News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Barometrul industriei din România: Avansul modest din luna martie s-a topit din nou în aprilie. Comenzile interne şi pentru export s-au subţiat din nou

În luna aprilie, în industria românească, avansul modest din luna martie s-a topit din nou, iar creşterea slabă şi fluctuantă sugerează că industria trece printr-o stare de stres şi oboseală, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat vineri. Volumul producţiei a scăzut cu 6 puncte de la 63 în martie la 57 în aprilie, dar continuă să rămână în zona de creştere. Stocurile s-au contractat din nou ajungând la 42 de puncte, pe fondul scăderii producţiei şi a comenzilor, potrivit managerilor. Comenzile noi au scăzut de la 61 în martie, la 58 în aprilie, iar situaţia din primele 4 luni ale anului curent seamănă cu perioada similară de anul trecut. Aceasta sugerează o stagnare cronică a nivelului comenzilor interne, potrivit managerilor. Numărul angajaţilor s-a contractat la 48 de puncte faţă de 51 în martie. Contracţia rapidă de la o lună la alta arată sensibilitatea masei salariale la oscilaţiile cererii din industrie.

News.ro

Ionut

Uzina Mecanică Plopeni va produce arme Beretta peste şase luni, în baza unui memorandum semnat la Bucureşti

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, a semnat luni un memorandum de înţelegere cu compania italiană Beretta, în urma căruia va produce arme de asalt Beretta, peste şase luni. Aceste arme au fost deja testate de către Ministerul Apărării. La Plopeni lucrează în prezent circa 300 de angajaţi, iar parteneriatul cu Beretta va permite însă crearea a 150 de noi locuri de muncă directe. Statul român va deţine 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar Beretta Holding restul de 20%. În plus, o companie mixtă va fi înfiinţată în perioada imediat următoare. Va fi încheiat şi un contract de offset, de 6,5 milioane de euro, sumă pe care compania italiană o va investi la Plopeni pentru modernizarea uzinei. "Începerea lucrărilor va fi graduală, iar Beretta va ajuta Romarm să fabrice componentele. Între timp, îi va ajuta să finalizeze armele", a declarat, la rândul său, preşedinte Beretta Holding, Franco Gussalli Beretta.

News.ro

Balto

Ieșit din insolvență după 4 ani, producătorul Eugeniei revine și pe plus

Producătorul de panificație Dobrogea Grup, care are în portofoliul de produse brandul Eugenia, dar și biscuiții Digesta și pâinea, cozonacul și făina Dobrogea, ieșit din insolvență în 2017, după 4 ani, procedură în care intrase cu datorii de peste 126 milioane lei către 150 de creditori, a revenit și pe profit, având anul trecut un plus de 1,1 milioane lei. În 2017, compania avusese o pierdere de peste 31 milioane lei. Afacerile au însumat anul trecut 165,1 milioane lei, de la 163,6 milioane lei în anul precedent, conform datelor raportate acum de companie. Numărul mediu de angajați a scăzut ușor, de la 669 la 624 persoane.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Barometrul industriei din România: În iunie, creșterea producției industriale a fost aproape zero

În luna iunie, producția industrială a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni și s-a apropiat de o creștere zero, alimentând îngrijorările privind avansul economiei în ansamblu. potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP și SNSPA și publicat joi. Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP și SNSPA întreabă un eșantion de manageri dacă în firma lor producția, comenzile, stocurile, angajările și alți parametrii au crescut sau au scăzut față de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte și contracție dacă scade sub 50. Volumul producției a scăzut în iunie la 52 de puncte față de 58 în mai semnalând că industria se apropie de contracție (sub 50) și va putea afecta creșterea economiei în ansamblu. Stocurile se află deja în contracție - 46 de puncte față de 47 în mai.

profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

InterAgro redeschide și combinatul de la Slobozia

Grupul de firme InterAgro este în proces de repornire a combinatului chimic Chemgas Slobozia, în aceste zile fiind așteptat Transgaz să dea drumul gazului prin conducte, pentru alimentarea fabricii. 500 de oameni sunt deja angajați și așteaptă să înceapă treaba. În urmă cu 3 săptămâni, a repornit producția Viromet Victoria, un alt combinat de îngrășăminte controlat de InterAgro.

"Circa 950 oameni, în total, își vor relua slujbele, cu salarii ce urmează a fi majorate imediat ce fabrica se va stabiliza pe producție (circa 30 zile), din care peste 550 au fost deja angajati. Curtea fabricii este deja plină de oameni pe fiecare secție care lucrează susținut la punerea în funcțiune și o parte și-au primit salariile în avans. Fabrica va produce: amoniac , 1.000 tone/zi, uree, circa 1.450 tone/zi, azotat de amoniu – 850 tone /zi, UAN îngrășăminte lichide – 1.750 tone / zi", spun reprezentanții InterAgro. Potrivit acestora, cifra de afaceri a combinatului, la stabilizarea producției, va depăși 20 milioane dolari pe lună, cu o contribuție la bugetul statului de peste 3,5 milioane lunar (taxe și impozite pe forța de munca, TVA etc)

cotidianul.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Noii indieni care au cumpărat combinatul de la Galaţi vin cu promisiuni: În 100 de zile facem evaluare, mărim semnificativ vânzările până în 2022

Prima măsură concretă a noilor indieni de la cârma combinatului Sidex din Galaţi a fost să rede­nu­mească combinatul ArcelorMittal în Liberty Galaţi. Jon Bolton, CEO-ul Liberty Steel Continental Europe, în prima apariţie în presa din România de la semnarea înţelegerii, a declarat pentru ZF că îşi asumă ţinta de a creşte cifra de afaceri a combinatului ,,în mod semnificativ" până în 2022.

,,Liberty este un investitor pe termen lung. Planurile pentru Galaţi sunt să creştem şi să investim. Vom face o evaluare comprehensivă în primele 100 de zile de la achiziţie pentru a explora în detaliu oportunităţile de creştere şi investiţii. Ţinta noastră este să ne majorăm vânzările în mod semnificativ până în 2022", a spus Bolton. Peste 5.000 de angajaţi ai combinatului şi mii de angajaţi pe verticală aşteaptă să vadă dacă norocul combinatului de la Galaţi se va schimba după dezastrul lăsat în urmă de indianul Mittal. Privatizat în 2001, Sidex a ajuns în 17 ani să poată produce maximum 2 mil. tone de oţel anual de la 4,5 mil. de tone în 2001. În timpul operării de către ArcelorMittal, în cadrul combinatului s-au închis patru din cinci furnale şi numărul de angajaţi s-a redus cu peste 80%, de la 27.000 la 5.100 în 2018.

zf.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari a adus 30 de muncitori din Sri Lanka, din cauza crizei de personal calificat. Proprietarul combinatului reclamă şi starea proastă a infrastructurii

"Deşi pe piaţa românească nu mai sunt foarte mulţi jucători care şi produc îngrăşăminte chimice, nu doar importă sau distribuie, criza de personal este la fel de acută precum cea din alte industrii. Ne confruntăm cu un exod al personalului, care ne limitează dezvoltarea. Noi putem să avem o producţie dublă faţă de momentul prezent şi să vindem dublu însă nu putem decide creşterea producţiei din cauza lipsei de personal. Toată lumea se aşteaptă să vorbim despre preţul gazelor care ne limitează creşterea însă, pentru noi, adevărata piedică este criza forţei de muncă", a declarat pentru News.ro Ernesto Sudati, proprietarul Combinatului de Îngrăşăminte Chimice Năvodari.

În prezent, producţia companiei este de aproximativ 1.500 de tone de îngrăşămine zilnic iar cererea de pe piaţă i-ar permite o creştere substanţială a producţiei.

news.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Tranzacție: Ioan Niculae vinde combinatul chimic Viromet unui român cu afaceri în Italia, care deține și Giurgiu Port

Omul de afaceri Ioan Niculae, la un moment dat cel mai bogat român, vinde combinatul chimic Viromet Victoria, parte a grupului Interagro, despre care a anunțat recent că a fost repornit și că se va aproviziona cu gaze din import, unui român care deține în Italia o companie de trading de îngrășăminte, metanol și alte produse chimice și care a preluat recent și operatorul portuar SCAEP Giurgiu Port. Astfel, potrivit informațiilor Profit.ro, Viromet va fi preluat prin intermediul unei firme înființate anul acesta în România și controlate integral de către SCAEP Giurgiu Port. Tranzacția poate fi finalizată luna viitoare. În prezent, Viromet este deținut de Niculae prin intermediul offshore-ului cipriot Whitbread Holdings Limited, care are aproape 98% din capitalul social al combinatului, deținere în valoare nominală de peste 46 milioane lei.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Polonezii de la CIECH Soda România ar putea opri producţia la fabrica din Râmnicu Vâlcea. 500 dintre cei 600 de angajaţi şi-ar pierde posturile

,,Cu toate că a depus mari eforturi pentru a menține în viață singura fabrică de sodă calcinată din țară, CIECH este forțată să ia astfel de decizii din cauza recentelor majorări ale prețului aburului industrial până la un nivel nesustenabil, operate de către unicul său furnizor, CET Govora", spun polonezii.
Aflată în insolvență încă din 2016 și afectată de recenta alunecare de teren de la mina Alunu, CET Govora a denunțat în mod unilateral, în 18 iunie, contractul pentru livrarea aburului industrial către CIECH Soda România, în condițiile în care prețul actual abia fusese stabilit pe 1 aprilie și trebuia să fie valabil până la 31 decembrie 2020.

Conform noilor condiții, este impusă o nouă creștere a prețului aburului, a doua din acest an – cu aproape 135% peste nivelul din anul trecut (incluzând certificatele CO2).

economica.net
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

tom_sawyer

După şampoane şi produse de îngrijire a părului americanii încep să producă detergenţi în Prahova. P&G va produce capsule de detergent Ariel şi Lenor în noua fabrică de la Urlaţi, Prahova

Americanii nu au comunicat valoarea totală a investiţiei, însă grupul va primi ajutor de stat în valoare de circa 30 milioane de lei.

,,Ne aşteptăm să începem construcţia fabricii în septembrie 2019, construcţie care ar urma să fie finalizată în prima parte a lui 2021. Tot atunci ar urma să înceapă producţia", spun oficialii grupului american.

ZF

Ionut

Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE faţă de iunie şi a treia ca mărime în termeni anuali

România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din Uniunea Europeană comparativ cu luna iunie (-3,3%) şi este pe poziţia a treia în privinţa declinului faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (-5,2%), potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică Eurostat. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate joi, producţia industrială a României a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Detalii pe News.ro

aschiutza

#221
o firma din Baia Mare asambleaza camioane:


https://lifenews.ro/2019/08/31/atp-trucks-truston-romania-produce-camioane-made-in-maramures/

https://start-up.ro/360-de-camioane-ies-de-pe-linia-de-asamblare-la-baia-mare/


si o prezentare pe youtube a camionului:



Lansarea oficiala a avut loc la sfarsitul lunii August. Din pacate nu am vazut niciun articol despre asta in presa centrala, asa cum n-am vazut nici despre lansarea la vanzare atractorului romanesc de la Reghin din Iulie 2019.

Balto

Grupul G.F.G. Alliance-Liberty preia oficial combinatul de la Galaţi. Va fi inaugurată o nouă linie de tăiere în foi în cadrul Laminorului de Benzi la Cald

Joi, 19 septembrie, va avea loc la Galaţi preluarea oficială  a combinatului siderurgic de la ArcelorMittal, colosul siderurgic  urmând să se numească Liberty Galaţi. La eveniment va participa  omul de afaceri Sanjeev Gupta, preşedintele Grupului G.F.G. Alliance- Liberty , dar şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai comunităţii de afaceri, diplomaţi, clienţi, furnizori, parteneri sociali şi angajaţi. Cu acelaşi prilej va avea loc şi inaugurarea unei noi linii de tăiere  în foi din cadrul Laminorului de Benzi la Cald.

adevarul.ro

Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

adiarc

astept cu interes ziua cand va produce pt Dacia si Ford.....dar nu cum a facut-o la debutul Dacia in Romania,cand tot acel lot s-a umplut prematur de rugina si au renuntat la scurtele servicii ale Sidex Galati
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

punktnet

Au ruginit din cauza ca nu s-a dorit tabla cu tratamente specifice industriei auto. Au pus tabla "seaca" ieftina si de tot rasul.
Dupa ce s-au trezit in impas, au luat din alta parte "ca e mai ieftin"
Just kidding.