curtea de Argeş şi ambele producând aspiratoare, în 2022 compania estimează că va livra de pe plan local 3,5 milioane de unităţi care vor ajunge în toată lumea.

ZF


+ importanța PiSi lot 5:

Electroargeş realizează componente pentru Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, pentru a reduce dependenţa faţă de nemţii de la Kärcher.

Electroargeş are o fabrică în Curtea de Argeş unde produse aspiratoare şi subansambluri pentru electrocasnice

,,Se colaborează în producţie cu Arctic prin asimilarea în fabricaţie a unei game im­portante de piese in­jectate din mase plas­tice, de subansamble şi kituri de repere", potrivit raportului financiar al Electroargeş.

ZF

tom_sawyer

Producătorul Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, investeşte 20 mil. euro într-o fabrică nouă la Arad

Noua unitate de producţie, în care se vor produce prefabricate din beton şi care va fi cea mai mare fabrică Elis Pavaje, se va afla la Arad, iar lucrările de construcţii deja au început.

Platformele noii fabrici se vor întinde  pe o suprafaţă de teren de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele pe zi. Compania estimează că fabrica va începe producţia în a doua jumătate a anului 2022.

ZF

tom_sawyer

Compania germană STADA investește peste 48 de milioane de euro într-o fabrică de medicamente la Turda, cu ajutor de la stat

STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 mil euro într-o nouă facilitate de producție ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat, a anunțat compania.


economica.net

tom_sawyer

Liberty Steel și italienii de la Beltrame își dispută preluarea COS Târgoviște

COS Târgoviște s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel, dar pachetul majoritar a fost preluat în 2013 de offshore-ul Mazur Investments Ltd din Cipru. În același an, compania a intrat în insolvență, iar în 2021, Electrica SA a obținut declararea falimentului companiei, însă măsura a fost suspendată, fiind contestată la Curtea de Apel Ploiești. Cert este că, din decembrie 2019, COS Târgoviște și-a oprit activitatea, iar din cei aproape 1.000 de angajați pe care îi mai avea la un moment dat, au rămas doar 90, pentru întreținere.

Oferta Beltrame, firmă care deține și Donalam Călărași, a fost de 38,3 milioane de euro, aceasta fiind selectată de lichidatorul judiciar Maestro SPRL, filiala București. Pe de altă parte, Liberty Steel, companie ce deține combinatul de la Galați, a oferit mai mult - 39,9 milioane de euro. Un argument invocat de lichidator ar fi fost, se pare, situația Liberty Steel, după ce principalul finanțator, Greensill Capital, a intrat în colaps, în 2020. Pe de altă parte, Liberty Steel a reușit să-și refinanțeze afacerile, 2021 a fost chiar un an record al afacerilor și dincolo de "zgomotul de fond", șocul inițial a fost depășit. Cert este că Liberty Steel a considerat că respingerea ofertei pentru COS Târgoviște a fost incorectă, decizia lichidatorului judiciar fiind contestată la Tribunalul Dâmbovița.

viata-libera.ro

tom_sawyer

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care italienii de la Beltrame, care deţin combinatul Donalam Călăraşi, preiau activele COS Târgovişte pentru 38,3 mil. euro.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 38,3 milioane de euro plus TVA, iar pentru finalizarea preluării este necesară îndeplinirea unor condiţii suplimentare care ţin de procedura insolvenţei ṣi obţinerea autorizărilor necesare din partea autorităţilor competente, arată datele transmise de oficialii companiei.

Grupul urmăreşte să transforme combinatul Târgoviṣte într-o unitate de producţie de oţeluri speciale competitiv la nivel european, motiv pentru care, în următorii patru ani, urmează investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, respectiv oţelăria şi laminoarele, precum şi de aproximativ 40-50 milioane euro în asigurarea capitalului de lucru.

Totodată, oficialii AFV Beltrame Group spun că anul acesta va începe la Târgovişte construcţia unui nou proiect, în valoare de 300 milioane euro, într-o fabrică prietenoasă cu mediul (eco friendly) care va produce oţel-beton şi sârmă laminată.

"În paralel cu producerea de oţel special, vom construi la Târgovişte o nouă fabrică pentru producţia de oţel beton şi sârmă laminată, la al cărui proiect lucrăm deja de 3 ani şi care va folosi cea mai modernă şi mai eco friendly tehnologie din lume. La finalul investiţiilor, obiectivul nostru este de a produce 1 milion de tone de oţel pe an la Târgovişte", adaugă Carlo Beltrame.

ZF

TibiV

https://gov.ro/ro/media/comunicate/premierul-ciuca-guvernul-romaniei-sustine-dezvoltarea-investitiilor-in-industrie-pentru-modernizarea-economiei-nationale&page=1

Premierul Ciucă: Guvernul României susține dezvoltarea investițiilor în industrie, pentru modernizarea economiei naționale


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții grupului Beltrame, după finalizarea de către aceștia a achiziției Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște.
Cu această ocazie, compania a prezentat planurile de investiții majore în retehnologizare, pentru producerea de oțeluri speciale în condiții de protejare a mediului.

Investițiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgoviște vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oțelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producția va începe în următoarele luni.

Reprezentanții Grupului au anunțat că au în plan dezvoltarea, la Târgoviște, a unui nou combinat, pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate. Aceste investiții vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă.

Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu  electricitate a capacităților de producție.

Premierul a subliniat susținerea pe care Guvernul României o acorda dezvoltării de investiții în industrie, pentru modernizarea economiei naționale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români și a unor produse cu valoare adăugată mare pentru piața locală și europeană.
"Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene și de la buget. Materiile prime și produsele de înaltă calitate din țară sunt necesare pentru a putea întreține ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcții care să susțină calitatea vieții și să protejeze mediul", a declarat prim-ministrul.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

#310
Producătorul de electrocasnice Arctic deschide în județul Argeș un hub regional de piese de schimb ce va aproviziona 23 de țări, ca parte a strategiei de dezvoltare a grupului Arçelik în România și în regiune.

Noul depozit are o suprafață de 10.000 de mp și o capacitate de stocare de 11.500 de mp și se află în satul Căteasca din județul Argeș. Acesta a devenit complet operațional la finalul lunii martie și include birouri și zone funcționale pentru noii angajați, a anunțat compania.

Hub-ul va deservi în prima fază 15 țări din Uniunea Europeană și opt din afara blocului comunitar. Rețeaua se va extinde, urmând să includă și alte state europene.

Centrul va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic și Arçelik, în principal pentru categoriile frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat. Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, Găești și Ulmi, de la cinci fabrici Arçelik din Turcia și din China.

economica.net


Producţia de electronice şi electrocasnice se conturează ca al doilea motor industrial al României la export

♦ La totalul exporturilor româneşti, producătorii de electrocasnice, electronice şi componente contribuie cu circa 2 mld. euro, conform estimărilor ZF

Suma nu este mare în economia exporturilor totale ale României, evaluate la 75 mld. euro anul trecut, ţinând cont că sectorul auto duce în spate aproape jumătate. Însă, producţia de electro-IT este în creştere şi, odată cu dezvoltarea de noi capacităţi de producţie sau cu extinderea celor existente - lucru vizibil deja de câţiva ani -, domeniul poate deveni la rândul său un pilon de bază a ceea ce înseamnă bunurile ,,made in România" trimise peste hotare.

ZF

tom_sawyer

Compania austriacă Syn Trac începe construirea unei fabrici de asamblare tractoare la Ghioroc, lângă Arad, o investiţie de peste 400 de milioane de euro.

Conform companiei Syn Trac, uzina va avea circa 600 de locuri de muncă, iar primul tractor va ieși de pe linia de asamblare în octombrie 2023.

Compania şi-a anunţat investiţia odată cu lansarea proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc, aflatră la circa 20 km de Arad, în care vor activa mai multe firme internaţionale.

Managerul consorţiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est.

În acelaşi parc industrial vor mai fi construite, între altele, un depozit regional de medicamente şi o fabrică de conserve alimentare.

economica.net

kitsune

Forum PeUndeMerg.ro/România/Domenii strategice.... Știre despre tractoare. Oh, the irony!
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

tom_sawyer

#313
Bine că mi-ai adus aminte, uitasem de știrile astea:

Un afacerist ucrainean mută fabrica la Holboca, Iași, din cauza războiului.

Inginerul Lavrenko Ruslan Aleksandrovich, afacerist ucrainean, va muta fabrica de utilaje agricole în comuna Holboca, Iași. Afacerea de milioane de euro Vinnytska Ovocheva Kompaniya (VOK) a fost fondată de inginerul ucrainean în urmă cu câteva decenii, iar de la izbucnirea războiului nu a întrerupt activitatea. Ieșeanul Igor Crusnevschi, fondator Smartagrosol, distribuitor de utilaje agricole, va fi partenerul de afaceri al lui Lavrenko Ruslan, cu care colabora de mai mulți ani.

bzi.ro


O fabrică de tractoare din Ucraina își mută producția la Iași!

Fabrica de tractoare de la Harkov își mută producția la Iași. Până la izbucnirea războiului, în uzina din țara vecină se produceau tractoarele XT3, modele care vor fi produse în continuare în România.

Este cea de-al doilea producător de utilaje agricole din Ucraina care alege să își mute producția în România. La fel ca Lavrenko Ruslan Aleksandrovich, fabricantul de utilaje VOK, constructorul de tractoare de la Harkov vine în România printr-un parteneriat cu Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole pe piața din România.

"Va fi un parteneriat între cele două companii care fac utilaje agricole, respectiv cea din Vinița și cea din Harkov. Vor veni inginerii ucraineni, care pregătesc mutarea și caută angajați români pe care să-i școlească. Intenționăm să începem cât mai repede producția, aici, la Holboca", a declarat pentru bzi.ro Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole.

agrointel.ro





b1

Shell a contractat pe mai mulți ani întreaga cantitate de etanol celulozic de la fabrica Clariant din Podari



Clariant, companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate, a anunțat astăzi, 14 iunie, producția primei cantități de etanol celulozic de uz comercial la fabrica sa sunliquid din Podari, România. Întreaga cantitate va fi preluată de către Shell în baza unui contract multi-anual.

Clariant a investit 140 de milioane de euro în fabrica de etanol celulozic din Podari, iar în ultimele șase luni uzina a trecut printr-un proces amănunțit de punere în funcțiune, care a dus la începerea cu succes a producţiei.

Fabrica va produce aproximativ 50.000 de tone de biocombustibili de a doua generație din 250.000 de tone de reziduuri agricole de proveniență locală. Etanolul celulozic rezultat poate fi utilizat pentru amestecarea în combustibilul convențional, dar are și alte oportunități de valorificare, putând fi folosit în produsele chimice cu o bază bio, precum și în combustibilul sustenabil utilizat în aviație.

Întreaga cantitate de biocombustibil va fi preluată de către Shell, în baza unui contract multi-anual. ,,Combustibilii cu emisii scăzute de carbon sunt esențiali pentru a ne ajuta clienții să-și decarbonizeze afacerile", a declarat Geoff Mansfield, General Manager for Low-Carbon Fuels la Shell Trading and Supply.

Shell își propune să fie un furnizor important și profitabil al combustibililor sustenabili și avansați, cu emisii scăzute de carbon, ca parte a activității sale mai ample de a deveni o afacere din domeniul energiei cu emisii net zero până în 2050.

Fabrica Clariant din Podari, România, este construită pe o suprafață de 10 hectare și are aproximativ 100 de angajați. Pentru a asigura furnizarea materiei prime necesare au fost semnate contracte cu peste 300 de fermieri locali.

250.000 de tone de paie pentru a produce 50.000 de tone de etanol celulozic pe an. Investiția companiei elvețiene în fabrica de la Podari se ridică la 140 de milioane de euro, 100 de milioane sursele companiei și 40 de milioane bani europeni. La construcția ei, demarată efectiv în 2019, au muncit 800 de oameni.

,,Biocarburanții și substanțele biochimice obținute din reziduuri agricole joacă un rol decisiv, deoarece reduc emisiile de gaze cu efect de seră. Pentru ca acestea să fie utilizate pe o scară mai largă, producția și disponibilitatea lor la nivel comercial trebuie să crească intensiv, motiv pentru care demararea producției de etanol celulozic la fabrica noastră sunliquid din Podari este vitală", spune Conrad Keijzer, Chief Executive Officer la Clariant.

Shell și-a reluat activitatea în România acum un an:
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit la finele lunii mai cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează revenirea acesteia pe piaţa românească şi realizarea re proiecte pe termen lung, în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat.

,,Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Shell, a căror delegaţie a fost condusă de Youssef Zoubi, şeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa şi Africa. Discuţiile s-au axat pe importanţa gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluţie viabilă privind reducerea dependenţelor de import şi creşterea siguranţei aprovizionării", a scris atunci pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.

Shell a reluat operațiunile directe pe piața românească acum un an, dar doar cu servicii pentru transportatori: carduri de combustibil și asistență în domeniu pentru companiile din transportul comercial rutier internațional.

"Echipa Shell România este acum în formula completă și cu motoarele turate la maximum pentru a ne servi cât mai eficient clienții din piața locală. Acum le asigurăm acces direct la portofoliul nostru de servicii, produse și know-how și putem răspunde direct nevoii lor de a avea un sprijin sporit în eficientizarea afacerilor, printr-o gamă mai largă de servicii, bazate pe tehnologii și soluții mai avansate. Shell are un întreg ecosistem de servicii integrate, care va fi accesibil treptat pe piața locală"- spunea în mai 2021 Adrian Ciceu, Country Manager, Shell Romania.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.