Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

10 Members and 28 Guests are viewing this topic.

Cetatean

In nebuni UMB,dar nu-s tampiti.
Problema este cu cei care au cultivat terenul,in genetal la astfel de proiecte,desi oamenii sunt sau ar trebui sa fie anuntati ca o sa inceapa lucrarile,probabil s-au facut insamantarile in toamna si din cauza ca au inceput lucrarile asa repede,s-a pierdut o recolta. Eu stiu situatie cand s-a asteptat o luna,sa culeaga porumbul. Stiu si situatie cand s-a intrat cu politie si paza...
Nimeni nu intra pe un teren sa il excaveze,pentru ca e caz penal.
Stirea e facuta pe genunchi,combina informatii si creeaza confuzie.
Din cate stiu,acestea sunt primele autostrazi cu perdele forestiere,astfel latimea amprizei este mult mai mare. Nu stiu cat. Probabil s-a ajuns la un coridor de expropiere de 80-90 m. Asta inseamna ca de la piciorul rambleului pana la expropiere (10-15m) stanga dreapta,ei pot sa faca excavatii,sa scoata pamant,daca e bun,sa puna inapoi material care nu e bun din excavatii,decoperta etc. Oarecum ilegal,dar banuiesc ca si-au luat permis.
Aceste autostrazi nu aveau si gropile de imprumut "asigurate"?

NoWords

@Muc Cel Mic Mersi frumos! Intre timp s-au apucat de treaba. A inceput sa fie forfota mai mare si pe aici.

mike_us

Știe cineva citi oameni si utilaje are mobilizat UMB momentan pe A7?

pelan87

Filmare nocturna de pe Buzau - Focsani, lotul 1 (Buzau - Vadu Pasii), 21.03.2023.
Utilajele UMB lucreaza la terasamente in zona nodului cu drumul de legatura catre DN2.

marisRO

Opinia mea este ca UMB nu sunt raspunzatori de acest aspect deoarece ei au primit OIL si exista AC pe aceste lucrari. Personal cred ca au primit amplasamentul cu AC si au inceput.

Legea 50/1991 - actualizata: art. 10 -  pentru lucrări de construcţii care se execută în zonele de siguranţă şi de protecţie a infrastructurilor de transport de interes public, precum şi în zonele aferente construirii căilor de comunicaţie, stabilite prin documentaţiile de amenajare a teritoriului şi/sau de urbanism aprobate şi legislaţia în vigoare în domeniul transporturilor, se va obţine autorizaţia autorităţii administraţiei publice centrale ori judeţene, după caz, competentă în domeniul transporturilor;
Tot din lege - pentru proiectele de infrastructură transeuropeană de transport, să emită avizele/acordurile de principiu pentru scoaterea terenurilor din fondul forestier sau, după caz, avizele de amplasament favorabile condiţionate pentru relocarea sistemelor/reţelelor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, gazelor naturale şi a ţiţeiului, precum şi a altor reţele de utilităţi situate pe coridorul de expropriere, în maximum 10 zile de la data depunerii solicitării la autoritatea emitentă pe baza planului de amplasament al obiectivului de investiţii, şi memoriului tehnic, care vor cuprinde în mod obligatoriu poziţionarea reţelelor de utilităţi sau a terenurilor afectate de scoaterea din fondul forestier.
La fel: - Pentru lucrările la infrastructura de transport şi/sau tehnico-edilitară de interes public, finanţate prin programe guvernamentale sau fonduri externe, autorizaţiile de construire se pot emite în baza studiului de fezabilitate sau a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a proiectului P.A.C./P.A.D., urmând ca avizele şi acordurile prevăzute de lege să fie obţinute până la încheierea executării lucrărilor realizate în baza proiectului tehnic.
Exceptia la obtinere AC pentru lucrari legate de infrastructura gaze-petrol, telecomunicatii, electricitate -  a) prin excepţie de la prevederile art. 6 alin. (4) şi art. 7 alin. (1) lit. b), terenurile care nu sunt înscrise în evidenţele de cadastru şi carte funciară se pot identifica prin numărul de tarla şi de parcelă, prin titlu de proprietate şi proces-verbal de punere în posesie, precum şi prin orice altă modalitate de identificare prevăzută de lege;

Pot sa va exemplific cu situatia Centurii Tg. Mures unde s-a procedat astfel:
- se identifica proprietari traseu daca este posibil prin CF, date de la Primarii, etc.
- se afiseaza plan parcelar traseu la sediul Primariei spre consultare 30 de zile
- se inscrie si se evidentieaza traseu la OCPI si primeste numar de CF - deci cine are CF va avea notat in CF ca imobilul lui se suprapune cu traseu. In situatia in care OCPI nu are acte de proprietate nu are ce sa noteze.
In paralel se demareaza exproprierea, AC si incepe executia.
Mai departe ... fiecare pe cont propriu ;-)

alin2pas

Pentru emiterea autorizației de construcție din câte știu trebuie făcută dovada proprietății asupra terenului / construcțiilor afectate și e obligatoriu inclusiv acordul scris al vecinilor în cazul în care le sunt afectate proprietățile. Din moment ce UMB au avut OIL și AC, ei nu au nici o responsabilitate. Trebuie văzut la cei care au emis OIL și AC.

mike_us

La cum lucrează ma gândesc ca pe Buzău-Focșani ar trebui sa vedem minim 5% progrese in fiecare luna mai ales daca ajuta si vremea.

NoWords

Lucreaza aproape non-stop. A inceput activitate si in Focsani, partea de nord a lotului 4 (Buzau - Focsani) are ceva forfota. Se cara din materialul acela depozitat.

NoWords

Autostrada A7 Ploiești-Buzău Lot 1 - Pizzarotti & Retter - 2023.03.24 de la Construim Romania

Au turat putin motoarele si subcontractorii Pizzarotti. :lol:

Xed

O scurta intrebare: care va fi latimea perdelei forestiere? La cum arata in imagini, va fi aproximativ la fel de lata precum profilul autostrazii.

Cristian 74

Aproape că mă înec când spun asta, dar șantierul Pizzarotti arată bine. E clar că subcontractorii au început să își facă simțită prezența (sunt curios până când, nu știu de ce, dar am impresia că o să intervină neînțelegerile finaciare între italieni și subcontractori - sper să mă înșel). IBB Holding e bine reprezentată, multe utilaje de la ei. Sunt foarte curios de camioanele ATP Trucks pe care le folosesc. Ce o fi de capul lor?

Geri

Poze facute pe Tronson 2, Lot 2 - Vadu Pasii - Ramnicu Sarat de pe DJ203P - Rubla - Ramnicelu, in 25.Mar.2023 aproximativ  pe la ora 17.

Locatie poze:

GPS

Spre Vadu Pasii / Buzau:

Spre nodul de la Ramnicu Sarat / Focsani

Groapa de imprumut

Foreza si stateie de betoane la nord de DN22, pe partea cu nodul:
Locatie foreza