News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

Romgaz vrea să preia un combinat de îngrăşăminte chimice de la Interagro, în contul datoriilor

'Interagro (companie aflată în insolvenţă - n.r.), are mai multe combinate şi are o datorie mare la Romgaz, astfel că ne gândim că am putea recupera această datorie printr-o dare în plată a unui combinat de îngrăşăminte chimice, pentru că există asigurată piaţa de desfacere. Am trimis o notificare în acest sens administratorului judiciar al Interagro în urmă cu trei-patru săptămâni', a spus Nistoran.

El a refuzat să spună care dintre combinate este în atenţia Romgaz, precizând că nu există încă un accept al administratorului judiciar al Interagro pentru a se publica această informaţie.

Romgaz construieşte în prezent o termocentrală pe gaze nouă la Iernut şi analizează un nou proiect privind o centrală de 400 de MW la Deva, unde investiţia va fi de circa 300 de milioane de euro.

economica.net

Ionut

Preţurile la producătorii din industrie au accelerat în mai la 5,2%

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 5,2% în luna mai, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aprilie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 4,2%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. În mai, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+29,22%).

News.ro

Balto

O companie turcă ridică o fabrică pentru cabluri din cupru la Oradea, investiție indicată la 26 milioane euro

Compania turcă ER-BAKIR Elektrolitik, producător de cabluri și fire din cupru, a semnat cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea o înțelegere pentru ridicarea unei fabrici în Parcul Industrial Eurobusiness, investiție indicată la 26 milioane euro. Fabrica va fi amenajată pe un teren în suprafață de circa 55.000 metri pătrați. Pe piață din 1981, compania este parte a holdingului Ahmet Nuri Erikoglu, cu subsidiare în SUA, Grecia, Germania, Spania.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

tom_sawyer

#123
BEI sprijină construirea unei noi fabrici Arctic în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat.

După finalizarea procesului de construcție, anul viitor, noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic - în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40% - să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană, anunţă Comisia Europeană.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița.

euractiv.ro

TibiV

Arctic, adica Bekko.
Dar nu-i bai, important este ca le fabricam aici si ca nu le importam....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

#125
Arctic, Beko, Grundig, adica Arcelik :D

Din 2022 avem anual 1 milion de masini de spalat la Simeria, si 2 milioane de la turci. Poate mai scade nitel si deficitul comercial...

Sa zicem 350 euro/ masina de spalat, daca s-ar exporta toate ar insemna ~ 1 mld. euro

Ionut

INS: Producţia industrială a crescut cu 4% în primele 5 luni din 2018

În perioada ianuarie-mai 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 4% ca serie brută, respectiv cu 5,7% ca serie ajustată sezonier, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică - INS. ,,În perioada ianuarie-mai 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, producţia industrială - serie brută - a fost mai mare cu 4%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+5,1%) şi industriei extractive (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,7%", arată un comunicat al INS.

ZF

Industria îşi reduce ritmul de creştere, semn că economia încetineşte

Industria a avut în luna mai un ritm de creştere sub cel din aprilie, iar temperarea avansului este încă un indiciu că performanţele din acest an ale economiei vor fi sensibil mai reduse faţă de cele din 2017. Toate prognozele au indicat, încă de la începutul anului, un 2018 mai slab decât 2017, lucru firesc, având în vedere creşterea economică neaşteptată, de 6,9%, de anul trecut. Dar datele dezamăgitoare din T1 au dus prognozele în jos, de la o creştere economică de 5%, în medie, avansată de economişti, la una de 3,4% - 3,8%. Doar guvernul încă mizează pe un avans de 6,1%, iar bugetul este construit pe o creştere de 5,5%.

În mai 2018 faţă de mai 2017, producţia industrială a avansat cu 1,2%, serie brută, dar a scăzut cu 0,4% pe date ajus­tate. În aprilie, faţă de aprilie 2017, creşterea fusese 3,5% brut şi 6,2% ajustat. Temperarea creşterii este mult mai vizibilă dacă comparăm creşterea de anul trecut cu cea din 2016. În mai 2017, faţă de mai 2016, industria crescuse cu 17,3% brut şi 15,3%. ajustat.

ZF

tom_sawyer

Quote from: Balto on January 17, 2018, 10:36:10 AM
Grupul danez Rockwool, trimite 15 milioane euro în România, unde pregătește deschiderea primei fabrici locale

Grupul danez Rockwoolpregătește construcția, în apropiere de Ploiești, a primei sale fabrici din România, o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. La acest moment, grupul danez are în țară doar un birou de vânzări.

Fabrica de vată minerală bazaltică va fi construită pe un teren de circa 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani din județul Prahova, urmând să fie create 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

Profit.ro

Grupul Rockwool începe lucrările de construcţie la fabrica de vată minerală bazaltică din județul Prahova, proiect ce implică o investiție inițială de aproximativ 50 de milioane de euro.

De construcţia fabricii se va ocupa compania sibiană CON-A. Fabrica va fi amplasată pe un teren de circa 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești, și va genera în jur de 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

Producția de vată minerală din fabrica de lângă Ploiești va începe în 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din România.

economica.net

tom_sawyer

Divizia de anvelope a Continental a achiziționat platforma industrială UMT din Timișoara

Grupul Continental, companie de înaltă tehnologie, a achiziționat 32 de hectare de teren de la UMT și Prompt, teren care reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara. Această achiziție va ajuta compania să își extindă capacitatea de depozitare a produsului finit, și să își optimizeze costurile generale de logistică. Potrivit estimărilor Capital, valoarea tranzacției ar putea depăși șase milioane de euro.

capital.ro

tom_sawyer

Blidar, Astra Vagoane Călători: În S1 fabrica a lucrat la 30% din capacitate, dar vom recupera în a doua parte a anului

,,Sperăm să recuperăm în a doua parte a anului. S-a dat drumul la licitaţii, începem să ne mişcăm, ne-am înscris la două licitaţii internaţionale pentru vagoane iar pe tramvaie suntem singurul ofertant la licitaţiile din Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi, pentru un total de 60 de tram­va­ie", a declarat pentru ZF Valer Blidar, unul dintre pu­ţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii '70 - '80. 

ZF

tom_sawyer

Epuizată de alergat după contracte în Asia şi năpădită de buruieni, fabrica Roman Braşov îşi pune ultima speranţă în Armata Română FOTO

După ce s-a amăgit cu exporturi de sute de camioane în Asia, fabrica Roman Braşov îşi pune ultima speranţă tot în România, unde vrea să prindă contracte noi cu Armata. Are însă nevoie de un partener, din cauză că este în insolvenţă şi nu are suficienţi bani pentru a plăti garanţiile la licitaţiile mari.

Articol complet, cu mai multe informatii aici:
economica.net

tom_sawyer

CE şi-a dat acordul preliminar pentru preluarea Oltchim de către Chimcomplex

Tranzacţia prin care Chimcomplex Borzeşti preia combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a primit acordul preliminar al Comisiei Europene, potrivit unui comunicat al Chimcomplex.

"Încheierea cu succes a acestei tranzacţii este de importanţă capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea şi dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din industria chimică românească şi din Europa de Sud Est", a declarat Virgiliu Băncilă, preşedinte Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, citat în comunicat.

"Vom reconstrui, în sfârşit, mândria de a fi chimist în România prin salarii decente, asigurate de investiţiile ce vor urma, respectiv 117 milioane euro în primii trei ani după achiziţia Oltchim şi de 450 milioane euro începând cu anul patru", a încheiat şeful CA de la Borzeşti.

economica.net

tom_sawyer

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci

Carniprod deţine o unitate de procesarea a cărnii în Tulcea, propriul complex de creştere a porcilor care livra 300 de porci pe zi spre sacrificare, dar şi o reţea de magazine.

Pe viitor vom achiziţiona carne de porc de la alţi producători, a spus Nicolae Ciuleac.

Toţi cei 150 de angajaţi ai complexului de creşterea por­cinelor vor rămâne fără serviciu, potrivit reprezen­tanţilor companei.

ZF

tom_sawyer

IRUM Reghin, afaceri de 20 mil. euro pe an: Pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin, controlat de familia Oltean, a realizat în primul semestru o creştere de 40% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul în curs cu afaceri mai mari cu 20% faţă de 2017. Anul trecut, compania a avut un business de 93,6 mil. lei (20,5 mil. euro) şi şi-a crescut capacitatea de producţie cu 20%.

Compania va lansa în toamnă primul tractor realizat în totalitate pe plan local, sub marca IRUM.

ZF

tom_sawyer

Ce a rămas din cea mai mare fabrică de hârtie din România: Letea Bacău încearcă să vândă terenurile şi clădirile pe bucăţi

Fabrica de hârtie ,,Letea" din Bacău, una dintre cele mai vechi întreprinderi din România, aflată în faliment din 2011, va scoate la vânzare, în toamnă, ultimele clădiri, terenuri şi maşini, după ce la licitaţia organizată anul trecut pentru întregul business a fost un singur investitor interesat şi acela s-a retras în final.

ZF